woensdag 29 mei 2019

Leuk Engels programma over goedkoop en gezond eten

Eat Well For Less? is een programma op de BBC over besparen op voeding en tegelijkertijd veel gezonder te eten.
De serie begon afgelopen donderdag en morgen om 21:00 uur is er een nieuwe aflevering. Helaas heb ik de eerste aflevering gemist en het is niet mogelijk de aflevering terug te kijken, de BBC geeft mij die mogelijkheid niet, terugkijken werkt alleen in de UK.
Jammer!
Waar gaat de aflevering van morgen over?
There is mum Kate, who works as a nursery practitioner, and her three daughters - 16-year-old Ellie, 11-year-old Charlotte and Annabelle, 9, – and none of them will eat the same thing! With one daughter who is fussy about what she eats and another who is dairy intolerant and avoids gluten, mum Kate is cooking four separate meals every night and unsurprisingly has fallen out of love with cooking.
With Kate feeling guilty for relying on convenience food and takeaways, she has turned to Gregg and Chris for help. Can they bring the joy back into Kate’s kitchen and stop her reaching for those convenience foods and takeaways? And can our couple of ex-greengrocers get the girls to fall in love with vegetables?

Het enthousiasme waarmee Gregg en Chris gezinnen proberen te helpen om minder geld uit te geven en wel veel gezonder te eten vind ik heel leuk! Ook komt er altijd een diëtist in voor die voorlichting geeft over gezonde voeding en bijvoorbeeld laat zien hoeveel suiker er zit in frisdrank en in vruchtensappen.
Waar het verder over gaat is over A-merken die worden vervangen door (bijna) gelijkwaardige andere producten, die je veel voordeliger kunt gebruiken. Daarnaast: veel meer zelf koken en minder kant en klaar of afhaalmaaltijden.
Er wordt altijd flink bespaard op de boodschappen en aan het einde van de rit eet het gezin een stuk gezonder.


Ik ga weer kijken!

8 opmerkingen:

  1. RTL Z heeft vanavond ook een drietal programma's over crash dieet, vitamines en fit worden vanaf 20:330 uur. Vorige week trouwens ook al. Wellicht wel terug te kijken. Is ook een Engelse serie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. via you tube lukt terugkijken vaak wel ;-P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens, ik heb in het verleden al meerdere afleveringen op youtube gevonden en gekeken. Is inderdaad best een leuk programma.

      Verwijderen
    2. Een goede tip! Ik ga eens zoeken!

      Verwijderen
  3. Leuk! Altijd inspirerend om weer even bij de les te komen, ik ga kijken. Dank je wel. Laatst haalde ik ook leuke ideeën op de website van www.bijstandsgerechten.nl. Soms verslapt de aandacht een beetje en door te kijken hoe anderen het doen kom ik ook altijd weer op nieuwe ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk programma. Ik kook
    zelf en gebruik geen kant en klaar maaltijden en A merken Er valt dus niet meer zoveel te besparen. Het is voor mij meer een bevestiging. De herhaling is op zondag middag 15.20 .Riet



    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, dat hebben ze al een paar jaar en ik verbaas me er telkens weer over dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van afhaal- en kant-en-klaarmaaltijden in de UK. Nogal logisch dat je als je dat zelf maakt, goedkoper en gezonder uit bent.
    Leuk programma inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De aflevering van donderdag avond wordt later (ik meen maandag of dinsdag) in de middag nog herhaald. Sorry dat ik niet eerder reageerde, nu heb je ‘m alsnog gemist. Maar dat weet je het voor een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.