Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 17 juli 2016

Erg rustig in consuminder blogland

Verbeeld ik me het nu, of zijn er steeds minder collegabloggers actief?
Van (Be)spaarStarter ,
het RIJKE leven van een 30-er,
teljecenten.BE,  
wieditleestis vrek- N(euro)otje
een pas op de plaats 
is al heel lang niets meer vernomen.
Het lijkt er op dat die definitief gestopt zijn, maar ook bloggers als Koningin Mínima, mevrouw Money Wenkbrauw, meer uit minder, mevr. Opdepenning en Aflosmevrouwke zijn al erg lang stil. Zouden we nog wat van hen lezen? Of is de inspiratie op?

Heel recent heeft Min of Meer te kennen gegeven een blogpauze in te lassen. Ik hoop echt dat ze opnieuw inspiratie vindt om weer opnieuw te gaan schrijven, want ik vind haar blog één van de pareltjes in consuminder-blog-land.

Het is nu erg rustig, er zijn niet zo veel bloggers als anders die een blogje publiceren. Misschien ligt het aan het feit dat de meeste bloggers nu vakantie hebben. Dan zijn bloggers minder actief op hun blogs.
Ikzelf ben ook in de vakantiemodus. Ik geniet van mijn rust en heb niet zo veel inspiratie.
Nog net niet een echt writersblock, maar veel scheelt het niet.

Mocht jij als lezer ideeën hebben voor onderwerpen, dan zou ik het leuk vinden als je reageerde!

25 opmerkingen:

 1. Hai,
  Ik vind het altijd erg leuk om je verwonderingen te lezen over wat je tegenkomt in je dagelijkse leven. Een mooie vogel in je tuin, een mooi natuurgebiedje tijdens je fietstocht, een boek dat jou inspireert en met ons wilt delen, iets lekkers dat je gekookt hebt of verhalen over vroeger, vind ik ook leuk. Je verwondering over hoe 'eenvoudig leven' zo mooi kan zijn. Daar geniet ik van. heb je hier wat aan?

  Fijne vakantie! Groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Euroclix; wanneer ik naar het bedrag kijk wat U ermee verdient dan denk ik toch dat ik iets fout doe. Oké, met alleen maar klikken op advertenties zal je/ik geen wereldbedrag verdienenen maar doe toch ook regelmatig mee met enquetes (en kom regelmatig niet in aanmerking, iets te eerlijk misschien?) Hoe gaat/denkt U uw tijd in/te gaan vullen na U pensioen (zelf 62 dus durf het te vragen) kabbelt U gewoon zo door (niks mis mee overigens) of heeft U nog grootse plannen,ik denk aan: vrijwilligerswerk, reizen, wat meer geld genereren d.m.v. thuiswerk ect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat betreft Euroclix moet ik je helaas teleurstellen. Ik denk niet dat je iets fout doet, want ik doe namelijk helemaal niets!
   Hoe krijg ik dan die inkomsten?
   -door nieuwe aanmeldingen via mijn blog (ongeveer 4 per maand = 600 clix per maand)
   -door 10% clix commissie van aangebrachte leden - dus als leden, die via mij zijn aangemeld, clix verdienen, dan krijg ik daar 10% van. Dat leverde mij in 2015 gemiddeld 3400 clix per maand op.

   Over de invulling voor als ik met pensioen ben, ga ik binnenkort zeker een blogje schrijven.

