Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 19 juni 2017

Heerlijke verse koffie drinken

Lang dronk ik thuis, als ik alleen was, uitsluitend oploskoffie en dronk ik alleen gezette koffie als er gasten waren. Ik vond het niet de moeite waard om voor mijzelf koffie te zetten en beperkte mij tot een mok oploskoffie.
Mijn recept: half melk en half water, verhitten in de magnetron, een schep oplos erbij en klaar!

Sinds kort ben ik op mijn vrije dagen overgestapt op het drinken van echte koffie. Ik zet dan met het filterkoffieapparaat van de grote elektronicafabriek uit het zuiden des lands 2 mokken koffie. Niet dat ik denk dat dit koffieapparaat in Nederland gemaakt is hoor, waarschijnlijk heel ergens anders. (Ik heb het nagezocht en dat blijkt inderdaad het geval te zijn, namelijk in China en niet in Brabant.)
Maar goed, ik dwaal af, ik had het over koffie. Ik drink nu dus op 3 dagen per week een snelle bak met oploskoffie en daarbuiten vaak vers gezette koffie, met veel melk. Soms is die melk alleen verwarmd en soms ook opgeschuimd.

Gewoon, als een "verwenmomentje".
Ik had nog 2 pakken filterkoffie liggen. 1 pak is nèt een maand over datum en 1 pak heeft een tht datum tot november dit jaar. Natuurlijk heb ik eerst het pak over datum aangebroken. Daar is nog helemaal niets mis mee, prima koffie voor verwenmomentjes!

6 opmerkingen:

 1. Lekker! Ik heb vorig jaar een Nespresso gekocht, en ik drink. U veel minder koffie buiten de deur. Uiteindelijk is dit veel goedkoper. En smaakt ook heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal lekker,vooral ook de geur, is bonen malen voor je filterkoffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo, lekkere koffie voor jezelf maken is echt wel de moeite waard hoor.
  Ik had vroeger wel een koffieapparaat, maar die dingen gaan mij te vaak stuk. Dus ik giet de koffie op, met gekookt water, en filter op een thermoskan. Werkt prima voor mij.
  Met dit weer drink ik meer...geen koffie hoor, ik zet smorgens extra thee, laat het afkoelen en giet het in een fles en zet het in de koelkast. Zelfgemaakte ijsthee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, op vakantie maken wij altijd verse koffie met filter/thermoskan. We hebben alle tijd, thuis 'moet' het altijd snel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een minifiltertje met minifilterzakjes, waarmee ik op mijn beker heel snel een kop verse koffie kan zetten. Intussen wat melk opkloppen, beetje kaneel erover, en zo heb ik in een paar minuten een heerlijk bakkie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben al jaren een koffiezet apparaat waar je bonen indoet en die dan als je koffie zet de bonen maalt. Volgens manlief heerlijke koffie en idd is de koffie lekker. Onlangs was het apparaat stuk en wat er was ???? We kwamen er niet uit. Onze zoon heeft toen gekeken en wat bleek een draadje los dat gesoldeerd en het apparaat werkt weer. Vorig jaar een dolce gusto apparaat gekocht via een veiling en soms is dat pure verwennerij de koffie en thee daarvan .
  Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen