Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 17 mei 2017

Goedkope drank

Gisteren heb ik er wel 2 liters van gedronken, zowel thuis als op het werk!
En wat is dat dan wel, die goedkope drank?
Kraanwater!
Kraanwater is zo ongelooflijk goedkoop en in Nederland zó uitstekend van kwaliteit, beter vind je bijna nergens. Het is absoluut niet noodzakelijk om gebotteld water te kopen, water uit de kraan is prima en soms nog beter van kwaliteit dan water uit een flesje
Hoeveel kost een liter leidingwater in Nederland?
Hier in Groningen kost een liter €0,000648. Kom daar eens om de de supermarkt.
Behalve dat het water heel goedkoop is, is er ook nog een leveringsservice. Je hoeft er niet mee te sjouwen of in fietstassen te vervoeren, nee, het komt op verschillende plekken in je huis gewoon uit de kraan! Ik heb hier in mijn huis 6 kranen waar water uit komt van een fantastische kwaliteit. In veel landen in de wereld zouden ze willen dat hun water zo'n prachtige kwaliteit had!
Ik drink het water uit een verantwoord flesje, thuis heb ik een groene, op het werk een blauwe.
Al weer bijna 3 jaar geleden kocht ik zo'n flesje voor mijn kinderen.

Hoe het kan, dat weet ik niet, maar water uit een flesje vind ik veel lekkerder dan uit een glas!
Heb jij daar een verklaring voor?

18 opmerkingen:

 1. Grappig, ik vind water uit een flesje, en dan met name een bidon, meestal minder lekker smaken. Krijgt dan een beetje een plastic smaak.

  Over smaak valt niet te twisten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he kraanwater . In nederland dronken wij het ook veel en zelfs de kids het al heel jong geleerd water drinken. Hier in Roemenie is het water ijzerhoudend je kan het gewoon drinken hoor maar we gebruiken veel flessen water . Eigenlijk nooit opgelet het smaak verschil tussen een glas en flesje.
  gr Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het kraanwater ook lekker! Wat een verschil met andere landen waar er soms chloor door heen zit. Wij hebben ons eigen bronwater. Ik vind kraanwater uit een glas lekkerder, kraanwater in flesje smaakt op de een of andere manier anders. Geen idee waarom..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij is het juist andersom. Als we gasten hebben, bieden we ze een glaasje wijn aan, maar een mooie kan met water komt in ieder geval op tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een glas vind ik aan mijn mond toch lekkerder aanvoelen. Onderweg prima uit flesje maar liever een glas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slimme tip! Een glas kraanwater kost dus ongeveer 0,015 eurocent. Dat is zo goed als niets!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, 0,000162 :) (uitgaande van 250 ml). Voor jouw bedrag heb je maar liefst ruim 23 liter ;)... En inderdaad zijn beide bedragen 'zo goed als niets'...

   Verwijderen
 7. Juist uit een glas vind ik het veel lekkerder. Alleen met fietsen neem ik het uit noodzaak uit een plastic flesje. Maar ik ben op zoek naar een goed vervoerbaar glazen flesje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De PURA rvs flessen zijn super! voor onderweg. En verschillende dopmogelijkheden.
   En als ze stuiteren. Meestal niks aan de hand.

   Verwijderen
 8. Ik gebruik een Tupperware fles, ideaal die dingen. Dochterlief neemt ook een Tupperware fles mee naar school. Ik vind voor water er soms toch een smaakje aan zitten :/. Voor nu doen we het ermee, misschien ga ik nog eens over op RVS, maar geen idee of dat beter is ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd uit een glas behalve op de fiets en naar de sportschool, daar heb ik een flesje voor.
  In Frankrijk moet je je kraanwater altijd even laten staan voor je het opdrinkt, anders krijg je een wolk chloorlucht in je neus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn SIGG-flessen, waar ik vrijwel dagelijks mee rondloop, zijn altijd gevuld met heerlijk Nederlands kraanwater! Ze zijn gebutst, maar ze gaan misschien nog wel mijn hele leven mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga voor water uit een glas. Uit een flesje drinken vind ik zo wie zo niet fijn.
  Wat ik wel heb bij water, ik wil het altijd vers uit de kraan. Water wat eerst in de koelkast heeft gestaan of ergens heeft ingezeten smaakt me nooit. Maar dat kan ook tussen mn oren zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zet er toch liever een lekkere kop thee of koffie van.
  Let je wel op dat je het flesje regelmatig in de afwas doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook hier liever geen flesje, maar een mok. En dan met heet water met een vleugje thee erdoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja een Dopper drinkt prima. Een citroen in schijfjes in een kan water smaakt me ook altijd goed, vooral als het een nacht gestaan heeft. Biologische citroen gaat er zo in schijfjes in, een andere schil ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kraanwater is ook ons favoriet. Lekker met een schijfje citroen.
  Alleen jammer dat men de wc's doorspoelt met 'kostbaar' drinkwater.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Grappig, ook mijn dochter en ik vinden water uit een flesje drinken lekkerder dan uit een glas. En idd gewoon kraanwater!

  BeantwoordenVerwijderen