Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 25 november 2016

Gekke pompoensoep

In week 43 kocht ik een mooie pompoen van nèt iets meer dan een kilogram. Ik besloot er afgelopen woensdag een simpele pompoensoep van te maken. Zo'n soep maak ik met pompoen (nogal essentieel ;-), uien en knoflook en vaak nog wat volkoren meel om wat koolhydraten toe te voegen en de  soep wat dikker te maken.
Ik kook altijd de soep met schil en al, even de staafmixer er op en klaar is de mooie, oranje soep. Dit was een groene pompoen, maar ik dacht: het is maar een dunne schil, die kan best blijven zitten.
Dus kookte ik de stukken pompoen. Ik mixte de soep en toen: toen werd de soep groen! Het groen van de schil had veel meer de overhand dan gedacht!
Tsja en toen at ik soep die naar pompoensoep smaakte, maar er uitzag als erwtensoep.
Hij smaakte niet slecht, maar het was wel een beetje vreemd!
Een volgende keer koop ik weer een oranje pompoen, of ik schil de groene.
Groene pompoenen

5 opmerkingen:

  1. Groene pompoen heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik maak ook graag pompoensoep. Ik heb nu nog oranje pompoen, flespompoen en een beige pompoen in huis. Ook een goed idee om volkoren meel aan de soep toe te voegen. Zelf mix ik weleens een beetje havermoutvlokken door de soep heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Apart hoe de menselijke geest dan werkt! Dat iets gek smaakt omdat de kleur voor ons gevoel niet matched met de smaak : )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha zo zie je maar wat een invloed uiterlijk van eten heeft! Als iets er smerig uit ziet begin ik ook vaak met tegenzin te eten... Na een hap valt het dan toch mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker eten is inderdaad een combinatie van ruiken, zien en proeven! Zo vind ik nog steeds dat zwarte pasta er niet lekker uitziet terwijl ik het gerecht wel lekker vind!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo at ik weleens "zwarte" soep, door de rode kool of spinazie bijv. Zag er smerig uit, maar smaakte prima!

    BeantwoordenVerwijderen