vrijdag 28 september 2018

Eten om je vingers bij op te eten!

Vorige week had ik op mijn werk een zak verse gewassen spinazie gekregen en daar heb ik een overheerlijke maaltijd mee gekookt. Meestal eet ik geen verse spinazie, maar spinazie uit de diepvries en dan heb je toch een heel ander gerecht. Diepvries is wel veel goedkoper, maar het gerecht is werkelijk anders.

Wat ging er in?
- per persoon 100 gram gemarineerde tofu. Die marineerde ik zelf 3 uren in ketjap, donkere sojasaus en sambal en wat olie.
- per persoon 150 gram gebakken aardappeltjes. Ook zelf gebakken van verse aardappels.
-  2 uien per persoon, in kleine stukjes
- 1 teen knoflook per persoon, uitgeperst
- 200 gram verse spinazie per persoon
- (olijf) olie om in te bakken
- zout naar smaak

Ik bakte de tofu en aardappelen afzonderlijk en zette ze afgedekt weg.
Daarna bakte ik de uien en knoflook op een zacht vuur en toen de uien glazig waren, deed ik de spinazie er bij. Niet in één keer, maar steeds een handje vol. Zodra dat geslonken was opnieuw een handvol spinazie. Ik had 400 gram spinazie en het was verbazend hoe weinig daarvan overbleef.
Als alle spinazie geslonken is, dan doe je de tofu en de aardappels er bij. Indien nodig weer even doorwarmen.
De combinatie spinazie, tofu en aardappels had ik nog nooit eerder gegeten. Ik eet meestal tofu in oosterse gerechten, maar ik ben verrukt van de smaak van dit gerecht!
Essentieel voor de smaak (volgens mij tenminste) de ui en de knoflook. Die maken het helemaal af!

3 opmerkingen:

  1. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik alleen nog maar diepvries spinazie kook. 'Echte' spinazie eigenlijk nooit. Uit gemakzucht...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ha, niet je vingers opeten, hoor. Dan is het niet vegetarisch meer.
    Lekker, verse spinazie! Behalve met aardappels (wij houden vooral van kruimige, gekookte aardappels) die ik het ook wel door de pasta/lasagne.
    Teunie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zonder de tofu maakte ik dit recept onlangs in de wok. Op de olijfolie en zout na, kwam alles uit de kas van mijn moestuin. Het was heerlijk. De aardappelschijfjes kookte ik even vooraf.
    Waar ik vroeger de knoflook niet lekker vond, vind ik het nu wel te pruimen. Ik teelde deze zomer rode uien. Ook heel lekker
    Tip: nu kun je teentjes knoflook uitplanten 10 cm diep, 10 cm uit elkaar en wachten tot mei of juni. Iedere teen wordt een knoflook..
    OpnieuwBeginnen

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.