zondag 26 november 2017

Gas- en stroomverbruik in de afgelopen week - kosten deze week: €13,59

Iedere zondag noteer ik mijn meterstanden. Dat doe ik al jaren. Ik heb een tamelijk laag jaarverbruik en ik heb geen zonnepanelen. Dus het verbruik is het werkelijke verbruik.

Vanaf vrijdagochtend ben ik ziek en dat zie je gelijk terug in mijn gasverbruik. Ik heb 3 ochtenden niet gezwommen. Normaal gesproken doe ik pas de verwarming aan nadat ik terug ben uit het zwembad. Nu stookte ik meteen de CV flink op, want ik was koud en rillerig.
Nog even over de verwarming aandoen na het opstaan: dat doe ik nooit als ik binnen een uur vertrokken ben, ook niet als ik naar mijn werk ga.

Hoe zat het met mijn verbruik in de afgelopen week?
Gas: 18.4 m3 - een week geleden noteerde ik 12.7 m3 gasverbruik.
Stroom: 10 kWh - een week geleden noteerde ik 12 kWh.

Kosten deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €13,59.
Ik heb het daarbij niet over de vaste kosten, want die komen er nog overheen!

2 opmerkingen:

  1. Voor mij is het niet meer zinvol gebleken om wekelijks naar gas en stroom te kijken.Door elk jaar over te stappen en ZPn zijn de kosten uitermate laag.(+/- 60 euro per jaar)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @zuinigaan, zie je het zitten om eens te noteren welke elektrische toestellen jij in huis gebruikt ? Ik snap maar niet hoe jij aan zo'n laag elektriciteitsverbruik kan komen en ben best wel nieuwsgierig hoe jij daarin slaagt.....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.