maandag 26 augustus 2019

Stroom en gasverbruik in week 33 en 34

Het stroom- en gasverbruik is in deze periode van het jaar niet echt spectaculair. Het gasverbruik blijft vrijwel hetzelfde en ook het stroomverbruik varieert hier nauwelijks. Het is een beetje te saai om er een wekelijks bericht van te maken, daarom, net als twee weken geleden ook nu weer een bericht over de afgelopen twee weken.

Mijn gebruik in de afgelopen 2 weken (week 33 en 34):

GAS ->   0,6 m3.
In week 31 en 32  gebruikte ik ook 0,6 m3.

STROOM ->  21  kWh
In week 31 en 32 gebruikte ik 26 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze weken? 
Kosten van mijn verbruik deze twee weken, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €5,47.
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Ik verbruikte in de afgelopen twee weken wat minder stroom dan de twee weken ervoor. Toch stijgt mijn verbruik. Als ik nu mijn verbruik bekijk over het afgelopen jaar dan heb ik nu 615 kWh verbruikt, tussen half april 2018 en half april 2019 verbruikte ik 594 kWh. Ik denk dat het verschil veroorzaakt wordt doordat ik nu met pensioen ben en vaker thuis ben, met bijbehorende activiteiten, zoals koffie maken en regelmatig de computer aan hebben. Ik schat dat ik, als ik een jaar met pensioen ben, ongeveer 100 kWh méér verbruik dan het jaar daarvoor. Ik weet het, mijn verbruik is nog steeds heel laag!

2 opmerkingen:

  1. Ja dat was denk ik wel te verwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uiteindelijk kost n kuub gas 1.20€ met alle btw en vervoerskosten bijna dubbel.

    BeantwoordenVerwijderen