Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 10 juli 2019

En toen keek ik 3 bioscoopfilms op één dag!

Gisteren ging ik uitgebreid naar de bioscoop, zéér uitgebreid zelfs. Ik begon om half twee met de film The Favourite, aansluitend keek ik Yesterday en toen ook nog Long Shot.
Je hebt een abonnement of je hebt het niet 😄

Jongste dochter vroeg: "Waarom in vredesnaam 3 films achter elkaar?" De man van mijn oudste antwoordde voor mij: "Omdat het kan!" En zo is het ook.
De eerste film was een 50+ biosfilm. Niet dat daar alleen maar 50+-ers komen, er komen ook wel jongere mensen, maar in principe is de film bedoeld voor ouderen. Voor mij dus. Tot voor kort werkte ik op de middagen (dinsdag en donderdag) dat er een 50+ film draaide, maar tegenwoordig heb ik alle tijd. Toen ik deze film reserveerde, heb ik meteen gekeken of er misschien nog meer leuke films waren. Ik was tenslotte toch al in de stad, dus waarom ook niet. Niet te veel wachttijd ertussen, maar leuk dóór kunnen was het devies. Yesterday was een film die direct aansloot op de eerste film. Er zat geen minuut tussen. Die film eindigde om iets voor zes uur. De volgende film begon ruim een half uur later. Mooi tijd om even naar de toilet te gaan en mijn boterhammen met komkommer op te eten.
In de 50+ film zat een pauze met gratis koffie/thee en een traktatie. Toen was het ook tijd voor een plaspauze.

Ik heb een abonnement voor 3 maanden, weer gekregen van dochter die het kocht via haar bank. (Klik op de link voor meer informatie over mijn vorige abonnement.)  Het was weer een actie op spaarpunten, deze keer aangeschaft voor €33,50, dat is dus 11,17 per maand. Een normaal kaartje kost 11 euro. Mijn abonnement loopt nu tot 7 oktober, dan loopt het automatisch af.

Vandaag ga ik niet naar de bioscoop. Ik zwem, pas op mijn kleindochter en vind het verder wel prima, want de films waar ik belangstelling voor had, passen niet in dit schema, dan zou ik in de bioscoop moeten zitten rond de tijd dat mijn dochter haar kindje ophaalde.

Ik heb nog niet gereserveerd, maar ik denk dat ik morgen wel ga. Dan wil ik 's avonds naar Rocketman. Die film begint vandaag om 17:45 uur, maar morgen om 19:15 uur, dat komt mij beter uit!

8 opmerkingen:

 1. Een echt filmmarathon, leuk! Ik wist niet van het bestaan van 50+ films. Maar inderdaad, het gaat erom dat het onderwerp van een film je aanspreekt, leeftijd speelt daarin een ondergeschikte rol. Veel plezier met de kleindochter vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 50+ films zijn een hele goede deal! Je betaalt 8 euro en krijgt er koffie/thee en een koek of muffin bij!

   Verwijderen
 2. Ik heb deze zomer ook zo'n abonnement en de film Yesterday al 4x gekeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Ik ben wel benieuwd wat je van de films vond? Wij zijn vorige week naar Yesterday geweeest, echt genieten vind ik

  BeantwoordenVerwijderen