Ik kook altijd de soep met schil en al, even de staafmixer er op en klaar is de mooie, oranje soep. Dit was een groene pompoen, maar ik dacht: het is maar een dunne schil, die kan best blijven zitten.
Dus kookte ik de stukken pompoen. Ik mixte de soep en toen: toen werd de soep groen! Het groen van de schil had veel meer de overhand dan gedacht!
Tsja en toen at ik soep die naar pompoensoep smaakte, maar er uitzag als erwtensoep.
Hij smaakte niet slecht, maar het was wel een beetje vreemd!
Een volgende keer koop ik weer een oranje pompoen, of ik schil de groene.
Groene pompoenen |
Groene pompoen heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik maak ook graag pompoensoep. Ik heb nu nog oranje pompoen, flespompoen en een beige pompoen in huis. Ook een goed idee om volkoren meel aan de soep toe te voegen. Zelf mix ik weleens een beetje havermoutvlokken door de soep heen.
BeantwoordenVerwijderenApart hoe de menselijke geest dan werkt! Dat iets gek smaakt omdat de kleur voor ons gevoel niet matched met de smaak : )
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Haha zo zie je maar wat een invloed uiterlijk van eten heeft! Als iets er smerig uit ziet begin ik ook vaak met tegenzin te eten... Na een hap valt het dan toch mee.
BeantwoordenVerwijderenLekker eten is inderdaad een combinatie van ruiken, zien en proeven! Zo vind ik nog steeds dat zwarte pasta er niet lekker uitziet terwijl ik het gerecht wel lekker vind!
BeantwoordenVerwijderenZo at ik weleens "zwarte" soep, door de rode kool of spinazie bijv. Zag er smerig uit, maar smaakte prima!
BeantwoordenVerwijderen