Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 5 juli 2016

Het aantrekken van mijn sok - een kleine uitleg

Als het aantrekken van een sok niet goed lukt, hoe pak je dat dan aan?
Kijk, dit zijn mijn voeten:

Het linkerbeen kan ik heel gemakkelijk op mijn rechterknie leggen:

Dan is dit de ruimte die ik overheb, genoeg voor het aantrekken van een sok.

Bij rechts kom ik daarentegen maar bij het voorste riempje van mijn slipper, bij mijn enkel dus ongeveer.
Daarom zet ik mijn rechter voet op een stoel, dan kan ik er beter bij en kan ik de tenen net aanraken.

Door mijn rechter voet op de stoel te plaatsen kan ik ook nèt bij de veters om ze te stikken.
Ik heb ook nog steeds een sok-aantrek-hulp in mijn bezit, maar eigenlijk vind ik dat een onding.
Aantrekhulp
Waarom? Omdat de onderkant rond is en de onderkant van mijn voet niet. Als ik een sok om de aantrekhulp doe, dan krijg ik mijn voet daar niet in. Daarnaast is het zo, dat als ik mijn voet er in probeer te krijgen, dan schuift de sok van de aantrekhulp en ligt mijn voet alleen nog op het plastic van het aantrek-ding. Na verloop van tijd had ik het helemaal gehad met dat ding. Als andere oplossingen niet toereikend zijn, dan haal ik het misschien nog wel weer eens tevoorschijn, maar voorlopig niet!
Onderstaand een filmpje met gebruik van het aantrekhulpmiddel. Zoals je duidelijk kunt zien, kan de persoon met beide handen gemakkelijk bij haar tenen komen en heeft ze het helemaal niet nodig een hulpmiddel te gebruiken en daar zit hem nou net het probleem als je niet zo ver kunt reiken.

12 opmerkingen:

 1. Ik vind je schoenen zo leuk! Maar wel lastig inderdaad als je je sokken niet goed kunt aankrijgen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je dat ik nog nooit had stilgestaan bij hoe ik mijn sokken aantrek.

  Kan je niet net als op dat filmpje je sokken aantrekken als je iets je been optrekt en niet dat je je voet op je knie legt? Of lukt dat ook niet?
  Wel fijn dat je zelf een methode hebt ontwikkelt waardoor je wel je sokken en schoenen aan kan trekken.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de uitleg. Lijkt me nog steeds lastig vooral in de kleine hokjes van een zwembad.
  Vond onderstaand filmpje waarbij de sokkenhulp handig eruit ziet. En ook werkt bij mensen die echt niet kunnen bukken. Ook is hij lekker breed,dus slip je er niet uit.

  https://www.youtube.com/watch?v=K4ybHCGxq4I

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lastig! Mijn moeder had vroeger van thuiszorg een kousen/sokken-aantrekding. Was van nylon maar hoe het precies werkte weet ik niet, wel dat ze zich er prima mee redde!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan ook niet bij mijn voeten ivm bekkenproblemen. Dus meestal loop ik gewoon op blote voeten. Kwestie van open schoenen/slippertjes in de zomer en badstof zooltjes in dichte schoenen. In de winter als het koud is draag ik gevoerde laarzen.
  Laarzen aan en uittrekken gaat prima, ik heb touwtjes aan de ritsen dus daar kan ik gewoon bij. En voor het gemak heb ik veel instap-laarzen met voering. Lage schoenen trek ik (evt. met gestrikte veters) aan en uit, met een lange schoenlepel
  Die aantrekhulpen heb ik vroeger wel eens geprobeerd, maar ik heb er nog nooit een sok mee aangekregen. Nu heb ik de man, die kan ook sokken aan mijn voeten trekken... heel handig, al maak ik er weinig gebruik van. Ik ben gewend aan geen sokken en vind ze nu vaak wat strak aanvoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is voor mij ook een probleem. Bij koude dagen draag ik uggs die lekker stevig zijn en tevens warm. Deze draag ik zonder sokken. Bij warme dagen makkelijk instappers en dit natuurlijk zonder sokken. Scheelt ook weer was, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke slippers Zuinigaan! Heel vrolijk. En je kunt wel zien dat je naar de pedicure gaat, want je voeten zien er heel verzorgd (en zacht) uit. Vriendelijke groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik schrik wel van je voeten. Zo dik, dat lijkt me echt niet gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom kun je niet bij je voeten? Ze ogen inderdaad wel opgezet. Maar ik neem aan dat je er wel naar hebt laten kijken. Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschap niet bij mijn voeten kon, echt irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom kun je niet bij je voeten? Ze ogen inderdaad wel opgezet. Maar ik neem aan dat je er wel naar hebt laten kijken. Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschap niet bij mijn voeten kon, echt irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Zuinigaan,
  Ik lees al jaren mee en schrok echt van je bericht dat je zo beperkt ben. Ik wist niet hoe ik iets opbeurend's kon schrijven. Dat wil ik wel graag.
  Waar ik vooral van schrok dat je het lijkt te accepteren als gegeven. Een beetje als een spiegel voor mij ook. Ik heb geleerd van een vriendin dat ik met dit soort kwalen bij de dokter moet zijn (en niet alleen maar 8 keer naar de fysio oid, dat wat gratis kan van mijn verzekering). Op zoek moet gaan naar een oplossing voor het probleem en niet altijd dus 'alleen' symptoombestrijding moet accepteren. Waarom hebben topsporters recht op de nieuwste behandelingen en zorg en ik niet? Zo dacht ik wel. Maar ik heb daar ook recht op en jij ook. Bij mij werkte massage in combinatie met een bekkenband. Bij een vriendin is het bekken vastgezet en is zo geholpen. De doktoren doen pas wat als je een hulpvraag bij ze neer legt. Ik probeer het steeds, ook al vind ik het heel moeilijk. Hoe ver wil ik daarin gaan? Mijn huisarts begeleid me daarin omdat ik daar ook hulp bij heb gevraagd aan hem.
  Fijn dat je nog wel zo veel mooie plannen hebt. Ga je ook weer eens naar de bergen? Bijvoorbeeld naar Zwitserland met al die mooie treinverbindingen en gondels? Het lijkt me toch wel bij je passen :-)
  Groeten, Ellen1979

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat vervelend om dit te horen. Mijn vader heeft hetzelfde. Het lijkt zo'n kleine moeite, je sok/schoen aantrekken. Maar voor sommige mensen die net als jij te kampen hebben met een mindere flexibiliteit is het een heel karwei! Ik heb voor mijn vader de sock assistant aangeschaft. Voor hem werkt dit heel goed. Wie weet dat dit ook wat voor jou is. Deze is ook niet rond, zoals je hierboven beschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen