Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 7 mei 2019

Schoenen klaar voor een 2e ronde

Ik heb fijne zomerschoenen, licht van kleur en ze lopen lekker. Ik heb ze al jaren en ik heb er destijds 199 euro voor betaald. Het zijn schoenen van het Duitse merk Finn Comfort. Helaas loop ik schoeisel na verloop van tijd nogal scheef. Niet een beetje, maar een beetje veel. Hoog tijd om daar wat aan te doen en de schoenen te laten repareren.

Dus bracht ik de schoenen naar de schoenmaker en die heeft de hakken voor mij weer mooi recht gemaakt door er stukken onder te zetten.
De kosten zijn €17,50. Ik heb de schoenen mooi gepoetst en nu zijn deze schoenen klaar voor een tweede ronde!

Ik vind het een zuinige, diervriendelijke (in schoenen zit leer verwerkt!) en milieuvriendelijke oplossing.

Laat jij je schoenen repareren voor een tweede ronde?

21 opmerkingen:

 1. Ze zien er weer netjes uit! En voor zulke dure schoenen is 17,50 een prima investering als je er daarna weer jaren mee verder kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vader was schoenmaker vanaf 1943 tot 1973, dus reparaties aan mijn schoenen is hij nog lang blijven doen.
  Nu heb ik een inventieve partner die dit weekend een paar voor mij repareerde. De zool liet los van het bovendeel. Hij maakte een soort lijm van epoxy en schroefde er ook nog iets door zodat het goed vast zit. Die kunnen er ook weer tegen, poetsen mag ik dan weer zelf doen, dat doet hij dan net niet voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zal wel weer wennen zijn met lopen! Maar uiteraard een heel goed initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt mee hoor, dat wennen. Ik had de schoenen in oktober weggezet en sindsdien op schoenen gelopen die minder of helemaal niet scheef gesleten waren. Het kwam er alleen steeds niet van om de schoenen naar de schoenmaker te brengen.

   Verwijderen
 4. Ik loop ook alles scheef, heel slecht voor de voeten. Maar de schoenmaker is de oplossing. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij scheef lopen van schoenen kan een paar steunzolen de oplossing zijn. Met kleine verhoging aam de buitenkant van de zool was het extreme scheeflopen opgelost. Maakte mij meteen meer zeker doordat ik stabieler ging lopen ..

   Verwijderen
  2. Ik heb al wel 15 jaar steunzolen, maar die helpen niet tegen het scheeflopen van mijn schoenen.

   Verwijderen
 5. Ik heb ook altijd geïnvesteerd in goede schoenen. Je voeten dragen je de hele dag door ik kijk wel naar aanbiedingen aan het eind van het seizoen omdat er dan mooie kortingen gegeven worden. Mijn schoenen heb ik altijd goed laten onderhouden door de schoenmaker. Ook heb ik een tip van mijn schoenmaker gehad om niet iedere dag dezelfde schoenen maar af te wisselen zodat zij kunnen drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaf, jouw schoenen lijken me heel goede schoenen en lijken het zeker waard om goed te onderhouden.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij slijt (na jaren dragen) meestal het binnenwerk van de schoenen, het comfort verdwijnt dan en dat is lang niet altijd te repareren. Nu doe ik, gelukkig, meestal een jaar of 6 met een paar schoenen dus dat maakt veel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is herkenbaar. Dat heb ik ook! en dat kan dan niet gerepareerd worden. Maar een jaar of 6 is super netjes!

   Verwijderen
 8. Ik heb een merk schoenen wat me goed past en die ik zomer en winter draag. Omdat ik merk, maat en type weet, heb ik een zoekopdracht voor Marktplaats ingesteld en krijg ik een berichtje als er deze schoenen opgezet worden. Ik heb al verschillende bijna nieuwe paren gescoord op deze manier.(voor weinig) Voor echt koude dagen heb ik een paar Uggs die ik (ook) op Marktplaats gekocht heb.
  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leef op grote voet. Met mijn maat 43 valt er volgens mij op Marktplaats weinig te halen. Het is een weinig gangbare maat.

   Verwijderen
  2. Hahaha, op grote voet! Dat is een goeie!

   Verwijderen
  3. Mijn uitspraak: Een vrouw van formaat moet op grote voet leven! (Hier ook maat 43, bij 1.83 meter hoog, en ook nogal wat in de breedte.....)

   Verwijderen
  4. Hihi, ik haal jouw lengte nèt niet, maar het scheelt niet veel! Ik had vanaf mijn 12e schoenmaat 42, maar mijn voeten zijn in de loop van de tijd wat uitgezakt en nu heb ik sinds mijn 50e schoenmaat 8,5, oftewel maat 43.

   Verwijderen
 9. ik koop ook altijd een goed merk schoen en daar doe ik vaak wel een jaar of 10 mee, maar dan zijn ze ook wel af. ze gaan tussendoor niet naar de schoenmaker, dat is niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ligt eraan wat eraan mankeert. Afgelopen oktober nieuwe gekocht en er nu al nieuwe zolen en hakken onder laten zetten.. de regen kwam door de zool omhoog. Aan de bovenkant en zijkant was nog niets te zien.
  Andere schoenen heb ik niet meer laten maken, het water liep tussen de zool en de schoen naar binnen na acht jaar. Dan moet de bovenschoen op een compleet nieuwe zool en dan zitten ze zelden meer lekker. Dan leg ik die 60 euro bij een nieuw paar schoenen.
  Schoenen van minder dan drie tientjes gaan meestal drie jaar mee, die laat ik niet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik draag of Wolky of Durea en laat ze rustig 2 à 3 keer verzolen. De schoenmaker geeft wel aan of het nog loont om ze te verzolen of het binnenwerk te repareren. Op aanbiedingen wachten heeft voor mij geen zin want ik heb maat 39 en dat is de meest gangbare maat bij damesschoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O ja, ik kom geregeld bij de schoenmaker! Ik was zo blij toen ik een aantal jaren terug ontdekte dat Wolky's inmiddels wel verzoold kunnen worden - dat kon jarenlang niet. Ik haalde niet zo lang geleden mijn sandalen met nieuwe hakken op, en breng binnenkort mijn dichte schoenen weg om te verzolen. Deze dichte schoenen vond ik een paar jaar terug bij de kringloop, ik loop er in de winter, en vaak ook voor- en najaar, dagelijks op, en ze krijgen - geloof ik - binnenkort het derde paar nieuwe zolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoewel ik in armoede leef, koop ik altijd relatief dure schoenen. Ik ben er zuinig op, doe er lang mee en ik laat ze maken door de schoenmaker totdat ze echt op zijn. Vriendelijke groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen