Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 16 maart 2019

Mijn boodschappen in de afgelopen week

Voor de levensmiddelen bleef ik onder de 35 euro, maar veel overhouden deed ik niet. Dat kwam voornamelijk door alle vleesvervangers die ik kocht. Lekker goedkoop deze keer. Mijn vriezer is weer goed gevuld.
Ook kocht ik diepvries frambozen. Verse zijn ongelooflijk duur (125 gram voor €1,99) en deze vielen door de aanbieding wel mee. Nog geen 4 euro per kilo is niet veel!
Ik vind de frambozen lekker door de yoghurt of door de havermoutpap.

9  -16 maart '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
rozijnen, 250 gr AH 1,12
750 gram avocado's* AH 2,79
2 kg (=11) sinaasappels* Coop 1,99
2 x 250 gr frambozen, diepvries* AH 1,89
halvarine AH 0,62
vegapaté* AH 1,42
kaas* AH 2,11
maïswafels, 2 pakjes AH 1,22
7 x vleesvervangers, incl. 1x tofu Coop 7,00
3 potjes bonen, 2 potjes rabarbercompote* AH 3,99
snoeptomaten, 2x 500 gram* AH 2,99
rucola sla, zakje* AH 0,99
harissa AH 1,99
tofu* AH 1,12
sojatoetje, 2 bekers* AH 1,67
Snacks
Dranken
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 32,91
Diversen
zegels, 23 stuks AH 2,30
2 primula's * AH 2,50
2 primula's * AH 1,00
TOTAAL DIVERSEN 5,80
TOTAAL 38,71

Ik kocht 4 primula's 2 aan het begin van de week en 2 gisteren. Die staan inmiddels in potten in mijn voortuin. Heerlijk kleurig! Vorige week violen uit de aanbieding, nu  heb ik er primula's aan toegevoegd.

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik geniet altijd van deze lijstjes. En helpt mij ook weer aan ideën. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop ook aardig ingeslagen bij de Coop, jammer dat het zoveel verpakking is, maar heb alles eruit gehaald en in kleinere bakjes ingevroren, dus ik kan de komende tijd vooruit.

  Wat is je favoriet van de Vivera lijn?
  Weet niet of je de shoarma al eens geprobeerd hebt maar hij is (vind ik) erg lekker en 1 van degene waar de meeste proteine ook nog eens in zit :-) En deze zat nu ook in de Coop aanbieding, waarbij hij normaal gesproken niet in een aanbieding van Vivera zit!

  Ze waren bij onze Coop overigens erg enthousiast, het vloog eruit, ook door mensen die normaal wel dagelijks vlees en/of vis eten, die kwamen gewoon terug om toch meer te halen omdat ze er toch wel enthousiast over waren. De Coop verwacht dan ook dat ze er nu nog meer van gaan verkopen dan ze al deden!

  Ondanks dat toch een mooi lijstje met een laag bedrag! Nice!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de balletjes het lekkerst, maar ik heb deze keer ook shoarma gekocht. Ik heb dat nog niet gegeten, dus of het lekker is, dat weet ik nog niet.

   Verwijderen
  2. Wat leuk, ben benieuwd, hou je ons op de hoogte? Je kan het lekker simpel als een broodje shoarma eten, of lekker wokken met veel groente! Veel opties.

   De balletjes heb ik nog niet op, door m'n gezondheid eet ik momenteel nog volledig plantaardig, maar mocht ik straks wel wat meer toe gaan voegen dan ga ik ze zeker een keer proberen!

   Verwijderen