Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 9 januari 2019

Geen geld meer uit de pinautomaat?

Vroeger had je de geldtransporten van het bedrijf Brink. Je weet wel, die donkerblauwe bussen, waarop stond: Waardetransport. Dat bedrijf ging in 2015 failliet en werd overgenomen door SecurCash. Maar nu is dit bedrijf ook failliet. Eerst was Brink failliet, nu dus het bedrijf dat de failliete boedel had overgenomen.
Het bedrijf dat de pinautomaten en winkels van  cash geld voorziet is dus nu failliet.
Wat nu?
Komt er nu nog wel geld uit de pinautomaat en krijg je in de winkel nog wel wisselgeld als je contant betaalt?
Blijkbaar verdiende het bedrijf te weinig geld met de transporten van geld en zou er iets moeten gebeuren met de winstmarges.
Er wordt nu bekeken of een doorstart mogelijk is.

Ik hoop wel dat ik ook in de toekomst nog steeds geld kan pinnen. Daardoor heb ik meer privacy dan alles overal met pin te betalen. Daarnaast zijn er soms storingen waardoor betalen met pin helemaal niet mogelijk is.  Verder houd ik meer controle over mijn geld als ik contant in plaats van met pin betaal.

Ik wil het contante geld helemaal niet kwijt!

27 opmerkingen:

 1. wij ook niet,contant geld is veel duidelijker dan via pinnen omdat het echt geld is en het zo ook voelt terwijl er voor vele met een pasje er geen grens.je ziet de bodem van je beurs namelijk niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor het overzicht maakt het me niet uit of ik contact of met pin betaal. Soms kan je in winkel niet pinnen kwam ik ik vrij grote kledingwinkel kortgeleden eens tegen en op de markt heeft ook nog niet iedere kraam een pin mogelijkheid.
  Kortgeleden is de flappentap in het dorp verplaatst en is nu een groot hok waar je kan pinnen geld storten en de geldwagen makkelijk bij kan.
  Maar nu hebben ze om de flappentap een soort uitbouw gemaakt en als je staat te pinnen kan je er maar op een manier uit, een overvaller kan je dan zomaar de weg blokkeren. Slecht ontwerp is dat dan weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flappentap ?????Ik weet in de verste verte niet wat je daarmee bedoelt.....

   Verwijderen
  2. Wat grappig dat je dat woord niet kent, dat is gewoon de pinautomaat. Je tapt er de flappen (=zijn de geldpapieren)

   Verwijderen
  3. Haha ik ken het woord wel .De flappentapper want zo word de geld automaat genoemd al jarenlang !

   Verwijderen
 3. Ik wil het ook niet kwijt! Contant geld geeft mij een beter overzicht en geef ik toch minder snel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik pin altijd alles tenzij ik niet met pin kan betalen wat zelden gebeurd .Wel zorg ik altijd dat ik ook wat contant geld in de knip heb .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd ervan om contant te betalen. Alles wat je pint is te achterhalen, simpel door kassabonnen op te vragen (denk aan sociale diensten etc.). Bovendien geeft contant geld veel meer overzicht (Ik werk in de schuldhulpverlening en plastic geld... pfff wat Kan er ellende door ontstaan

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb juist meer overzicht als ik pin. van cash geld vaak echt geen idee meer waar het aan op is gegaan. pinbetalingen hou ik allemaal bij in excel... superveel overzicht juist! betaal bijna niets meer cash.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Securcash was gelukkig niet het enige waardetransport bedrijf, anders zouden alle winkels nu een groot probleem hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik betaal onze eigen aankopen altijd met de bankkaart maar de aankopen die ik voor mijn moeder doe, betaal ik cash. Zij betaalt me dan achteraf cash terug. Indien er geen cashbetalingen meer mogelijk zouden zijn, dan moet ik elke keer ik voor mijn moeder boodschappen doe eerst haar bankkaart gaan afhalen en nadien zo rap mogelijk weer terugbrengen naar haar voor het geval dat ze zelf een kleine aankoop vlak tegen haar woning wil doen (apotheker, bakker,....) Ik heb niet graag haar bankkaart bij want wat ik niet bij heb, kan ik ook niet verliezen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joke Tijdeman-van den Berg9 januari 2019 om 18:18

  Hallo Zuinigaan, ben je nog voornemens om je vaste lasten aan te passen? Ben wel benieuwd hoe het er uit gaat zien nu je (bijna) met pensioen bent. Groetjes, Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is januari, ik wacht nog even een aantal kostenposten af voordat ik de bedragen wijzig.

   Verwijderen
 10. Ik probeer uitgaven nog steeds goed bij te houden op mijn telefoon. Contant of met pin maakt nu voor mijn gevoel steeds minder uit. Maar je aan het budget houden is wel makkelijker met contant geld als je dat niet doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb altijd liever pin dan cash. In de app kan ik altijd zien waar het naartoe ging. Bij cash vergeet ik toch vaak de kleine dingen, die na een tijdje significante bedragen vertegenwoordigen. Het is soms wel makkelijk hier en daar kleine bedragen te hebben slingeren; zonder cash kunnen is wel heel beperkt. Maar ik denk dat 98% voor mijn pin is, dus snel zou ik er geen last van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop ook niet dat cash geld gaat verdwijnen, ik maak nog ouderwets potjes en dat wil ik niet loslaten. Ik heb het zo veel beter onder controle danwanneer ik alles zou pinnen.

  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In mijn dorp kun je bij de apotheek niet meer contant betalen. Is Benu apotheek. Ik vind het echt absurd. Ook moet je iemand schriftelijk machtigen als je niet in staat bent om zelf je medicijnen op te halen. Nu heb ik mijn man of kinderen die dat kunnen doen. Maar stel dat je dat niet hebt dan moet je bijv de buurman je bankpas maar ook je pincode meegeven. Ik vind dit echt schandalig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons hetzelfde verhaal en vind dit ook absurd!
   Bij de gemeente idem dito.

   Verwijderen
  2. De meeste apotheken bezorgen thuis als je zelf niet in staat bent er heen te gaan. Verder kan de buurman zelf even betalen en kun jij het terug overmaken of hij stuurt even een online betaalverzoek. Er zijn best meer opties dan pas en pincode meegeven.

   Verwijderen
 14. Ik zou een klacht indienen bij de ombudsman als je bij de apotheek niet cash kan betalen.
  Openbare voorzieningen, gezondheidszorg, moeten bereikbaar blijven.
  Als je niet in staat bent medicijnen te halen, kan je ze laten bezorgen. Dat doe ik, ik heb geen familie of buren die zo'n klusje willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn apotheek kun je ook niet meer contant betalen.

   Verwijderen
  2. In de apotheek waar ik mijn medicijnen haal kun je pinnen maar ook contant betalen. Zogauw je niet meer contant kan betalen zoek ik een andere apotheek!

   Verwijderen
  3. Een klacht indienen heeft geen enkele zin, je bent niet verplicht om een bepaald betaalmiddel te accepteren, zolang je het maar aangeeft. https://www.plusonline.nl/consumentenrecht/ik-kan-alleen-nog-maar-pinnen-bij-de-apotheek

   Verwijderen
 15. Ik betaal ook alles nog contant! Meestal 1x per maand pin ik een bedrag waar ik het die maand mee moet doen!
  Al zo vaak meegemaakt dat er een pinstoring was in de winkel, iedereen in paniek en ik mocht lekker voor omdat ik contant geld had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen