Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 23 april 2018

Verdienen met je weblog!

Mijn weblog richt zich op mensen die willen (be)sparen, bezuinigen, vroeg met pensioen gaan, hun huis volledig aflossen, mensen met schulden. Dat zijn geen mensen die veel geld uitgeven en zich snel laten verleiden door reclames. Met dat geld zijn ze immers heel andere dingen van plan dan uitgebreid consumeren.
Om flink wat geld met mijn weblog te verdienen, is mijn doelgroep eigenlijk niet goed passend. Bij mijn lezers zit weinig verdiencapaciteit als het gaat om reclames.

Als  je wilt leven van verdiensten op internet, begin dan een blog over de luxere dingen van het leven. Maak reviews over verre reizen, schrijf over weekend tripjes naar New York of naar Dubai, maar niet over hoe je door besparen geld overhoudt om je (woning)schulden af te lossen. Schrijf over dure spullen waar je veel plezier aan beleeft: mooie auto's, schitterende vakantielocaties, luxe zeewaardige jachten., vijf sterrenrestaurants, trends in mode en make-up.

Volgens mij zit daar een goed verdienmodel om te leven als blogger of vlogger. Dan zou het best eens kunnen zijn dat het geld bij bakken tegelijk binnenkomt!

Alleen .......... ik kan er niets mee, die wereld is mij onbekend.
Het wordt bij mij niets om te leven van de opbrengst van mijn blog! Toen ik al weer bijna 3 jaar geleden begon met reclame van AdSense, had ik nog even de illusie dat de verdiensten een mooie aanvulling zouden worden voor als ik met pensioen ben. Nou, dat valt toch een beetje tegen, het levert nèt een bescheiden zakcentje per maand op. Natuurlijk leuk, zo'n zakcentje en voor elke klik die mijn lezers doen wil ik ze hartelijk bedanken, maar helaas kan ik er niet jaarlijks van naar Londen of Barcelona of eten in een vijf sterrenrestaurant.
Is dat erg? Welnee, ik ben ooit als hobby begonnen aan een blog en het is nog steeds een leuke hobby!

14 opmerkingen:

 1. Fijn dat je het nog steeds als hobby beschouwd.
  Aan mij heb je ook niks om aan te verdienen. Ik click nooit op reclames en bestel zelden iets via Euroclick, alleen de energiewissel liep geloof ik via hen en ik heb ook geen idee meer via wie ik me destijds heb aangemeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat klopt inderdaad, in deze doelgroep gaat dat niet heel hard. Overigens moet ik wel zeggen dat ik zelf wél klik op advertenties van medebloggers wiens blogs ik waardeer (waaronder de jouwe). Niet dagelijks en ook niet meerdere keren per dag (het is natuurlijk niet mijn bedoeling om iemand op een zwarte lijst te krijgen, voor zover dat mogelijk is), maar toch wel af en toe. Gewoon omdat ik weet dat het leuk is om zo wat bij te verdienen en ik het dan zie als een stukje waardering voor het schrijven van zo'n blog. En nee, dan koop ik meestal niets van hetgeen dat 'achter' die advertentie zit, maar daar ging het me ook niet om.

  Ik zie dat meer als een stukje support, van blogger tot blogger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je, je bent altijd zo open over je uitgaven, kun je dan misschien nu iets specifieker zijn over je advertentie-inkomsten? ik bedoel, wat is een zakcentje? 2€ voor een ijsje of 20€ voor een bezoekje aan de markt? Ik heb nu nog geen idee.
  En verder, gewoon lekker blijven bloggen, lees je graag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik wel willen, maar Adsense verbiedt het publiceren cijfers over verdiensten. Dat vinden ze daar blijkbaar niet zo leuk.
   Dus het is niet mogelijk om er anders dan vrij vaag over te schrijven.

   Verwijderen
  2. Ah, ik zag bovenaan je pagina toch een indikatie! Toch een fijn bedrag.

   Verwijderen
  3. Dat geldt alleen voor Euroclix, niet voor de overige reclames op dit blog.

   Verwijderen
  4. Je kunt het ook vaag houden door bijvoorbeeld het aantal pakken melk te noemen dat je voor het bedrag dat je krijgt zou kunnen kopen...;-)
   C@th

   Verwijderen
  5. En dat vind jij vaag, om te schrijven over het aantal pakken melk dat je er voor zou kunnen kopen? Een pak melk kost ongeveer 1 euro. Die rekensom is snel gemaakt. Ik vind dat niet vaag!

   Verwijderen
  6. Je snapt me niet denk ik (of je leest niet goed)....... voor adsense is dat vaag genoeg om er niet uitgeknikkerd te kunnen worden, maar wij kunnen er dan wel wat meer uit op maken.
   Jij schrijft in je berichtje dus precies de reden waarom het uitdrukken in pakken melk zo handig is.

   C@th

   Verwijderen
 4. Adsense is ook streng. Als je een aantal keer op je eigen blog met adds klikt wordt je eruit gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat herken ik! Ik heb ook het idee dat een blog over zuinig leven lastig is om geld mee te verdienen als het gaat om adverteerders. Maar je kunt wel zelf bijvoorbeeld een product maken. Zoals een interessant eBook over zuinig leven en dat aanbieden op je blog : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iemand zei me eens dat het wel dikke mik zou zijn bij mij. 'Want hoeveel krijg je nu per persoon die op je blog komt? 1 cent?' Ik lag dubbel... Natuurlijk niet, zou overigens wel leuk zijn ;)... Had ik leuk flink mee kunnen verdienen :P...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan had ik al ruim €93.500 verdiend.
   Nee, dus, per pageview krijgt niemand ook maar één cent. Het is meer de reclame die op de blog staat die wat opbrengt, als je tenminste reclame op je blog hebt staan. Maar ik heb toch de indruk dat vooral AdSense er wat mee verdient en bloggers een stuk minder.

   Verwijderen
 7. Jammer voor je maar surf met adblocker.
  Heb een hekel aan advertenties.

  BeantwoordenVerwijderen