Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 4 december 2018

Het gaat goed met mijn been!

Uitstekend zelfs!
Toen mijn huisarts een behandeling met zwachtelen en daarna steunkousen voorstelde, zat ik in zak in as! Vreselijk, steeds weer opnieuw die steunkousen en op termijn ook hulp van thuiszorg omdat ik die krengen zelf niet aan kan krijgen! Mijn moeder had ze, mijn schoonmoeder had ze, de vader van mijn kinderen heeft ze al minstens 15 jaar en mijn beppe had ook zwachtels vanwege open wonden.
En ik weet wel, er zijn veel mensen die ze nodig hebben en een deel is een stuk jonger dan ik, dus waar zeur ik over!
Maar toch zag ik er erg tegen op! Nu ik dan al weer 4 weken rondloop met kniekousen met compressie, zijn mijn benen slanker dan ze in wel 30 jaar geweest zijn.
Fijn dat dit voldoende helpt!

Ik zie nog een voordeel, hoewel ik niet helemaal zeker weet of er verband is:
geen nachtelijke spierkrampen meer. Het was al beter door de wollen bedsokken, maar nu heb in in die 4 weken geen enkele keer kramp gehad!

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je in ieder geval positieve effecten opmerkt! Dat verzacht denk ik dat je ze moet gebruiken!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je er zo goed op reageert! De krampen van partner zijn ook voorbij sinds hij overdag steunkousen draagt en extra magnesium slikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooi resultaat! Wat fijn.

  BeantwoordenVerwijderen