vrijdag 8 september 2017

Verlaagde korting?

Zwemmen is gezond!
Ik zwem wekelijks 3x en soms wel 5x. Dat kan voor mij goedkoop met een zwemabonnement met korting. Sinds 2010 had ik ieder jaar 30% korting doordat ik een Bedrijvensportpas van de Gemeente Groningen mag gebruiken,  die is geldig voor mij, want hij is speciaal voor medewerkers van bedrijven en instellingen in de Gemeente Groningen. Mooi meegenomen! Omdat ik binnenkort een nieuw jaarabonnement moet kopen, ben ik op de site van mijn werkgever op zoek gegaan naar het formulier waarmee ik een nieuw abonnement kan aanschaffen.

Ik vond het formulier al snel, maar wat schetst mijn verbazing? Ik moet ineens veel meer betalen dan in het afgelopen jaar! Betaalde ik vorig jaar nog €171,50, nu was het bedrag ineens verhoogd tot €202,80. Dat is een forse verhoging! De volle prijs van het abonnement is vanaf 1 augustus €253,50.
Mijn conclusie: de korting is geen 30% meer, maar is verlaagd tot 20%!

Ik heb nagevraagd hoe dat kan, maar de korting is inderdaad verlaagd, het is geen foutje. Dus voortaan krijg ik nog €50,70 korting en geen €76,05 meer, zoals ik verwacht had.
Helaas!
Het is natuurlijk fijn dat ik toch nog korting krijg, maar wel €25,35 minder dan verwacht!

9 opmerkingen:

  1. Jammer zeg dat de korting zoveel minder is geworden! Is daar nog een reden voor?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er wordt zowel op de sportsite van de gemeente als op de site van mijn werkgever met geen woord over gesproken. Bij beide sites wordt melding gemaakt dat de korting bedoeld is om het sporten van mensen aantrekkelijk te maken. De doelstelling van de kortingsregeling is niet veranderd. Ik denk dat het een doodordinaire bezuiniging is. Misschien maakten er te veel werknemers gebruik van en was het subsidiepotje te snel leeg?

      Verwijderen
  2. Vreemd dat ze niet doorgeven dat er "op de korting gekort wordt" maar het scheelt jou per keer slechts een paar centen! Ik vind deze korting, betaald met gemeenschapsgeld, voor mensen met een redelijk inkomen sowieso belachelijk! Dergelijke bezuinigingen kan ik, om eerlijk te zijn, niet doodordinair noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sommige werkgevers zorgen gewoon goed voor hun werknemers. Wij hebben een complete sportschool omdat bewezen is dat een fitte medewerker meer opleverd. Simpele rekensom. Wij betalen € 15 per maand voor 3x per week fitness/yoga. En kunnen ook gratis onder werktijd naar de fysiotherapeut. Door te investeren in sportende medewerkers kunnen we als gemeenschap dus best wel eens veel meer besparen dan die investering kost.

      Verwijderen
    2. Medewerkers zijn (meestal) niet verstandelijk beperkt dus zouden zelf de verantwoording moeten kunnen dragen voor hun gezondheid! Het grootste gedeelte van de mensen doet dat ook zonder subsidies etc. Een overheidsinstelling wordt ook door die mensen gefinancierd. Die mensen die ook al voor zichzelf mieten zorgen! 'n Commercieel bedrijf heeft natuurlijk andere uitgangspunten, puur uit eigen winstbelang!

      Verwijderen
    3. .,het ontbreekt de gemeente, in Zuinigaan's geval, natuurlijk wel aan communicatie-vaardigheden!

      Verwijderen
    4. Het is nog steeds aan de medewerkers om te bepalen of ze sporten of niet. Alleen wordt het gefaciliteerd. Als je daar een kleine subsidie op zet wordt de groep groter en geeft de overheid uiteindelijk minder geld uit dan als ze dat niet doen. Dus het is een heel goed beleid waarbij ze zuinig met 'ons' geld om gaan. Ik denk dat dit beperkte bedrag aan 'luxe' minimaal is tov de blunders in project uitgaven die vele miljoenen kosten.

      Verwijderen
    5. Mijn werkgever heeft "healthy ageing" oftewel gezond ouder worden, hoog in het vaandel staan. Daar wil mijn werkgever ook best wat geld aan uitgeven, ze zijn het immers min of meer aan hun stand verplicht. Dus verbaasde het mij dat er zonder communicatie overgegaan was tot een verlaging van de korting.

      Verwijderen
  3. Wat fijn dat je die regeling hebt! Wel stom dat de gekorte korting niet even duidelijk is gecommuniceerd.
    Misschien dat ze zich schamen?

    Oh, en ik vind de reactie van de mevrouw hierboven erg egocentrisch. Minima hebben allang recht op sportfonds en dergelijke. Net als de belasting van groente en fruit mag worden afgehaald is het alleen maar een bonus als iedereen goedkoop kan sporten!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.