   Verwijderen
 3. Iets teveel ruimte gebruikt, maar bovenstaande komt dus af van Veer54. Gr. V. 54.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het valt mij ook op dat het momenteel erg stil is in consuminderblogland. Heel veel mensen zijn gestopt en dat is best wel jammer. Heb jij nog plannen voor uitjes in jouw grote vakantie? Wat wil je eraan besteden? Lijkt mij leuk om te lezen. Ook al ga je niet echt iets doen dan geef je jouw vrije dagen toch invulling. Altijd leuk om de daagse dingen te lezen. Hoeft van mij niet allemaal zo buitensporig te zijn. Gewoon lezen hoe een ander zijn/haar leven leidt is voor mij al boeiend leesmateriaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik lees vrijwel elke dag je blog, wat je ook schrijft haha. Recepten vind ik interessant, uitjes in het mooie Grunnegerland (ook al besef ik dat je die minder maakt gezondheidstechnisch). Over je mega lage boodschappenbudget verwonder ik mij graag. Plus je altijd origineel gevonden onderwerpen. Net als wat lege zakken vrouw schrijft, hoe een ander leeft is gewoonweg leuk. (Stelletje lurkers zijn we toch ook :)) Fijne zondag.

  Oh en ik blijf waarschijnlijk in NL dus ben van plan veel te bloggen. Ook al blog ik weinig meer over echt consuminderen, van binnen ben ik nog wel een knieperd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zuinigaan, jouw blog behoort zeker ook tot de parels in blogland, samen met min-of-meer en eenvoudigleven! Fantastische blogs en ik hoop dat jullie nog lang doorgaan. Je vraagt om onderwerpen, die heb ik wel. Kun je schrijven over je administratie? Hoe doe je dat? Hoe ziet dat eruit? Digitaal, in mappen? Heb je een spaarrekening, of meerdere? Betaal je per pin of via pin? Hoe krijg je het voor elkaar om de cijfers zo goed op orde te hebben? Ben je daar dagen druk mee? Of heb je een systeem? Gebruik je apps om je uitgaven of inkomsten bij te houden? Welke dan? Hoe ziet je keuken eruit? Heel veel keukenkastjes met enorme voorraden? Of juist niet? Hoe bewaar je je groenten? In een kelderkast, koelkast of elders? Zuinigaan ik hoop dat ik je wat onderwerpen heb aangegeven. En, onderwerpen 'uit de oude doos' zijn ook zeker welkom. Ik leer zo ontzettend veel van jou, dank voor de recepten op het aparte tabblad en je tips. Hartelijke groet, L.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dingen over hoe u het zelf vroeger met u puberkinderen met weinig geld gezellig maakte?
  Bijv in de zomervakantie? Of lowbudget barbecue recepten, een beetje over veel voor weinig? K lees het elke dag ket plezier, het heeft een andere dankbaardere blik op m'n leven gegeven ik heb er echt iets aan, Wii zijn een gezin met twee pubers , en man en ik zijn allebeide arbeidsongeschikt door onze jeugd, veel psychische problemen gehad helaas, nu elke dag genieten van ons prachtgezin, en gelukkig wel actief kunnen zijn op ons eigen nivo op vrijwilligers vlak! Ik hoop niet dat u stopt met schrijven , ik put echt kracht uit dit soort blogs, en ik mis die andere ook, maar u bent m'n favoriet !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jou blog is ook een startpagina elke dag in blogland om de leeslijst.
  Je dagelijkse blogjes zijn vaak inspirerend om verder te kijken.
  Je zou je weekmenu een uitgebreid kunnen bespreken.

  Doe je eigenlijk ook vrijwilligerswerk of ben je van plan dat te doen na pensioen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Net als Lot gebruik ik jouw blog als startpagina en ik laat ne verrassen door wat je schrijft en nij schrijft over veel verschillende onderwerpen en dat vind ik nu juist zo leuk :-)
  Het is nu rustiger, het is dan ook vakantie. Ik zie ook blogs verdwijnen en weer nieuwe verschijnen. Zo zie ik er meer die over het aflossen van de hypotheek gaan. Meer gericht financieel ipv consuminderen en dat vind ik ook interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Zuinigaan, Vind het gewéldig elke dag jou weer te lezen. Vind ik heel erg sterk om elke dag toch weer opieuw een onderwerp te vinden. Lees graag over financiën, besparen, kooktips, tips in de huishouding, over je werk, je thuis, hoe je het gezellig maakt etc. etc.
  Bedankt voor je stukjes iedere dag. Super!!!

  groetjes, Marlie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Idem gebruik ik jou als startpagina voor m'n dagelijkse leeslijst! Ik lees je met veel plezier en herkenning. Werkelijk een prestatie dat je al jaren dagelijks een blog maakt. Misschien zijn er minder bloggers dan vroeger vanwege facebook en twitter, en daarmee minder nieuwe aanwas. Maar blogs blijven het fijnste medium voor langere berichten.
  Groeten anna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vraag mij al tijden af: Waar is Liever Voordelig?
  Opeens stilte en alles verdwenen van internet.
  Weet iemand meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gmail adres werkt ook al niet meer. Ik heb geloof ik wel een adres maar aarzel contact op te nemen. Zou jij dat wel doen Mieke?

   Verwijderen
  2. Je kunt toch altijd vragen, hoe het met iemand gaat. Diegene kan dan zelf weten of en hoe ze wil reageren.
   Ik hoop dat het goed gaat. Ik had veel bewondering voor haar, hoe ze zich staande hield in moeilijke omstandigheden en hoe open ze hier over schreef.

   Verwijderen
  3. Zal haar een kaartje sturen.

   Verwijderen
 13. Beste Zuinigaan,ook ik lees jouw blog als eerste.Heb verder geen nieuwe onderwerpen,maar ik geniet van het feit dat je het met ons wil delen. Neem gerust vakantie,maar kom a.u.b. weer terug hier! Hartelijke groet,Frank.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je wel voor t geweldige compliment! Leuk om te lezen.
  Ik kom zeker terug hoor, alleen de koek is even op. Ik heb best een heftig jaar achter de rug en ben nu fijn aan het opladen.
  Tips voor onderwerpen heb ik niet voor je aangezien de inspiratie bron bij mij zelf nu ook even op is.
  Groetjes uit Frankrijk x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Martine, dat compliment is welgemeend. Ik wens je veel plezier in Frankrijk en kom gezond(er) en uitgerust terug!

   Verwijderen
 15. ik kom uit belgie naar nederland op vakantie;
  hebben jullie een merk koffie die ik kan inslaan goedkoop en lekker
  Tips ????????????????????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet de Belgische prijzen niet. Wij kopen het goudmerk van Lidel of Aldie op het moment 3,19 en als we in Frankrijk zijn is het daar nog iets goedkoper. Vinden het prima koffie.

   Verwijderen
 16. Ik ben heel benieuwd naar een blogje over wat je zou doen als je je leven opnieuw moest beginnen.Op welke leeftijd zou je met wat beginnen? Bv: op je 20ste moet je starten met.... Tegen je 35 ste moet je dit of dat op orde brengen... Snap je? Lijkt me heel interessant! Soort checklist voor elke leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goedkope of zelfs gratis uitjes (Mekkerstee Ouddorp etc.) Kleding & evt. hergebruik daarvan. Ik heb 2 spijkerbroeken liggen van een van onze monteurs. Hij heeft ze 1 x gedragen en gewassen, maar ze zijn gekrompen in de droger; daar mochten ze niet in volgens het waslabel. Ik ga er proberen mandjes van te maken voor op de babykamer.
  Ook ruilen / weggeven / delen / Marktplaatsberichtjes vind ik interessant; wat mensen met spellen, boeken etc. doen (of niet doen) en waar we elkaar blij mee kunnen maken!
  Ik hoop dat je gauw weer inspiratie vind, en anders genieten van een uitrustperiode :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vandaag had ik weer inspiratie én zin om achter m'n laptop te kruipen voor een blogje. En ik kwam dus ook weer even bij jou langs Zuinigaan, omdat ik je blogjes heel vaak interessant vind. Ik heb nog lekker wat in te halen, maar ik ga nu weer even naar buiten, de zon in. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook bloggers gaan op reis he, maar er zijn er nogal wat die beginnen en weer afhaken als ze nier genoeg likes of volgers hebben. Ik moet mezelf vaak intomen om niet te veel te posten. ☺ Altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen