dinsdag 19 maart 2019

Door gierigheid koopt iemand een tweede huis

Op Nu.nl las ik laatst een stukje over iemand die zo vrekkerig leeft, dat hij een 2e huis kan kopen.
Hmm, niet zo slecht!
Hoe doe je dat dan en is het ook wat voor mij?
Ik ben zeker goed in besparen, loop fiets aanbiedingen af en probeer weinig energie te verbruiken. Diegene in het stukje verhuurt zijn huis via Airbnb en woonde zelf in het vakantiehuisje van zijn moeder en laat iedereen zijn AH bonuskaart gebruiken, wat hem veel airmiles oplevert. En hij reist heel goedkoop door Nederland vanwege een toevallige bug in zijn NS abonnement.
Niets voor mij.
Verhuur via Airbnb zit er niet in, ik heb geen moeder meer en er is ook geen vakantiehuisje beschikbaar. Daarnaast vind ik dat het grenst aan fraude om op die manier je NS abonnement te gebruiken.
Hij geeft wel een leuke tip: betaal alles contant en zorg dat je een vast bedrag per week pint en doe daar alles mee.
Als ik ga rekenen, dan kom ik tot de conclusie dat ik zeker een 2e huis bij elkaar kan sparen. Als ik heel zuinig leef, extreem zuinig, dan zou ik over 10 tot 12 jaar zomaar 160.000 kunnen betalen voor een leuk 2e koophuis.
Misschien zou er dan nog een mini-hypotheekje bij moeten, want zo goedkoop zijn de huizen hier in het Noorden nou ook weer niet!
Als ik een tweede huis zou kopen, dan zou ik mij wel veel moeten ontzeggen, dat wel. Echt zuinig en als een vrek zou ik moeten leven: nog minder stoken, niet met vakantie, geen leuke cadeautjes kopen, niet uit eten en koken met alleen basisvoedsel, zoals brood, bonen, uien, wortelen en kool.
Op zich grappig dat het kan, zo'n tweede huis!
Maar waarom zou je eigenlijk een 2e huis willen?
Eén huis is ook wel genoeg!


15 opmerkingen:

 1. Zal blij zijn als ik deze woning heb afbetaald dus die tweede hoef ik niet😜 en het is niet alleen de woning maar ook het onderhoud eraan. Dat staat me dan weer tegen. Vind het al een klus om dat hier allemaal bij te kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer geld, meer, meer, meer van andere dingen brengen ook meer zorgen en onderhoud. Dan wordt het weer een baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zuinig en gierig zijn twee heel verschillende dingen als je het mij vraagt. Bovendien denk ik dat het een gave is als je kan zeggen dat het genoeg is. Genoeg is meer dan veel! Goed dat je je afvraagt waarom je dat zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoef ook geen tweede huis. Wat een gedoe. Ik hecht me graag aan 1 plek. Wel slim van die bonuskaart, maar wat betreft het reizen vind ik het inderdaad wat minder fris.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie te veel mensen ver boven de 60 eigen huis niet genieten door tijdig eigen huis op te eten, zonde erg jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dit is niet zuinig meer, maar gierig.

  Hem googelend vind ik sowieso dat het een nogal gluiperig type is. Ik denk dat hij dankzij nu.nl weer wat extra aandacht hoopt te krijgen en daarmee wat extra geld hoopt binnen te krijgen. Nou, niet van mij, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hm, ik zou best graag een tweede huis willen, bij voorkeur Terschelling, maar niet ten koste van alles. Wie weet wat het leven nog brengt. Wensen en dromen is ook leuk :) (en tot die tijd huren we leuke huisjes daar)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een tweede huisje op een waddeneiland is zo slecht nog niet!
   Het betekent echter wel een heleboel gedoe en zorgen met onderhoud en onderhuur om het onderhoud op te brengen!

   Verwijderen
 8. Nee dat spreekt mij helemaal niet aan. Wat een akelig gewurm om nog meer en meer en meer geld en bezit. Zuinig zijn is helemaal ok maar er is een grens. En trouwens zuinig zijn omdat het moet is niet te vergelijken met zuinig zijn omdat het kan. Daar moet ik weleens aan denken als ik lees over weer 5000 erbij of 350 terug van de belasting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @anoniem van 13:55 uur: Weer 5000 erbij had te maken met mijn strijd om onder dezelfde arbeidsvoorwaarden betaald te worden dan tijdens mijn vorige contract. De werkgever wilde mij met een fooi afschepen en daar ben ik niet mee akkoord gegaan. Ik ben van mening dat goed werk ook goed betaald moet worden. Dat was één van de redenen dat ik er over blogde.

   Verwijderen
  2. Ik vind het juist zo knap van zuinig aan dat ze zuinig aan is blijven leven nà de tijden dat ze wel zuinig moest leven. Ook daar hoor je haar niet over zaniken. Zie veel mensen die elk "meevallertje "er door heen jagen. Want nu kan het en heb ik het verdient om dan later tegen te komen dat er banden vernieuwt moeten worden of zo iets en dan weer kermen dat er niks kan.
   En ik heb haar nog nooit maar dan ook nog nooit ,en ik volg haar al heel lang, minderwaardig horen doen over mensen die het minder hebben of met minder moeten doen. Een kijk mij nu eens hoe goed ik het wel kan en jullie niet houding is haar vreemd.

   Verwijderen
  3. Wij hadden het jaren geleden financieel zeer nipt en waren genoodzaakt om zuinig te leven. Ons huis is nu al jaren afbetaald, kinderen hebben gestudeerd op onze kosten en zijn het huis uit, partner kreeg loonsopslag door bijkomende studies kortom inkomen is pak hoger of pakweg 15 jaar geleden maar wij leven nog steeds op dezelfde manier als toen. Vroeger was het een noodzaak om zuinig te leven, nu is het een gewoonte om zuinig te leven....

   Verwijderen
  4. Ja prima toch als je ervoor kiest om zuinig te blijven leven,maar het is geen noodzaak meer. Minder zuinig leven is ook geen schande trouwens.Maar ja..we blijven calvinisten.Met een fijn veel geld op de bank.

   Verwijderen
 9. De strekking van de vrek in het stuk is dat hij dat tweede huis als inkomstenbron heeft. Dan is hij zo goed als klaar met werken. Geen slecht idee vind ik. Waarom de huur van panden naar grote investeerders? Van mij mag deze vrek lekker verdienen aan zijn tweede huis. Geld op de bank levert 0 tot niks op. Ik zou het zomaar ook kunnen doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.