Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 21 april 2018

De boodschappen in de afgelopen week

Deze keer weer ruim onder mijn budget van 35 euro.
Dat komt eerlijk gezegd ook omdat ik 2 x elders warm at.
- één keer at ik met mijn collega's als afsluiting van een studiedag
- de tweede keer at ik bij mijn dochter, die anders helemaal alleen moest eten. Ik mocht haar gezelschap houden en mee-eten.

14 - 21 april '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
bananen, 854 gram, 6 stks AH 0,99
mandarijnen, 1 kg* AH 1,99
appelstroop AH 0,64
1,5 volkorenbrood* AH 1,38
oude kaas*, plakken, 2x 190 gram AH 3,00
radijs* AH 0,89
rode en groene paprika* AH 0,99
rozemarijnplant, biologisch AH 1,49
dikke noedels* AH 0,99
Snacks
brie, 2x * AH 1,48
crackers, 2x AH 1,14
Dranken
amandeldrink, koelvers, 1 liter*  AH 1,50
sojadrink, koelvers, 1 liter*  AH 1,50
havermelk, houdbaar, 2x 1 liter*  AH 3,04
Kat
harde brokjes AH 2,25
Verzorging
tandpasta* AH 0,90
Kleinkinderen
tandenborstel AH 1,99
tandpasta* AH 0,90
TOTAAL 27,06

Ik kocht erg weinig groenten deze keer, ik maakte vooral oude voorraden op, zowel uit de vriezer, koelkast als uit de voorraadkast.

De rozemarijn is een nieuwe poging om rozemarijn uit eigen tuin te kunnen oogsten. Ik had twee planten in potten staan, maar die zijn in de vorstperiode in de 3e week van maart (zo kort geleden nog maar, en nu is het hartstikke warm) allebei doodgevroren. De nieuwe plant heb ik in de volle grond gezet, hopelijk gaat dat beter. In ieder geval kan ik er de komende tijd van oogsten.

Als mijn kleindochter hier een nachtje kwam slapen, vergaten mijn dochter en schoonzoon elke keer de tandenborstel en tandpasta. De kleine 1,5 jarige heeft al een heleboel tandjes, dus die moeten toch wel gepoetst! Nu heb ik zelf en kunnen de tandjes gepoetst worden. Niet dat ze het leuk vind, ze heeft er de pest aan.

Ik maak tegenwoordig mokken oploskoffie met havermelk. Mijn jongste dochter had mij al gezegd dat ze deze koffie heerlijk vindt en ik vind het ook verrassend lekker!
Het wordt gemaakt van haver uit Europese teelt en het lijkt mij uiterst milieuvriendelijk!

3 opmerkingen:

 1. Haha! Hier ook een kleine die niet zo van die borstel houdt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kruidenplanten uit de supermarkt zijn zo gekweekt dat ze een weekje of twee goed lijken, en bedoeld om op te maken in de keuken. Snel opgefokte plofkruiden dus eigenlijk.Veel water,weinig smaak. een goede rozemarijn koop je bij de tuinwinkel,of kweek je op uit zaad of van een stek.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn planten in de pot deden het maandenlang uitstekend, groeiden goed en smaakten goed, alleen de vorst in maart werd hun fataal.
   Ik had die planten wel overgeplant in een veel grotere pot, met verse, bemeste potgrond. Ik heb ze niet laten staan in het kleine potje waarin ik ze kocht.
   Ik heb nu een plant in de volle grond en ik ga er nog één bij planten. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

   Verwijderen