Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 22 april 2018

Meterstanden genoteerd: zeer laag gasverbruik

 Ik heb in de afgelopen week erg weinig gas verbruikt, dat komt natuurlijk door het ongewoon warme weer.

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 16):
GAS -> 0,6 m3.
In week 15 gebruikte ik 6 m3.
Waardoor dit keer zo weinig gas?
- ik heb niet gestookt
- ik heb me thuis niet gedoucht, maar ik heb me met koud water gewassen. Het water dat nu uit de kraan komt, is helemaal niet erg koud, dat is al flink opgewarmd door de warmte in huis. In het zwembad (3x deze week) douchte ik mij kort bij het in het zwembad gaan en ook toen ik er weer uit kwam. Daar waste ik ook mijn haar.

STROOM -> 12 kWh
In week 15 gebruikte ik 10 kWh.
Iets meer stroom deze week door een uitgebreide machinewas met voorwas en een ovengerecht (lekker: krieltjes met rozemarijn) 

Wat kost dat? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €2,79
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten