woensdag 29 november 2017

Weblog Consuminderen gestopt

Zo nu en dan houdt een blogger op met bloggen. Vaak gaat dat geleidelijk en verschijnen er hoe langer hoe minder berichten, totdat een blog doodvalt en er niets meer geschreven wordt.
Soms ook verwijdert een blogger zijn blog ook resoluut in één klap van het internet en vind je niets meer terug van jouw favoriete of iets minder favoriete blog.
Blogger Consuminderen heeft er voor gekozen om dagelijks een bericht te publiceren, tot afgelopen maandag. Toen verscheen haar allerlaatste bericht en nu is ze gestopt! Klik hier voor haar allerlaatste bericht.

Ze had zes weken lang erg weinig op internet gedaan. Ze had een soort internetdieet en de motivatie om een blog bij te houden verdween in die 6 weken helemaal. De berichten die ze de laatste tijd publiceerde, had ze allemaal op één dag geschreven.

Ik vind het jammer dat ze stopt. Toen ik begon met bloggen, was dat omdat onder anderen zij mij inspireerde om mijn hypotheek af te lossen en mij de kracht te geven om dat te kunnen. Zuinig was ik altijd wel, maar het idee om de hele hypotheek af te lossen was andere koek. Zij deed het en schreef er over. Fascinerend!

Gisteren heb ik meteen maar eens mijn leeslijst wat opgeschoond. Alle blogs die meer dan een jaar lang niets publiceerden heb ik verwijderd. Die zijn blijkbaar gestopt. Mochten er tussen deze verwijderde blogs bloggers zijn die toch hun blog weer nieuw leven in willen blazen, mail me dan maar, dan plaats ik je weer met plezier op de leeslijst!

Naar aanleiding van het stoppen van Consuminderen, vroeg ik mij af: ga ik nog door, hoeveel plezier heb ik nog in het bijhouden van een weblog?
Wat maakt het voor mij de moeite waard, wat vind ik leuk aan mijn weblog?

- het schrijven vind ik leuk om te doen  en de weblog is hierbij een fijne hobby
- het aantal pageviews is nog steeds groeiende. In januari 2013 waren er 113.025, in januari 2015 waren er 132.276 en in januari 2017 al weer 171.050. De afgelopen maand zat ik gemiddeld op 5228 pageviews per dag. Dat geeft me het gevoel dat ik niet alleen voor mezelf iedere dag een stukje publiceer, maar dat ook anderen het leuk vinden
- soms gebruik ik mijn weblog als platform om een missie of een mening uit te dragen en dat kan allemaal:
  •  eet minder vlees
  •  wees milieubewust en zorg voor weinig afval en spaarzaam energiegebruik. We hebben maar 1 aarde.
  •  zorg voor veiligheid in het verkeer door doelmatige verlichting 
  •  maak een keuze kenbaar, welke organen wil je doneren als je onverhoopt overlijdt en wil je überhaupt een orgaan doneren?
  • gas-aardbevingsschade in Groningen
  • zin en onzin op het gebied van voeding

15 opmerkingen:

  1. Ik snap het wel waarom mensen stoppen. Als je over 1 onderwerp blogt, het je op een gegeven moment het gevoel dat je alles wel geschreven hebt en in herhalingen valt. Een blog kan ook een moetje worden.

    Maar jouw blogcijfers zijn indrukwekkend zeg! Ik heb het vermoeden dat jouw uitgebreide leeslijst daar ook mee te maken heeft. Ik ken veel mensen (waaronder ikzelf) die via deze blog de andere blogs lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het altijd weer knap dat je iedere dag weer een blogpost kunt schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ook ik start 's ochtends bij jouw blog en ga vandaar naar anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik las ook al jaren bij haar en ook bij jou. Gebruik jouw blog als zovelen als startpagina. Vrijwel alle blogjes en reacties lees ik, alleen de boodschappenlijst sla ik vaak over.

    Hoop dat je nog lang doorgaat en ben heel benieuwd hoe je je leven gaat invullen na pensionering.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik start ook altijd met jouw blog (vroeger met 'Eenvoudig leven' ) en lees uit jouw lijst de blogs die ik interessant vind!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik lees al vanaf begin 2010 bij je omdat ik inspiratie zocht hoe ik een financieel doel moest gaan halen en kwam zo bij jou uit. Via jouw leeslijst heb ik ook nog een paar andere favorieten, maar ik begin altijd bij jou. Dus mooi blijven bloggen zolang je er zelf nog plezier aan beleeft!! En voor ons als lezers natuurlijk ook...........

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vond het een fijne leeslijst bij Opnieuw Begonnen. Maar jouw leeslijst is net zo fijn, dus voortaan word jij mijn nieuwe startblog. De een z'n dood...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lees elke dag jouw berichtjes, die altijd interessant zijn en leuk om te lezen!
    Ik hoop ook dat je blijft. Je bent goed bezig!
    groetjes, Marlie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zelf heb ik ook wel eens momenten van wat minder bloggen maar tot nu toe kom ik altijd wel weer terug omdat er dan weer leuke onderwerpen zijn om over te schrijven, maar als je er op den duur zelf geen plezier meer van hebt.. moet je gewoon stoppen, hoe jammer dat ook voor ons als lezers is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Interessante bloemlezing van lezers over mijn oude blog. Veel mensen komen 's morgens naar jouw blog en lezen veelal de leeslijst. Op mijn blog staat ook een leeslijst. Dusss... :-)))


    Anderen vinden vooral jouw blog leuk en interessant en zoals we al eerder wisten, is het gevoel met de boodschappen nihil.

    Leuk om te lezen, en leuk om gelinkt te worden.

    Sterkte met alles. De laatste €900 aflossing hypotheek. Wie had dat ooit kunnen denken. Snel ook nog. Voorbeeldfunctie.

    Geniet van het bloggen.

    Mijn probleem was dat ik qua uitgaven altijd hoger zat dan waarover ik blogde. Maar dat soort blogjes werden beter gelezen. Ik schreef vooral wat de lezer wilde.

    Wat mij aan het hart ging en waar ik over ontzet was, werd niet begrepen door de lezer. Ik was dan een zure vrouw. Tja.

    Ik ben nu finaal klaar met bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt het heel lang volgehouden en was een inspiratie voor velen! Chapeau!

      Verwijderen
  11. Haar blog en de jouwe zijn voor mij ook twee van de blogs die ik voor het eerst las en nog steeds - de ene keer regelmatiger dan de andere keer - lees.

    Mooi om te horen dat jij nog niet stopt!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo gaat dat in blogland, het is een komen en gaan. Ik had het plan een jaar te schrijven maar eigenlijk vind ik het wel heel erg leuk, dus voor nu denk ik dat ik doorga. Kleine 1,1miljoen pageviews in 11 maanden dus valt me alles mee. We zullen zien wat de toekomst brengt ;)...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het ontzettend jammer dat er zoveel bloggers in de consuminderhoek stoppen. Al begrijp ik het wel. Het kost een hoop tijd en energie en soms krijg je het gevoel dat je overal al over geschreven hebt. Zolang het mij energie blijft geven, blog ik nog wel even door Mocht dat ooit omslaan, zou dat voor mij ook een reden kunnen zijn om te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.