Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 15 juli 2016

Een goede daad verricht!

Toen ik vanochtend mijn dagelijkse baantjes gezwommen had en me omkleedde in de uitgestorven kleedkamer (minstens 20 m2 helemaal voor mijzelf ;-), zag ik onder een van de bankjes wat liggen.
Ik dacht: "wat slordig dat mensen hun afval niet in de prullenbak gooien, maar onder het bankje deponeren! Dat is niet de bedoeling!"
Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat het helemaal niet ging om afval, maar om een autosleutel! Diegene die de sleutel verloren heeft, komt niet zo ver zonder deze autosleutel, dat was duidelijk!
Ik heb de sleutel afgegeven bij de kassa. Diegene die de sleutel verloren heeft, zal ongetwijfeld bij de kassa informeren of er een autosleutel gevonden is.

Toen ik de kleedkamer uitliep, kwamen er net jongeren aan die in de richting liepen van deze kleedkamer.
Misschien heb ik joyriding kunnen voorkomen.
Misschien ook wel niet en hadden deze jongeren de gevonden sleutel net als ik keurig bij de kassa afgeleverd, dat lijkt me het meest waarschijnlijk.

20 opmerkingen:

 1. Ik vind dat niet meer dan normaal niet iets om in een blog te vermelden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jongeren en joyriding, hoe zouden ze moeten weten welke auto ze moeten stelen met enkel een sleutelbos. Beetje hysterisch blogje, maak je zo weinig mee in je leven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft alleen maar op een knopje te drukken en dan is zo'n auto open en gaan de lampen even aan en weer uit. Dan weten ze precies welke auto het is.

   Verwijderen
  2. Nou anoniem, wat kattig, zo'n reactie: maak je zo weinig mee in je leven?
   Zuinigaan schrijft toch dat ze denkt dat de kinderen waarschijnlijk deze autosleutel gewoon hadden afgegeven bij de balie?

   Verwijderen
  3. Ooit meegemaakt dat iemand die ik kende met een groepje tegenover mijn huis zat te wachten. Na hun vertrek bleef er een jasje liggen. Ik dacht: daar komen ze zo wel om. Hoorde ik de volgende dag dat dat jasje van de echtgenoot van een collega was: jas gestolen, met daarin de autosleutels. Auto dus ook gestolen - en geen verzekering die dommigheden dekt...

   Verwijderen
 3. Weet zeker dat ook mijn kinderen de sleutel gewoon ingeleverd hadden, inderdaad niet meer dan normaal ( of eigenlijk wat normaal zou moeten zijn) ik zou niet gelijk zo iets denken als ik een groep jongeren aan zag komen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht dat ook niet toen ik de sleutel opraapte en meenam naar de kassa, toen had ik die kinderen helemaal nog niet gezien.
   Ik ging er van uit dat ik de bezitster van deze auto een dienst bewees. Misschien wist ze helemaal niet waar ze de sleutel was kwijtgeraakt.

   Verwijderen
 4. Wellicht gingen de jongeren ook gewoon zwemmen. Daar is een zwembad tenslotte voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd

   Groetjes Sas

   Verwijderen
  2. Sommige mensen doen heel andere dingen met autosleutels, als ze de kans krijgen! Dat bleek gisteravond nog weer eens!

   Verwijderen
  3. Ja sommige mensen wel ja, maar ik denk niet dat de gemiddelde puber bij het zien van een paar autosleutels bedenkt dat hij/zij daarmee op een groep mensen kan gaan in rijden

   Verwijderen
 5. Jongeren zijn net mensen. Ze zullen een gevonden autosleutel afgeven en niet op zoek gaan naar de auto.
  En deze jongeren gingen zwemmen, wat doen ze anders in een zwembad, autosleutels zoeken ??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In mijn opvoeding heb ik mee gekregen dat het niet meer dan normaal is dat je (gevonden) spullen, die niet van jou zijn, netjes terug geeft of inlevert. Om van een goede daad te spreken gaat mij persoonlijk wat ver, net als de suggestie dat joyriding is voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het heel aardig dat je de sleutels naar de kassa hebt gebracht. Voor veel mensen lijkt dat vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dat niet zo. Een grote groep mensen is alleen maar op zichzelf gericht, ziet niet wanneer ze een handje kunnen toesteken of bemoeit zich gewoon liever nergens mee. Iemand zal behoorlijk gebaald hebben de autosleutels kwijtgeraakt te zijn. Wat een oplichting als ze dan bij de kassa van het zwembad liggen! De dag van die persoon was vast een stuk leuker en dat is toch best een goede daad! Ik zie dagelijks mensen doorlopen langs een gewond dier, wie kijkt er nou naar een eend of een duif? Even de moeite nemen de Dierenambulance te bellen ? Ja dag, dat kost tijd! Even helpen als iemand wat laat vallen of zelf valt, een kop koffie voor een zwerver op straat, een vriendelijk hallo. Kleine dingen maken het leven leuker en dat zijn in allemaal kleine maar zeer meetellende heldendaden die ons wat dichter naar elkaar brengen in deze tijd waarin iedereen wel boos lijkt.
  Jes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FYI: de dierenambulance komt niet voor een gewonde duif...
   Lara

   Verwijderen
 8. Hier in de buurt zou er waarschijnlijk ook iets heel anders gebeuren met de autosleutels. De hoeveelheid spullen die hier gestolen of vernield worden... Bushokjes, autobanden, fietsen, bomen... Als ik ergens iets vergeet, krijg ik het nooit terug. Niemand die ooit iets voor mij naar de balie heeft gebracht. En ik ben nogal een sloddervos. Ik wou dat ik in een buurt woonde met alle mensen van de reacties hierboven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dát is misschien wel de bron van mijn idee dat ik een goede daad verricht heb! Ik woonde 26 jaar in een achterstandswijk!
   Daar werd het fietsje van mijn 4 jarige dochter onder het afdakje in de achtertuin vandaan gestolen,
   Daar werden bieslook en peultjes uit mijn tuin gestolen, Daar verdween mijn straatbezem onder het afdak vandaan. Daar werd mijn vaste telefoon, je weet wel, zo'n telefoon die je moet opladen, naast mijn tuinstoel gestolen toen ik even naar de WC was.
   Daar verdwenen bloeiende bloemen uit mijn tuin, want iemand anders wilde blijkbaar ook wel eens een boeketje.
   Daar werden de ruitenwissers en de radio antenne van mijn auto gesloopt.

   Verwijderen