Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 12 september 2018

Een lijstje van alle films die ik in de afgelopen weken gezien heb

Sinds 13 augustus heb ik een abonnement op de bioscoop. Ik kan nu naar films zonder verder te hoeven betalen. Het abonnement duurt 3 maanden en dan stopt het weer.

Ik heb nu de volgende films gezien:

On Chesil beach - over een jong stel begin zestiger jaren - het is een vertelling over een tragisch mislukte huwelijksnacht en alle misverstanden die daarbij een rol spelen. Een mooie film, hoewel ik het einde een beetje raar vond.

Adrift - over een stel dat in een zeilboot de oceaan over wil varen maar door een storm zwaar in de problemen komt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Beklemmend gefilmd.

The spy who dumped me - leuke actiefilm met grappige scenes. Niet heel gewelddadig, wel komische achtervolgingen.

Molly's game - over een vrouw die pokerwedstrijden organiseert en terecht moet staan wegens illegale praktijken.  Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Crazy rich Asians - over een Aziatisch meisje in New York dat blijkt een bijzonder rijke Aziatische partner te hebben. In New York had ze daar niets van gemerkt, maar als ze in Singapore aankomt, is alles anders. De peperdure bruiloft van hun vrienden is verbazend. Grappig en vermakelijk!

The Bookclub - 4 al wat oudere dames gaan los na het lezen van het boek Fifty Shades of Grey. Een gezellige Hollywoodkomedie.

Mama Mia here we go again -  een vervolg op de vorige Abba film met de heren van Abba en Cher als grootmoeder van de hoofdpersoon. Een luchtige film met een simpele verhaallijn. De liedjes zijn jeugdsentiment (nou ja, ik was ongeveer 23 jaar toen Abba op zijn best was) 

Ocean's 8 -  over 8 vrouwen die een zeer gedurfde diamantroof plegen en daarmee wegkomen.

Janneman Robinson & Poeh - een kinderfilm die ook voor volwassenen leuk is. Over een volwassen Janneman die volledig in beslag genomen wordt door zijn werk. Poeh komt hem redden en filosofeert over het leven.

Disobidience -  over de verstikkende rol van het orthodoxe Joodse geloof voor 2 vrouwen die van elkaar houden. Een indrukwekkende film.

9 opmerkingen:

 1. Ocean 8 doet me denken aan een serie die zeker 30 jaar geleden is uitgezonden. De mannen hadden plannen gemaakt voor een overval maar werden opgepakt. Uiteindelijk organiseerden hun vrouwen zich en voerden de plannen wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, dank je, ga een kijken of die nog ergens te downloaden is

   Verwijderen
  2. Widows is nu weer verfilmd door Steve Mcqueen. Van 12 years a slave!

   Verwijderen
 2. Wat vond je de leukste film?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb ze ook allebei gezien. ik vond de laatste schitterend met een top rol van Rachel Weisz

   Verwijderen
 3. Heb je ze op televisie, netflix of de bioscoop gezien? Crazy rich asians lijkt me nl. wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen