Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 14 juli 2017

Lekker uitslapen!

Vanaf vandaag hoef ik niet naar mijn werk, want het gebouw waar ik werk is vanaf maandag gesloten. Volgende week werk ik nog wel 3 dagen thuis, er is nog veel wat af moet en dan kan ook thuis achter mijn PC. Het fijne is, dat ik dan zelf mag beslissen wanneer ik begin. Ik kan 's ochtends gaan zwemmen en dan om 12 uur beginnen en doorgaan tot 5 uur en dan 's avonds nog 3 uurtjes.
Na volgende week heb ik vakantie, met uitzondering van zo nu en dan een half uurtje om mijn mail te checken en dringende zaken af te handelen.

Wat een luxe, in de komende tijd kan ik iedere dag uitslapen! Dat is voor een avondmens zoals ik erg fijn! Niet om kwart voor zeven slaperig mijn bed uit, maar lekker om 8 uur of half negen.
Automatisch ga ik dan 's avonds wat langer door en ga ik later naar bed. Mijn ervaring is dat erg laat naar bed gaan en heel laat opstaan niet heel goed voor me is. Ik moet mijn ritme hooguit 1,5 uur verschuiven.
Gisteravond was het 12 uur toen ik naar bed ging, toen las ik nog even in mijn e-book en ging slapen. Op het moment van schrijven was het nog niet duidelijk hoe laat ik vandaag weer wakker word. Maar ik wil om 10 uur in het zwembad liggen om lekker baantjes te trekken.
En dit blogje had ik om vijf voor twaalf gisteravond voor jullie klaargezet!

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk, 'n uurtje langer blijven liggen. Grappig dat je vandaag vrij bent omdat het gebouw vanaf maandag gesloten is.........Of lees ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd op vrijdag vrij! Er zijn collega's die normaal op vrijdag vrij zijn en nu wel gaan werken omdat het gebouw vanaf vandaag 17:00 uur tot 28 augustus gesloten is. Ik ga vandaag niet naar het werk, maar werk deels thuis en deel lekker zelf mijn tijd in. Wat ik vandaag doe, hoef ik volgende week niet meer te doen, maar laat ik wel meetellen bij de verlofregistratie die achteraf plaatsvindt. Ik schrijf uren en die worden verrekend.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je nu kunt uitslapen! Ik herken het gevoel van vrijheid als je vanuit huis werkt. Ik heb dat natuurlijk ook als fulltime blogger. Dat is inderdaad zo gek nog niet.

  Zwem ze zo straks!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om zelf je werktijden te kunnen bepalen en dan wat later te beginnen.

  Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen