Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 13 mei 2016

Goedkope drank

De afgelopen dagen heb ik er liters van gedronken, zowel thuis als op het werk!
En wat is dat dan wel, die goedkope drank?
Kraanwater!
Kraanwater is zo ongelooflijk goedkoop en in Nederland zo uitstekend van kwaliteit, beter vind je bijna nergens. Het is absoluut niet noodzakelijk om gebotteld water te kopen, water uit de kraan is prima. 
Ik drink het water uit een verantwoord flesje, thuis heb ik een groene, op het werk een blauwe.
Al weer bijna 2 jaar geleden kocht ik zo'n flesje voor mijn kinderen.

Hoe het kan, dat weet ik niet, maar water uit een flesje vind ik veel lekkerder dan uit een glas!
Heb jij daar een verklaring voor?

10 opmerkingen:

 1. Wel toevallig. Ik heb er ook twee. Een groene voor thuis en een blauwe met logo van het werk op het werk. Ik vind de paarse erg mooi maar die was nog niet te koop toen ik mijn groene kocht. Ze zijn wel redelijk breekbaar. Ik heb er al in 1 die in 20 stukken is gevallen. Pas in de schouwburg liet Dolf Janssen er ook 1 uit zijn hand vallen van 80 cm ongeveer. Ook meteen kapot. Ga ik dus weg en weet ik dat ik er niet voorzichtig mee ben dan neem ik een andere van Tupperware mee. Dopper wel vaak in de auto ofzo. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa, die paarse vind ik ook geweldig! Als er iets kapot is, je kunt de losse onderdelen afzonderlijk bijbestellen. Klik daarvoor op de link - verantwoord flesje - in dit bericht.

   Verwijderen
 2. Wel handig dat je los kan bestellen. Nooit geweten. Ik weet niet of dat toen - jaar of 5 terug al - ook kon. Toen was alleen de gekleurde fles kapot. Dop en witte gedeelte niet. Ik heb wel een sportdop ooit bij gekocht bij de Bijenkorf. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een blauwe voor winterwandelingen (mijn tweede) en voor zomerwandelingen heb ik een roestvrij stalen (met plastic dop) omdat de inhoud groter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, ja ik drink water ook liever uit een fles dan uit een glas. In mijn geval een camelback edy van 750 ml. Dopper vind ik onhandig want je moet steeds schroeven en dat hoeft hier niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink juist liever water uit een glas ;) haha! Maar ik drink het ook altijd, spotgoedkoop en gezond...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jullie boffen maar dat je gewoon kraanwater kan drinken, hier is het kraanwater niet te drinken, ziet bruin en heeft heel veel chloor. We hebben dus altijd flessenwater en zelf die heeft heel veel kalk en laatst was de smaak ook niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het kraanwater is ongetwijfeld van goede kwaliteit en ik drink het ook , maar lekker vind ik het niet echt, dus doe ik er wat citroensiroop en munt in

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kraanwater is idd van goede kwaliteit, wel is het zo dat de kwaliteit binnen Nederland kan verschillen. In sommige gebieden heb je "zachter" water dan in andere gebieden.

  Ik drink ook bij voorkeur gewoon water uit de kraan, ik heb ook 2 flesjes en een waterreservoir voor in mijn rugzak.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier (in de buurt van Antwerpen, België) is het kraantjeswater niet zo lekker als bij mijn moeder (ook Antwerpen, andere regia). Ik heb een waterfilter en drie tupperware-flessen (1l, 750 ml, 500 ml) omdat de doppers bij mij ook snel stuk gingen. Ik drink ook liever uit een flesje.

  BeantwoordenVerwijderen