maandag 14 november 2016

Melk ineens 30% duurder

Kostte 2 liter melk begin november nog 98 cent, gisteren moest ik ineens €1,29 betalen voor dezelfde melk. Dat is dus 31 cent meer.
Hè?
Zo veel duurder? Ik heb er niets over in de krant gelezen.
Bij de prijsverlagingen afgelopen voorjaar ook niet overigens.
In maart 2015 was een 2 literpak nog €1,18 euro en daarna ging de prijs dalen. Afgelopen voorjaar betaalde ik €1,09 en afgelopen zomer betaalde ik 98 centen voor 2 hele liters.
Twee liter melk voor nog geen euro is natuurlijk ook erg weinig geld. Ik snap best dat dit niet uit kan en ik er meer voor moet betalen.
Hopelijk gaat het extra geld naar de boeren en niet naar de fabrieken en de supermarkt.
Wat vind jij van de verhoging van de melkprijzen?

37 opmerkingen:

 1. Ik heb verschillende keren in de krant gelezen, dat de boeten meer geld kregen voor hun melk. En dat was hard nodig. Maar kennelijk heeft het nog even geduurd voordat de consument daar iets van merkte. In Zwitserland betaalde ik van de zomer iets van 1,20 per liter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat de Aziaten meer melkpoeder c.q. melk afnemen. Ik betaal al jaren 0,60 voor de biologische losse karnemelk of melk bij de boer, eigen verpakking meenemen is verplicht. Leuke rit ook tussen de weilanden door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima, dat de melk duurder wordt. In een land waar zoveel boeren moeten stoppen met een op zich gezond bedrijf, alleen maar omdat de melkprijs zo laag is en de eisen aan het bedrijf zo hoog, is dat niet meer dan redelijk. Tenzij we met zijn allen alleen nog maar in willen zetten op superintensieve veehouderij natuurlijk......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lust zelf geen melk en vriend drinkt altijd houdbare. Daarin heb ik het nog niet gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vandaag 5 dezember houdbare melk bij de dirk van de broek van 48 ct naar 70 ct de liter

   Verwijderen
  2. Bij de Aldi 24 cent meer voor pak magere melk. Van 45 cent naar 69 cent.
   Wordt bijna luxe om beker melk te drinken. Met de kou van nu, toch maar wat minder chocolademelk maken. Geen liter meer per dag.

   Verwijderen
  3. Ook houdbare melk van andere supermarkten (eigen merk) is ineens duurder geworden. Drinkyoghurt is nog wel dezelfde prijs en nu dus goedkoper. Drink ik lekker dat!

   Verwijderen
 5. Ik vind het vooral heel erg logisch. Ergens vond ik de laatste prijzen - juist als iemand die in een omgeving met veel boeren is opgegroeid - best wel eng. Voor mijn portemonnee in die periode ook wel weer fijn trouwens, maar zelfs met een man die sloten met half thee, half melk drinkt vind ik het prijsverschil goed te doen. Ik hoop inderdaad vooral dat er zo ook meer geld naar de boeren gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De prijzen die boeren krijgen voor hun melk (en andere waren) zijn belachelijk. Hopelijk komt de hogere prijs de boeren en het welzijn van hun vee ten goede. Gelukkig is zuivel iets waar mensen prima buiten kunnen. Nog goedkoper ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De boeren mogen wel een betere prijs krijgen. Maar er worden meer artikelen ongemerkt duurder. Ik betaalde laatst 30 cent meer voor de havermout.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht dat ik als kind (ik was denk ik 12, dus meer dan 40 jaar geleden) f 1,02 betaalde. Dus de prijs is in die jaren eigenlijk niet erg gestegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. betaalde van de week 0,20 cent meer, nu (0,69) per literpak huismerken. Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom uit een boerenfamilie. Afgelopen zomer kreeg het gezin van mijn broer €0,21 per liter ( het kan zijn dat het nog lager is geweest wat me ontgaan kan zijn). In ieder geval er werd niet verdiend in de boerderij maar geld toegelegd. Als dat maanden door gaat is dat een onhoudbare situatie.
  Begreep dat wat boeren nu verdienen weer wat aan het stijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat melk duurder wordt is niet erg, als de meerprijs dan ook naar de boer gaat. Ik zou t bijna "vers" gaan halen, maar de kinderen lusten dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor biologische melk betaal ik graag de kosten plus 'n behoorlijke winstmarge voor de boer: dan verwacht ik wel dat de koeien veel buiten zijn, de kalfjes met zachte hand gespeend worden etc. De boeren die na het afschaffen van de melkquota meteen de veestapel uitgebreid hebben en nu klagen over de lage prijs en de kosten van het mestquotum (o.m. gevolg van uitbreiding van het melkveestapel) hadden dit zelf kunnen bedenken. Als wij teveel inkopen en de verkooprijs zakt tot onder de kostprijs is ons beleid verkeerd geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De roomboter is ook veel duurder geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik niet op de prijzen let van vaste boodschappen als melk. Ik heb een maandbudget waar ik binnen probeer te blijven en van de individuele boodschappen let ik altijd wel op wat voor fruit en groente er het goedkoopste is die week.
  Wij kopen elke week standaard 2 pakken biologische melk en 1 pak biologische karnemelk.
  Geen idee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik dacht precies hetzelfde als jou: als het geld naar de boeren gaat vind ik een prijsverhoging niet erg, maar wel als het naar de supermarkten gaat. Ik gun de boeren hun geld, want dan kunnen ze goed voor hun dieren zorgen. Groet, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 80ct per liter biologisch bij de boer, een leuk ritje en het geld blijft niet bij de tussen handel of grote winkels hangen. Wel zelf eigen fles meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er zijn het afgelopen jaar wel meer producten flink gestegen in prijs.
  Tomatenpuree, toastjes en dergelijke. Allemaal van die basisartikelen die jaren op een vast, laag bedrag bleven staan. Nu betaal ik opeens anderhalf / twee keer zoveel. Ik vraag me af wat de boeren daarvan krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij de Aldi twee weken geleden van 0,99 naar 1,29 de melk. Halfje brood van 0,69 naar 0,79, de vla en yoghurt ook omhoog. Scheelde in 1 week ineens bijna 3 euro op mijn bon met de week ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik drink al jaren geen melk meer. Melk is zo ongezond! Het neemt juist calcium uit je botten; de tegendeel wat ze beweren. Melk en koemelkproducten zijn gewoon niet goed voor ons. Niet in de form wat ze in de supermarkt verkopen. Echte rauwe melk van de boer is daarentegen zeer goed voor je lichaam. Maar ja, dat mag niet officieel verkocht worden! Dus het is goedkoop voor mijn portemonne en voor mijn lichaam, kassa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet weten waarom ongekookte melk wel gezond is en gekookte melk niet. De logica ontbreekt hierbij, sorry!

   Verwijderen
  2. Je lult compleet uit je nek, behoorlijk dom.

   Verwijderen
 20. @Unknown heb je daar bewijzen voor van onafhankelijke wetenschappers/onderzoeken of toeter je maar iets dat je ergens gelezen hebt? Je mag best een mening hebben over zuivel maar dan moet je het ook wel als mening presenteren. Nu doe je alsof het feiten zijn wat je roept!

  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik betaalde tot voor kort 55 ct voor een liter halfvolle melk bij ALDI. Deze week echter kostte een pak plots 70 ct. In Duitsland is de melk nu 10 ct goedkoper dan in Nederland. Omdat ik daar toch al tank nemen we dit prijsvoordeel ook mee. Niet dat het veel uitmaakt want meer dan 1 liter per week gaat bij ons niet op. Daarvan gaat ook nog eens de helft naar de kat. En ja ik weet dat het niet goed is voor felixen maar ze zijn er dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hier bij de Deen supermarkt in Purmerend betaal ik 1,00 euro voor 2 liter melk in een plastic fles.
  Dan heb je ook het eigen merk he?
  Als je melkkan melk neemt (ook in zo een plastic fles) betaal je meteen 20 cent duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hogere prijs was ook voor de goedkoopste 2 literpakken. Eerst kostten ze 98 cent per 2 liter en nu 1,29 per 2 liter.

   Verwijderen
 23. Bij de dirk afgelopen weekend een stuk duurder geworden
  Bij Deen nog de oude prijs

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De roomboter is ook ineens van 0,99 cent naar 1,29 of nog duurder gegaan!belachelijke prijsverhoging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het niet mee eens....0.99 is juist een veel te (belachelijk) lage prijs voor een pakje roomboter.

   Verwijderen
 25. geen last van. ik haal gewoon rauwe melk bij de boer zelf. 50 cent per liter volle rauwe melk. terwijl het nu in de supermarkt de goedkoopste melk van eigen merk op 70 cent staat. slaat nergens op om melk in de winkels zo duur te maken. de euros maakt alles kapot. ga gewoon naar de boer en haal je 1 liter melk voor 50 cent. scheeld je wel 20 cent. en smaakt ook nog lekkerder. want het komt direct van de koe.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. koop elke twee-drie dagen een jerrycan 2 liter melk. Betaalde daar tot voor kort 1,09 voor bij de meeste supermarkten. Nu is het overal 1,29. Kocht vandaag een literpak, dat was verdorie van 59 cent ineens 75 cent. Snap het wel, gun het de boeren ook heus, maar een stijging van 25% zomaar ineens?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Roomboter bij de Aldi kost nu 1,49 Euro dit was 0,89 cent! Aldi prijst zichzelf uit de markt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Theo Hoogmoed Budgetcoach18 augustus 2017 om 20:10

  Vandaag 18 augustus is de prijs van roomboter bij de ALDI 1,89 terwijl de smeerbare roomboter 1,39 is.
  Waar komen die prijsverhogingen vandaan?
  In Duitsland is de prijs ook verhoogd met 0,10

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.