Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 14 juli 2016

Is een A-merk lekkerder? Nou nee, het huismerk wint het!

Hopelijk wordt het binnenkort echt zomerweer, daar ben ik wel aan toe na al die buien en harde wind van de laatste dagen. En als het zomer is, dan lusten de meeste mensen best zo nu en dan een ijsje.

Een smaakpanel heeft voor de Consumentenbond de smaak van consumptieijs getest.
Wat is lekkerder: de "echte" Cornetto (36 cent per stuk) en Magnum (71 cent per stuk), of de huismerkvariant van deze populaire ijsjes? Je zou denken dat het A-merk het lekkerst zou zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn.
Volgens de Consumentenbond  is de AH basic de beste keus voor de hoornijsjes: goedkoop en toch lekkerder dan het A-merk. Ze kosten maar 17 centen per stuk!
Bij de chocoladeroomijsjes met amandel zijn de ijsjes van de Lidl de beste koop. Die koop je voor 38 cent per stuk. De lekkerste ijsjes in deze twee soorten koop je bij de Jumbo, maar die zijn duurder dan de twee beste keus ijsjes.

Dus, als je goedkoop uit wilt zijn en toch lekker ijs wilt, dan koop je geen A-merk.
Laat dat duidelijk zijn!
Het scheelt in je portemonnee en ze smaken ook nog eens beter, dubbele winst dus!

Verder gaat de consumentenbond in op de hoeveelheid vet die er in een Magnum zit. Het verhaal gaat dat er de hoeveelheid vet gelijk aan een pakje boter in zit. Dat blijkt niet waar te zijn. Qua calorieën passen er 6 Magnums in een pakje boter.

Dat neemt niet weg dat je beter niet iedere dag ijs kunt eten en zeker geen meerdere op een dag. Ik zou denken:  zo nu en dan eens eentje, ze blijven wel goed in de vriezer.
En dan blijft het een traktatie!

9 opmerkingen:

 1. Hier ook basic van ah. De kinderen vinden de hoorntjes het knapperigst.en het ijs het lekkerst. Tja.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat de ijsjes van Lidl lekker zijn, weten we al sinds we ze kopen. De echte smaken alsof je een klont boter eet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop altijd goedkope. Ga toch niet bijna 3 euro betalen voor 3 ijsjes ofzo. Qua smaak zegt het me niet zoveel, van sommige dingen vind ik het A-merk lekkerder, maar bij ijs heb ik dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak zelf ijs van overrijpe bananen. Wel zo handig in een gezin met gluten en melkproblemen. Zo kom ik van overrijpe bananen, het is lekker en nog gezond ook :-)
  Ik vries stukken banaan in. Daarna doe ik ze heel even in de magnetron. Mijn blender is anders niet sterk genoeg. Ik doe er wat jam en amandelmelk of sojamelk bij en dan blenderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MMmmmmmmmmmm de chocolade crisp van liedel ligt er al, nu nog mooi weer erbij, want ik hou me daar wel aan. Niet op koude dagen ijs eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak ook ijsjes van banaan en overgieten met chocolade enof nootjes en laten bevriezen in de vriezer.
  En lekker!!!!
  Wij vinden de ijsjes te zoet die je in de winkels koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had het ook al gelezen en hier kopen we eigenlijk ook altijd huismerken qua ijsjes, dus zo zie je maar, veel lekkerder en goedkoper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij deden twintig jaar geleden al thuis testjes wat het lekkerst was. Met alles, dus cola, tomatenketchup, broodbeleg, ijs, chocola,kaas...en meestal wint een huismerk het. Vaak is een huismerk ook glutenvrij. In veel huismerkproducten zitten minder toevoegingen en rare stoffen.De huismerkhagelslag van AH en Lidl heeft bv geen glimmend laagje. Venz weer wel, maar door dat glimmende laagje zitten er ook gluten in.
  Ijs maak ik meestal net als Yelena zelf, maar het lekkerst met warm weer vind ik toch zelfgemaakte ijskoffie.

  BeantwoordenVerwijderen