Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 16 juli 2016

Slow fashion

Ik heb de fashion test gedaan van Milieu centraal en wat blijkt?
Ik ben een slow fashion hero! Zo zeggen ze het: "bij slow fashion wint milieu en eigen stijl het van de laatste modetrends. We nemen je mee naar een nieuwe duurzame stijl om in de mode te zijn: slow!"
Mijn manier van kleding kopen en gebruiken is goed voor het milieu.
Wil je er meer van weten, op de site staan een heleboel tips, zoals:
Let op keurmerken voor duurzame kleding
Let op milieu-effecten
Gooi je kleding niet weg, maar breng het naar de kringloop of gooi het in de kledingcontainer. In een kledingcontainer mag meer dan je denkt! Zo zijn kapotte en versleten kledingstukken of schoenen welkom. Belangrijk is dat je het schoon en in een gesloten zak inlevert.
Zakken met kleding


4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook een 'slow fashion hero' maar dat had ik wel gedacht. Ik koop enkel kleding als het nodig is en koop dan kledij waarvan ik jarenlang genieten heb en die tijdloos is en te combineren met wat ik nog in de kast liggen heb. T shirts koop ik meestal in de kringloopwinkel : voor 2.5 euro heb ik dan een stuk dat nog een hele tijd kan gebruikt worden want ik koop daar dan enkel merken waarvan ik zeker weet dat het goede kwaliteit is. Soms neem ik daar extra large T shirts mee uit de bak van 0.40 euro en die transformeer ik dan tot een extra smal/smal.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop veel tweedehands en doe er dan nog lange tijd mee. Jasjes combineren met in de winter een blouse of truitje met lange mouw en in de lente/herfst met t-shirt. Ondergoed koop ik wel nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoenen en ondergoed koop ik, nieuw, de rest vrijwel altijd tweedehands.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De test zegt hartstikke Slowfashion Dat had ik ook wel verwacht. Ik vermaak mijn oude spullen tot iets nieuws. Repareer mijn kleding.maak van een lapje weer wat. Koop tweedehands en las soms een niets kopen jaar in. Alleen bh's en ondergoed mogen dan wel. Alhoewel ik laatst uit een mooi gekregen stretchlapje wel ondergoed heb gemaakt.😊

  BeantwoordenVerwijderen