dinsdag 14 mei 2019

Een prachtige, zeer frisse dag op het water!

Afgelopen weekend vierde mijn broer zijn verjaardag, met familie en vrienden. Hij huurde voor dit feest een oud zeilschip van de Friese vloot en daarmee werd gevaren in Friesland en op het IJsselmeer. Ik was met mijn kinderen en kleinkinderen ook uitgenodigd om een dag mee te kunnen zeilen. We vertrokken heel vroeg, om zeven uur al, vanuit Groningen en gingen richting boot in het westen van de provincie Friesland. Die dag voeren we op het IJsselmeer. Aan land ging het nog wel, maar eenmaal op open water blies een stevige noordenwind ons om de oren en uiteraard ook in de grote zeilen. Het was wel een belevenis, op zo'n boot, in gezelschap van bijna 20 mensen.

Heel lang geleden, bijna vijftig jaar inmiddels, zeilde ik ook een midweek mee op een grote zeilboot, door Friesland en ook op het IJsselmeer. Dat was in de zomer en het was een stuk warmer.

Afgelopen weekend was het ijskoud, daar op die boot. Maar wel heel prachtig, op het IJsselmeer. Vorige feesten waren bij mijn broer thuis, dit was weer eens iets totaal anders.
Niet "onze" boot, maar hij leek er wel wat op. bron: Pixabay
En moe dat ik was na zo'n dag op het water! Normaal gesproken ga ik tussen 11 en 12 uur 's avonds naar bed, maar ik lag er nu om half tien al in. Ik las nog heel even in een boek en om kwart voor tien hield ik het helemaal voor gezien en volgens mij sliep ik vrijwel direct!

5 opmerkingen:

 1. Niemand zeeziek geworden?

  In mijn jeugd veel op het IJsselmeer gevaren, zowel met mijn ouders in hun boot als met studievriendjes op gehuurde botters.
  Heerlijk vond ik het heb er fijne herinneringen aan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter is al bij verschillende gelegenheden flink zeeziek geweest. Gelukkig had mijn schoonzus tabletjes mee. Op die tabletjes ging het goed en werd ze maar een klein beetje misselijk. Ik ben de dag zonder tabletjes gebleven, maar ik was aan het einde van de dag ook licht misselijk van al het deinen op de golven.

   Verwijderen
 2. Het ziet er allemaal heel leuk op het water maar ik heb ook last van zeeziekte. Vind het heel jammer maar ik voel me dan heel erg ziek Tabletjes heb ik nooit genomen maar besloten dat ik met vaste grond onder mijn voeten wel naar de boten zwaai.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens een bijzondere manier om een verjaardag te vieren zeg! Het klinkt goed, zo op het water. Alleen het weer was inderdaad niet ideaal denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat jullie een fijne dag gehad hebben. Toevallig een damesschipper ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.