Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 8 november 2017

De gratis griepprik gehaald

Ik heb een tijd zitten twijfelen: zal ik wel of zal ik niet?
Heeft het nut?
Ik schreef er hier over.

Inmiddels had ik besloten dat die griepprik er toch maar moest komen. Ik heb nog nooit iets gemerkt van bijwerkingen, alleen in het allereerste begin, jaren geleden. Toen kreeg ik van de prik dagenlang een pijnlijke arm. De pijn maakte dat ik niet op die arm kon slapen en dat bewegingen pijn deden. Die pijn en stijfheid was te verhelpen door het direct na de prik masseren van de injectieplek en het spannen en ontspannen van de spieren in die arm. Door die massage en spieroefeningen na de 2e vaccinatie heb ik nooit meer last gehad van een pijnlijke arm.

Mijn overwegingen:
Baat het niet, het schaadt ook niet.
Misschien is deze keer de mix die in het vaccin zit heel effectief en behoedt het me voor de griep. Ook kan het zijn dat de stoffen die ik binnenkrijg mijn weerstand verhogen tegen griepstammen die niet precies passen op het vaccin.
Daarnaast is de kans kleiner dat ik longontsteking krijg of dat mijn diabetes of astma erger wordt als ik toch de griep krijgt.

Dus gisteravond haalde ik de griepprik bij de huisarts. Zoals altijd was de organisatie uitmuntend geregeld. Ik kon de brief inleveren en direct doorlopen en de prik halen. Binnen 2 minuten stond ik buiten en kon ik weer naar huis.

12 opmerkingen:

 1. Ik ga vanmiddag. Ook hier gaat het prikken snel en prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de prik 3 weken geleden gehaald. De griepvaccinatie is niet gratis (hoeft van mij ook niet) maar wordt gewoon door de zorgverzekring betaald!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is het gratis, misschien omdat mijn verplichte eigen risico al op is.

   Verwijderen
  2. Het gaat niet van het eigen risico af maar je betaalt toch elk jasr je zorgverzekering!!! Ik ben blij met de griepprik maar het is alleen gratis voor kinderen onder de 18.

   Verwijderen
  3. Voor mij is het gratis omdat ik astma heb.

   Liefs Joanne

   Verwijderen
 3. Wie komen in aanmerking voor gratis vaccineren?

  Behalve 60-plussers hebben ook jongere mensen uit risicogroepen recht op een gratis griepprik, zoals hartpatiënten, en mensen met longziekten of diabetes. Als zij griep krijgen, hebben ze een verhoogde kans op verergering van hun ziekte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vriend mocht hem ook halen, maar alleen op een bepaald tijdstip en dat lukte helaas niet. Overigens vindt hij het zelf niet nodig, maar ik ben meer van 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Als ik de oproep zou krijgen, zou ik wel gaan geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niet kunt op het bepaalde tijdstip, dan kun je altijd een andere afspraak maken. Dat staat altijd op de oproepen die ik krijg. Dan maakt de assistente een andere afspraak voor je.

   Verwijderen
  2. Hier neer nooit meer de griepprik. Hubbie is er ooit 4 maanden lang door in de ziektewet gekomen.

   Verwijderen
 5. Ik neem de homeopatische ' griepprik', deze schijnt wat betere resultaten te geven en heeft geen bijwerkingen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat Is dat Anne? Ik ben benieuwd.
   Aangezien ze hier wel allemaal astma hebben en we geen griepprik meer willen vanwege de bijwerkingen waar Hubbie toen zo ziek van is geweest.

   Verwijderen
 6. Ik haal hem al jaren niet meer. Ik heb astma gehad, maar die prik hielp niet, ik kreeg toch de griep. Toen ging ik uit huis en kreeg ik geen griep meer zonder de griepprik. Dat werkt al jaren prima, geen astma of griep gehad.

  BeantwoordenVerwijderen