Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 22 september 2019

Gas- en stroomverbruik in de afgelopen week

Iedere week noteer ik mijn gas- en stroomverbruik en schrijf ik er een berichtje over.
Mijn gebruik in de afgelopen  week (week 38):

GAS ->   0,4 m3.
In week 37  gebruikte ik 0,5 m3.

STROOM ->  13  kWh
In week 37 gebruikte ik ook 13 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €3,40
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Zo langzamerhand wordt het kouder, hoewel dit weekend daar een uitzondering op is.  Toch was het al een paar keer in de afgelopen week 's ochtends rond 17,5 graden in mijn woonkamer, maar net warm genoeg om aangenaam te zijn. Door de hoge middagtemperaturen van de afgelopen dagen warmt het dan al snel op naar 19,5 graden, hoog genoeg om zonder gasverbruik een lekkere temperatuur te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten