Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 11 oktober 2018

Weer een aflevering van Eat well for less

Vanavond om 21:00 uur wordt op BBC One weer het programma Eat well for less uitgezonden.
Ik vind het een heel leuk programma.

Het draait altijd om een gezin dat veel geld uitgeeft aan niet erg gezonde boodschappen. Twee mannen van Eat well for less proberen daar verandering in aan te brengen. Ook komt er altijd een diëtist in voor die voorlichting geeft over gezonde voeding en bijvoorbeeld laat zien hoeveel suiker er zit in frisdrank en in vruchtensappen.
Waar het ook over gaat is over A-merken die worden vervangen door (bijna) gelijkwaardige andere producten, die je veel voordeliger kunt gebruiken. Daarnaast: veel meer zelf koken en minder kant en klaar of afhaalmaaltijden.
Er wordt altijd flink bespaard op de boodschappen en aan het einde van de rit eet het gezin een stuk gezonder.

Ik ga vanavond weer kijken!

1 opmerking:

  1. Ik kijk er ook altijd naar. Ook heel leuke recepten hebben ze.LZV

    BeantwoordenVerwijderen