maandag 13 mei 2019

Het goedkope seizoen komt er weer aan

Het leven in de zomer is in mijn beleving goedkoper dan de winter.
Waarom?
- Je hoeft niet te stoken. Ook als het een beetje fris is, is het bijna nooit zo koud dat de verwarming aan moet.  Verwarmen is duur, dus het scheelt veel geld als dat niet hoeft.
- Ook hoeven de lampen niet zo lang te branden. Met de Led lampen die ik tegenwoordig heb, maakt dit niet heel veel uit, maar toch is het zeker een kleine besparing.
- Je relatief dure winterjas kan in de kast blijven hangen en dat scheelt slijtage. Zomerjassen zijn over het algemeen goedkoper en soms heb je helemaal geen jas nodig.
- Ook je winterschoeisel, laarzen of stevige schoenen kunnen in de kast blijven. Ook die slijten nu even niet. In de plaats daarvan draag je goedkopere open schoenen of sandalen.
- In de zomer is er volop aanbod aan groenten. Dit maakt dat groenten in de zomer vaak goedkoper zijn. Wat is er dan goedkoop? Broccoli, bloemkool,  prei, sla, radijs, courgette, sperziebonen. Heerlijk vers en relatief goedkoop.


4 opmerkingen:

  1. Behalve dat het seizoen wat goedkoper is, kan ik heel erg genieten van mooi weer en warmte, zolang die warmte tenminste niet boven de 25 graden uitkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooral de zomergroenten en het fruit, daar verheug ik me op. Tot nu toe is mijn wekelijkse krop sla steeds iets duurder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet iedereen zal veel goedkoper uit zijn. Mensen gaan met vakantie, kinderen zijn 6 weken vrij, je eet wat vaker een ijsje, maakt wat meer uitstapjes, er wordt meer gebarbecued etc, Maar dat zijn wel leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen