zondag 25 november 2018

Toch nog ziek!

Al weer 1,5 week geleden werden mijn dochters, mijn kleinkinderen en 1 schoonzoon zo ongeveer gelijktijdig ziek. Buikgriep, met overgeven (niet allemaal), weinig eetlust, diarree etc. Afgelopen weekend lagen in één gezin alle gezinsleden plat.

Sinds mijn kleinkinderen naar de kinderopvang gaan, was ik regelmatig ziek, waarschijnlijk door ziektes die de kleinkinderen daar opgedaan hadden en op mij overbrachten: verkoudheden, buikgriepjes enzovoort.
En deze keer ging het bij mij goed!
Ik had steeds nergens last van en ik dacht: hoera, ik ben eens een keertje niet besmet!

Tot woensdag, toen ik mij ineens toch niet zo lekker voelde, 4x in één ochtend naar de toilet, buikkrampen, een zéér lawaaiige buik en weinig eetlust. De dag daarna leek het beter te gaan, maar op het werk kreeg ik toch weer diarree. Met twee diarreeremmers ging het een stuk beter, maar de eetlust bleef niet erg groot. Een kom soep en een peer was al te veel als avondmaaltijd en ook gisteren had ik na een lichte lunch al spijt dat ik wat gegeten had. Het eten viel me als een steen in de maag!

Mijn beide dochters kunnen slecht tegen ziek zijn, die riepen toen ze ziek waren al heel snel dat ze niet konden wachten totdat ze weer beter waren en zich weer helemaal OK voelden.
Ik betrapte mezelf gisteren op hetzelfde.
Vanaf woensdag al ziek!
Wanneer is het nu eindelijk over???

15 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik had met mijn beenproblemen veel minder moeite en veel meer geduld. Het verschil is dat ik mij daar niet ziek van voelde, maar dat de situatie wel wat verontrustend was.
      Nu darmkrampen, misselijk na een paar happen eten, wel trek, maar nergens echt zin in, kortom een beetje lamlendig!

      Verwijderen
  2. Je hebt waarschijnlijk door de diarree remmers je ziek zijn langer gemaakt.
    We zijn niet voor niets aan de diarree, het moet er uit anders moet het lichaam het anders oplossen en dan duurt het langer.
    Beterschap gewenst en gewoon er even aan toegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Diarreeremmers heb ik nauwelijks gebruikt, alleen donderdag op het werk.
      Daar zat ik toch echt liever niet met de broek vol! Bovendien hielpen ze tegen de nare krampen in mijn onderbuik.

      Verwijderen
  3. Beterschap. Gewoon rustig uitzieken en niet te snel gaan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kippensoep is vaak heel lekker als je je niet zo lekker voelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat vervelend! Beterschap!
    Ik was na buikgriepje (in september) 2 1/2 kilo afgevallen en tot nu toe is er slechts 1 kilo weer bijgekomen! Hoewel ik liever op een gezonde manier gewicht kwijt raak was dit, voor mij, een geluk bij een ongelukje. Nu nog maar 3 kilo zien kwijt te raken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarschijnlijk ben ik ook afgevallen. Ik heb de afgelopen dagen erg weinig gegeten. Behalve dat je er slap van wordt, kan het ook voor mij geen kwaad, die kilo's of grammen die verdwenen zijn!

      Verwijderen
  6. De ziekteverwekkers zitten in de darmen. Een natuurlijke oplossing van het lichaam is deze zo snel mogelijk verwijderen. Diarree remmers, remmen dit natuurlijke proces af.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.