Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 9 maart 2019

Boodschappen in de afgelopen week - mooi binnen budget van 35 euro!

Vandaag weer een lijstje boodschappen en andere uitgaven. Hoewel het de komende week de week zonder vlees wordt, heb ik buitengewoon veel vissenvlees in huis gehaald. De haringen zijn al op en de tonijn is voor de voorraad. Daar doe ik voorlopig niets mee.
Ik ging een hapje eten met een oud-collega. We zoeken het altijd in de betaalbare sector. Zij koos voor iets met vlees en ik nam een vegetarisch gerecht. Drinken er bij en een toetje toe. Gezellig!
We doen het binnenkort weer! Als je in of dichtbij de stad Groningen woont en meer wilt weten over het restaurant, klik dan op de link.

2 - 9 maart '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
mandarijnen, 1 kg * AH 1,79
8 kleine avocado's @ AH 2,33
kaas* AH 1,77
8 afbakbroodjes* AH 0,75
peren-, appel- druif-stroop @ AH 0,75
2 broden, grof volkoren* AH 2,08
2 luxe volkoren broodjes Lidl 0,70
2 pakken gezeefde tomaten AH 0,98
broccoli 300 gr* AH 0,42
3 preien* AH 1,00
pasta, 2x 500 gr* AH 1,77
pesto Lidl 0,92
gedroogde tomaten op olie Lidl 0,76
citroensap AH 0,44
haring, zout, 2 stuks* AH 1,92
tonijn, 4 blikjes* AH 4,70
tofu* AH 1,12
vla* AH 0,64
Snacks
notenmelange, 200 gr Lidl 2,56
Dranken
Kat AH 2,99
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 30,39
Diversen
zegels, 24 stuks AH 2,40
uit eten met oud-collega De Globe 13,35
3 kleurboeken voor de kleinkinderen Action 2,65
2 potten met violen* AH 2,50
toiletpapier, 2 pakken* AH 2,49
TOTAAL DIVERSEN 23,39
TOTAAL 53,78

Ik ging naar de speelgoedwinkel bij mij in de wijk om kleurboeken te kopen, je weet wel, die keten met die doorstart. Helaas waren er geen kleurboeken meer te koop. Dichtbij was de Action, daar ben ik goed geslaagd en kunnen mijn kleinkinderen weer lekker kleuren. Niet dat die tweejarigen binnen de lijntjes kleuren, dat doen ze absoluut niet, maar leuk vinden ze het wel!

De violen waren in de aanbieding en ze staan nu in potten in mijn voortuin om het winterse aangezicht van mijn tuin wat op te fleuren. Er bloeien al wel wat bolletjes, maar er kan nog wel wat meer bij. Ik denk dat ik binnenkort nog maar weer wat koop. Er is plek voor meer violen en voor kleurige primula's.

11 opmerkingen:

 1. Een keurig lijstje weer hoor! Veel aanbiedingen en zelfs nog luxe dingen als broodjes, noten en avocado's!
  Heb je ook een budjet voor de post diversen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er mist een e in de link naar de Globe: http://eeteriedeglobe.nl/?page_id=6

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Ik heb de link opnieuw geplaatst, blijkbaar was de eerste e weggevallen.

   Verwijderen
 3. Hoe doe jij boodschappen ? Heb je een menuplan ? Een boodschappen lijstje. Kijk je alvast naar wat voor aanbiedingen er zijn. Weet je wat bijna op is in je voorraadkast. Ga je een of meerdere keren ? Of kijk je ter plekke naaar het aanbod. Vind het zo knap hoe je het elke week weer doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn een heleboel vragen! Ik maak tegenwoordig altijd een boodschappenlijstje en daarop staan voor mij aantrekkelijke aanbiedingen. In bovenstaand lijstje zie je die staan met een *. Ik heb geen menuplan en bedenk meestal de avond er voor wat ik eet: of iets uit de vriezer, of zelf koken uit de vriezer. Als mijn kinderen met kleinkinderen hier komen eten, maak ik vaak succesnummers, zoals pasta met vegetarische balletjes. De groenten in de tomatensaus kunnen verschillen, meestal zit er wel paprika in, en/of courgette en/of aubergine en/of broccoli.
   De aanbiedingen: ik kijk vaak op vrijdag al naar de aanbiedingen van de volgende week en maak dan een lijstje.

   Verwijderen
 4. Ik ben(getipt door ZuinigeMan) helemaal om naar de diepvries avocado.Nooit meer verrotte,altijd eetrijp,het is makkelijk zoveel als nodig uit het pakje te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een net weekje! Hier houd ik ook de aanbiedingen bij, zoals van de tonijn. Bij onverwachtse visite tover ik snel een tonijnsalade op tafel.
  Verder maak ik gebruik van verspakketjes, vanwege het gemak. Bij Ah zijn die doosjes met groente regelmatig te vinden met 35% korting en de kinderen en ik eten er ongeveer 2 dagen van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hou rekening dat de broodjes van de lidl wel lekker zijn, maar niet volkoren. Ze zien er volkoren uit maar zijn alleen bruin gekleurd. Lekker maar gezond dus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Lidl gelden dezelfde regels als voor andere winkels, als zij iets als volkoren verkopen IS het dat dus ook. Dat is wettelijk geregeld.

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Oeps, betrapt op dyslexie! Probleem is dat titels buiten de spellingscontrole vallen, er komt dus geen rood streepje onder en dan valt het mij niet op als ik een fout maak. De fout is inmiddels hersteld!

   Verwijderen