woensdag 7 juni 2017

Zuinige oploskoffie

Laatst heb ik 2 uiterst zuinige potten oploskoffie gekocht. Het zijn potten van een van de A-merken.
mijn pot met oploskoffie
Het is een glazen pot met een glazen deksel en aan die deksel zit een kunststof binnenrand. Door die rand lukt met mij heel erg slecht om de pot open te maken. Mijn 64+ handen, met lichte tennisarm-klachten (ik ben trouwens heel blij, het gaat steeds beter met mijn ellebogen, ik heb nauwelijks meer pijn!) zijn daar niet erg geschikt voor. Ik trek en ik draai en er komt geen beweging in!
Ik heb speciale openers voor potten met bijvoorbeeld augurken en met een speciaal ding kan ik ook doppen van flessen en bijvoorbeeld pakken zuivel open draaien, maar daar krijg ik deze deksel niet mee van de pot.
opener voor potten, hierdoor hef je het vacuum op

Opener voor doppen

Ten einde raad duw ik een mes tussen de pot koffie en het deksel en begin te wrikken. En ja hoor! Langzaamaan komt er beweging in de deksel. Zo worden de potten koffie heel zuinig! Want iedere dag met zo'n deksel in de weer .......... laat maar zitten, te veel gedoe!
Ik heb al heel snel besloten dat ik een deel van de koffie overhevel in een klein plastic kampeer potje, met schroefdeksel. Daar vervoerde ik op fietsvakanties ook al de oploskoffie in. Er past 100 gram oploskoffie in. Een stuk beter!
Snap jij waarom dit bedrijf de koffie in zo'n lastige pot stopt?
Is dat om mensen te plagen?

De koffie is uitstekend luchtdicht verpakt, dat dan weer wel!

12 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ze het er leuk uit vinden zien en dat het idd luchtdicht is. Maar denk dan idd aan mensen die zo'n tooltje gebruiken en zorg gewoon voor iets dat op een andere manier goed aansluit. Wij hebben die koffie van een concurrent, met zo'n plastic schroefdop, en dat is volgens mij ook gewoon luchtdicht (en totaaaaal niet zwaar!).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat veel dingen worden gemaakt door mensen die niet gehinderd worden door gebreken (of de taak om dingen zelf daadwerkelijk open te maken ;-)).

  Hier worstel ik nog wel eens met plastic verpakkingen die je zelfs met een schaar nauwelijks open krijgt. En dan zijn mijn handen, motoriek nog helemaal goed! Mensen die minder kracht hebben in hun handen krijgen sommige verpakkingen volgens mij gewoon niet open.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik grap al jaren dat kindveilige sluitingen ook "Zuinigaan-veilige" sluitingen zijn. Er zijn dingen die ik inderdaad niet open krijg en dat dan aan iemand anders moet vragen!

   Verwijderen
 3. Deze potten zijn natuurlijk ook al heel oud qua vormgeving, blijkbaar is er nog nooit over nagedacht dat het handiger kan. Wellicht eens een mailtje aan wagen en je probleem uitleggen? Ze zijn inderdaad mooier dan een pot met een schroefdeksel maar gebruiksgemak gaat voor denk ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geklaagd bij de klantenservice, maar ze nemen mijn klacht niet in behandeling, er was geen uitleg bij. Blijkbaar vinden ze het onzin, gezeur of zo? Mijn klacht was wel degelijk serieus bedoeld!
   Vroeger had ik helemaal geen moeite om dergelijke sluitingen open te krijgen.
   Ik dacht eerst, toen ik recent weer zo'n pot gekocht had, dat ze de deksels nóg beter afsluitend hadden gemaakt, maar waarschijnlijk ligt het vooral aan mijn handen dat ik er zo mee worstel!

   Verwijderen
  2. Het werkt misschien beter als je niet gaat klagen bij de klantenservice, maar gewoon je verhaal vertelt zoals je hier doet. Het beste doe je dat schriftelijk per email of per post. Zo netjes en uitgebreid mogelijk via het contactformulier op https://www.de.nl/consumentenservice/
   Ik kan mij niet voorstellen dat je dan geen vriendelijk antwoord terugkrijgt. De meeste bedrijven zijn blij met tips hoe ze hun producten kunnen verbeteren.
   Als je het schriftelijk doet, kunnen ze het probleem voorleggen aan de juiste persoon en heeft die de tijd om er even goed over na te denken.

   Verwijderen
 4. Zo erger ik me altijd aan zakken, die je niet gewoon met je handen kunt openen (zoals een zak chips), maar waar je perse een schaar voor moet gebruiken, omdat anders de zak altijd scheurt. Bijvoorbeeld de zakken van basterdsuiker en de zakken van goedkope anderhalvekilo-verpakkingen kristalsuiker. GRRR.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ajj, dat is wel heel zuinig ja ;)... Mooie oplossing om het even over te hevelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de beste oplossing. Ik hoef nu maar 2x de pot te openen en ca 100 gram in het camping-koffie-containertje te doen.

   Verwijderen
 6. Zuinigaan, ik kan dit (nog) wel, maar heb geen zin om steeds zo'n grote pot aan te pakken. Dus neem ik draaidop-potjes (die van groente-in-glas zijn prima) en verdeel één pot koffie over drie kleinere. Die sluiten ook prima!
  Waar ik mee zit: voorverpakte en zgn. hersluitbare kaasplakken van Appie, waar je aan een hoekje moet sjorren. 50 procent van de pakken krijg ik NIET open, dus moet ik daar dan letterlijk het mes in zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon die koffie direct overhevelen in een voorraadpot die je wel goed kan openen (en afsluiten). Ik heb een groot aantal augurkenpotten en die gebruik ik als voorraadpotten. Geheel gratis, je kan ze nog pimpen mocht je willen en ze sluiten goed af.
  Ik zou daar inderdaad ook elke keer hevig gefrustreerd van raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb alles, echt alles in weckpotten zitten. Zelfs een aangebroken zak chips wordt leeggegooid in een hele grote weckpot :-)

  BeantwoordenVerwijderen