Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 10 oktober 2018

Een heel jaar zwemmen voor €235,20

Afgelopen weekend kocht ik weer een jaarabonnement. Ik mag weer een heel jaar zwemmen, als ik wil, dan kan dat bijna dagelijks. Alleen een heel enkele keer is het bad niet open, op 1e kerstdag, op nieuwjaarsdag, op 1e paasdag en 1e pinksterdag niet. Het overdekte zwembad is vrijwel altijd open.  Zwemmen vind ik een fijne manier van bewegen. Dit jaar heb ik in de zomervakantie wekenlang vrijwel iedere dag gezwommen! Dat doe ik ook in andere vakanties. Verder zwem ik vaak op woensdag, vrijdag en zaterdag en altijd op zondag. En vanaf half oktober als ik met pensioen ga, kan ik dus iedere dag zwemmen!
Beweging is heel goed voor een mens, en dus ook voor mij. Ik blijf er fitter bij dan als ik niet zou zwemmen, daar ben ik van overtuigd.

Nou vraag je misschien: wat kost dat?
Ik heb vanuit mijn werk 10% korting (dat kon nog nèt, ik heb als werknemer nog tot en met 5 december recht op korting) en betaal voor een heel jaar: €235,20. Het is even een investering, maar dan kan ik weer een heel jaar zwemmen!

12 opmerkingen:

 1. Waarom heb je korting via je werk, is dat vanuit het idee dat het belangrijk is dat werknemers fit zijn? Vind ik dan wel heel netjes geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad het idee dat je als bedrijf voordeel hebt van fitte werknemers.
   De korting gaat wel steeds meer omlaag. Twee jaar geleden kreeg ik nog 30% korting, vorig jaar 20% en nu dus 10%.

   Verwijderen
 2. Zou je niet ook nog gebruik mogen blijven maken van de korting na je pensioen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die korting bestaat niet op abonnementen, wel op 12 badenkaarten. Die kosten voor mensen van 65+ €47,-. Ik zwem 120-150x per jaar, dan zou ik met 12-badenkaarten voor het gereduceerde tarief tussen €470,- en €587,- betalen. de volle prijs voor een 12 badenkaart is €60,-
   Een jaarabonnement voor de volle prijs kost 261,30

   Verwijderen
 3. Wow, half oktober. Dus nog maar een weekje of wat?

  Hoe doe je dat met je zwemkleding en handdoeken en haar? Dat lijkt mij het meest irritante aan zo vaak zwemmen: je haar telkens nat, veel was... Of heb je een trucje of methode?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik mijn baddoek een paar keer en laat hem tussentijds drogen. Mijn haar was ik alleen in het zwembad.

   Verwijderen
  2. Nog 4 werkdagen werken en dan stop ik!

   Verwijderen
 4. Heerlijk hè dat zwemmen! Ik had een zomerabonnement en vaak gezwommen deze zomer. Nu mis ik het wel, dus misschien toch een jaarabonnement overwegen.
  Geniet van je laatste 4 werkdagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook een zomerzwemmer. Als het seizoen afloopt, vind ik het altijd erg jammer, maar na een paar weken merk ik dat ik door het koelere/koudere weer en eerder donker, ook weer zin heb in andere dingen. 's Winters ga ik meer even snel een stuk flink doorstappen of eind fietsen. Ook heerlijk.

  Ik hou erg van zwemmen, maar nier van chloor en de akoestiek van een binnenzwembad. In een buitenbad heb ik van de chloor veel minder last. Maar het meeste verlang ik altijd terug naar het fijne schone zwemwater in Zweden, in de meren. Heerlijk van genoten de 4x dat ik er met vakantie was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zwembad waar ik zwem is chloorarm, ze maken gebruik van zoutelectrolyse (ZE).
   Omdat ik een gehoorverlies heb van ruim 35% en uiteraard niet met gehoorapparaten zwem (ze kunnen niet tegen water), heb ik weinig problemen met de akoestiek.

   Verwijderen
  2. Wat heerlijk dat je zo'n zwembad vlakbij hebt!
   Ja en dan zijn gehoorapparaten weer een groot voordeel natuurlijk.

   Verwijderen