Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 15 juli 2017

35 euro per week - met 29 euro mooi binnen budget!

Het is al weer gelukt om binnen het budget van 35 euro te blijven en ik heb ook nog voor bijna 7 euro wasmiddel gekocht!

8 - 15 juli 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding

kaki fruit, 2x AH 0,99
bananen, 3 stuks Aldi 0,68
volkoren brood AH 0,99
kaas AH 3,79
brie AH 0,85
cottage cheese* AH 0,41
pesto Aldi 0,89
biologische rundergehaktballetjes* AH 2,38
courgette, 2x * Aldi 0,58
aubergine Aldi 0,59
2 potjes babyvoeding GTA AH 1,19
gerookte haring, 3 stuks* AH 1,66
crème fraîche Aldi 0,49
Griekse yoghurt 1 liter AH 1,39
Snacks

crackers AH 0,57
2 x gemberkoek* AH 1,00
Dranken

melk, 2 liter AH 1,29
suikervrije limonadesiroop AH 1,79
karnemelk* AH 0,69
Kat
0,00
Verzorging

wasmiddel voor 36 wassen* AH 6,79
TOTAAL
29,01

Het lijstje is deze keer niet heel lang, dat maakt ook uit, want hoe meer je koopt, hoe meer geld je meestal uitgeeft.
Ik kocht voor €16,88 voeding, voor €1,57 snacks en voor €3,77 dranken. Mijn conclusie is dat ik nogal ingeteerd heb op mijn aanwezige voorraden.

Ook heb ik nieuwe voorraden opgebouwd. De koeken liggen nog te wachten op consumptie. Ze waren in de aanbieding en ik vind 2 ontbijtkoeken voor 1 euro niet duur!
De gehaktballetjes waren afgeprijsd en liggen nu in de vriezer.
De babyvoeding is voor de kleinkinderen, reuze gemakkelijk om te geven. Nog veel goedkoper is zelf maken en dat heb ik ook wel gedaan, maar een paar potjes op voorraad zijn wel fijn!
Ook het wasmiddel is voor de voorraad. Ik had nog een halve fles en het wasmiddel was in de afgelopen week voor de helft van de prijs. Of eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Als ik het omreken, dan kom ik uit op 19 cent per wasbeurt. Dat vind ik niet slecht. Je kunt ook zelf wasmiddel maken, maar ik vind gekocht heel gemakkelijk en zo vaak was ik niet voor mijn éénpersoons huishoudinkje.

7 opmerkingen:

 1. Netjes hoor! Als je onder de 35 euro kunt blijven met behoud van voorraad, dan is dat best netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes! Zeker als je bedenkt dat het met behoud van voorraad is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed!
  Even tussendoor: ik was behalve voor ons tweeën ook voor mijn (incontinente)schoonvader. Veel was dus. Ik gebruik ik altijd de grote flessen vloeibaar hoofdwasmiddel van Lidl. Nu heb ik me laten verleiden door de hamsteraanbieding bij AH 2 voor de prijs van 1 Ariel vloeibaar.
  De was wordt wel wat witter, maar.....wat zit daar een sterke geur aan zeg. Ik vond het niet prettig, maar voorlopig zijn ze niet op hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou iets minder kunnen gebruiken dan is de geur iets minder heftig. Aanlengen met zelfgemaakt wasmiddel bijvoorbeeld?

   Verwijderen
 4. Knap zeg, dat halen wij niet! Wel fijne inspiratie om nog meer te kunnen bezuinigen op boodschappen :)

  BeantwoordenVerwijderen