Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 4 mei 2016

Vrijheid

Het is weer begin mei, de tijd van de dodenherdenking en de 5 mei viering.
Als ik denk aan al die landen waar oorlog heerst of waar de mensen in meer of mindere mate onderdrukt worden, dan ben ik heel blij dat ik in Nederland leef!
Naar mijn gevoel ben ik een bevoorrecht mens!
Stel je toch voor, dat je geen kritiek mag hebben op het staatshoofd of de (lokale) regering of heersers, niet mag zeggen wat je denkt en voor het minste of geringste vervolgd wordt!
Soms valt die kritische houding van vervolgden in mijn ogen best wel mee en zijn deze mensen tamelijk mild in hun opvattingen, maar toch is dat in veel landen al te ernstig om vrij rond te mogen lopen.
Het is goed stil te staan bij onze vrijheid en daarvan te genieten! 

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens, wij leven in Nederland (en de rest van Noord-Europa) in het allerbeste deel van heel de wereld en ik zou met niemand willen ruilen. We hebben vrijheid, voedsel in overvloed, medische zorg. Pure luxe is het en ik besef het elke dag.

    BeantwoordenVerwijderen