Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 2 april 2018

Geen nieuwe dingen kopen, hoe gaat het nu?

Al weer lang geleden besloot ik voorlopig niets te kopen. Dat was op 12 februari. 

Je vraagt je misschien af, hoe gaat dat nu?
In die periode kocht ik wel prachtig porselein waar ik erg blij mee ben.

Ook kocht ik kort geleden nieuwe sportsokken, deels van wol.
Waarom kocht ik die? Ze waren afgeprijsd van €19,95 naar €12,50 en ze waren precies wat ik nodig had. Ik kocht ooit, ongelooflijk lang geleden, wel 30 jaar geleden (!!) 4 paar dure, degelijke wandelsokken. Die waren deels van wol en deels van een zeer sterke kunststof. Heerlijk warm en slijtvast. De boord is niet te strak en er zitten geen vervelende naden in. Iedere winter weer draag ik ze met groot genoegen.
Eén van mijn oude sokken
Alleen kwamen er zo langzamerhand toch wat dunne plekjes in. Ook niet erg, ik heb ze ook met kleine gaatjes nog steeds gedragen. Dat heb je met heerlijke sokken. Maar op een gegeven moment houdt het toch op. Wat wil je ook met sokken die je al zo lang hebt!  Ze waren al heel lang niet meer presentabel, maar in hoge schoenen en onder een broek die alles bedekt maakt dat mij totaal niet uit.
Maar het moment was gekomen om uit te kijken naar nieuwe.
En nu er sokken zijn die per paar €7,45 goedkoper zijn dan anders, maak ik van de gelegenheid gebruik.  Hopelijk gaan ook die 30 jaar mee, dan ben ik 95 😊
Ik heb met die oude sokken al 30 jaar gedaan, een aankoop van nieuwe kon zeker nog wel wachten, maar ik vond het toch tijd voor nieuwe!

11 opmerkingen:

 1. Wauw, waar vind je nu nog sokken die 30 jaar meegaan? Buymeonce ofzo:)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dan, die sokken hebben hun geld wel op gebracht na 30 jaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind goeie wandelsokken absoluut het geld waard. Ik had er eerst van de ANWB maar vorig jaar heb ik 2 paar bij de Hema gekocht en die zijn minstens even goed,
  Wij hebben allebei Lowa wandelschoenen en lopen veel. De sokken worden minstens 2x per week gedragen en gaan ook weer mee naar Frankrijk dit jaar.
  Veel plezier van je aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, dat de H. net zo goed zijn als de A.
   Dan ga ik die ook eens proberen, loop en fiets veel en dan wil ik altijd goede sokken en schoenen aan.

   Verwijderen
 4. Ik heb hier nog 2x paar sokken die ik de 40 gepasseerd zijn. Maar die zijn dan ook door mijn moeder zelf gebreid. Dát is pas slijtvaste wol, echte sokkenwol.

  Ik heb ze deze winter weer in gebruik gehad, tijdens de vorstperiodes heb ik ze 's avonds als huissokken aan en soms 's nachts om mijn voeten eerst goed warm te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nieuwe dingen via bijv. Aliexpress zijn supergoedkoop. Free shipping uit China ook nog ns.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook vaak superrommel dus laat je niet verleiden. ;-)

   Verwijderen
 6. Goede sokken zijn een goede investering.
  Ik wandel veel en koop daarvoor goede wandelsokken. Een wollen sok houdt warmte vast en voert vocht af. Falke sokken zijn mijn favoriet,Hema wandelsokken gaan minder lang mee. In bed heb ik angora sokjes, daar moet je niet op lopen, dat slijt teveel, maar echt mijn voeten zijn zo warm in die sokjes.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn man had ook sokken die zo sterk waren. Hij had ze al toen ik hem 12 jaar geleden leerde kennen en hij droeg ze vaak.Het waren links en rechts sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top sokken, onverwoestbaar. k bezit ook sokken die al oud zijn, maar hoe oud???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb mijn 25 jaar oude sokken niet meer aan (mijn voeten), maar voor sommige klussen draag ik ze nog als handschoenen: gaatje knippen bij de hiel en de teen eraf knippen. En dan zijn ze nog heeel lekker (maar idd, niet om aan te zien), alleen niet voor alle gelegenheden.

  BeantwoordenVerwijderen