zondag 22 september 2019

Wil je echt niet je huis verkopen?

Opnieuw kreeg ik een kaartje van een makelaar in de brievenbus met de vraag of het voor mij ook niet tijd is voor een nieuwe stap. Vorig jaar november is het huis tegenover mij verkocht en nu is het huis ernaast verkocht. Dus, zou ik mijn huis niet willen verkopen?
Als speciale bonus krijg ik 250 euro cashback als ik tussen 1 oktober en 1 januari mijn huis door deze makelaar laat verkopen.

Nu weet ik wel waarom de ene buur bijna een jaar geleden zijn huis verkocht, hij had twee huizen, want hij had recent het huis van zijn ouders geërfd en ging nu in dat huis wonen. Het huis bij mij in de straat was overbodig, dus verkocht hij het.
De andere buur gaat naar een ouderenwoning, ze is tegen de 80 en wilde daar graag naar toe verhuizen nu ze de kans kreeg.

Als ik mijn huis verkoop, dan heb ik geen 2e huis of een ouderenwoning en zal ik dus iets anders moeten zoeken. Rondkijkend op het internet, concludeer ik dat ik in één van de goedkopere wijken van de stad Groningen woon, en dat ik na verkoop van mijn woning er veel geld op toe moet leggen om iets anders te gaan kopen. Die 250 euro cashback is daar niets bij, echt peanuts!

Wat ik misschien in de toekomst wel ga doen, is op de begane grond iets laten aanbouwen, zodat ik een slaapkamer en een douche op de begane grond heb. Tot 3 meter uit de achtergevel kan dat zonder bouwvergunning. Mijn huis is 6 meter breed, dus ik zou er 18m2 bij kunnen laten bouwen.
Probleem is wel, dat mijn huis dan grondig verbouwd zou moeten worden, want dan zou de indeling van de begane grond ook anders moeten.

Voorlopig vind ik het nog wel prima, dus nee meneer de makelaar, dat verkopen wordt voorlopig niets!

16 opmerkingen:

  1. De huizenprijzen zijn de laatste tijd gigantisch geworden! En als er een leuk huis op de markt komt, dan moet je heel snel zijn, want anders is het al weer weg en is er 60.000 over de vraagprijs geboden!
    Mijn zusje wilde weer in het noorden komen wonen, maar de huizenprijzen zijn ook in Friesland zo hoog, dat ze geen kans ziet om te verhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En als traplopen lastig wordt dan is een trapliftje ook zó geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben een slaapkamer en badkamer beneden. Maar dat hebben we met de bouw van ons huis gedaan.
    Wil je het later aanpassen is het nog een hele investering.
    Waarom niet nadenken over een traplift? Veel goedkoper en de benedenverdieping hoeft niet overhoop gehaald worden.
    Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog geen 6 jaar geleden (crisis!) kreeg ik kaartjes onder de ruitenwisser van mijn (oude!) autootje, of ik wilde verkopen...
    15-20 jaar geleden had je dit met bestelbusjes, kennissen die voor een stoplicht op drukke kruising moesten stoppen, kregen zelfs daar kaartjes onder de ruitenwisser of zelfs door het raam naar binnen gegooid...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn buren hebben dat gedaan in 2011,ze vroegen of wij mee wilde doen. Maar de kosten waren €60.000 alleen al voor de verbouw, dus nog zonder herinrichting,dus we hebben bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb een aangebouwde berging, die vanuit de hal met deur is te bereiken een aantal buren hebben deze al omgebouwd met ruimte voor een douche,kast en wasmachine/droger. Een traplift is wel een oplossing maar toen mijn moeder onverwacht ziek boven in bed lag moest de brandweer er bij aan te pas komen om haar door het bovenraam naar beneden te krijgen. We hebben toen een elektrisch opklapbed voor haar gekocht, was net een kast. Zo heeft ze tot haar 86ste thuis kunnen blijven wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor de verkoopprijs van een eengezinswoning zou je heus wel een appartement moeten kunnen kopen als je dat zou willen. Wellicht met een potje geld over.
    Het heeft natuurlijk geen zin om naar hetzelfde type woning te verhuizen in een andere straat of wijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zouden er echt mensen zijn die zich door die fooi van EUR 250 laten overhalen hun huis te verkopen? Ik kan het me niet voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als je in dit huis wilt blijven wonen moet je nu regelingen treffen. Je ben nu nog mobiel maar hebt wel gezondheidsproblemen. Mijn buren stelden het ook maar uit (nog niet nodig, we redden ons wel) totdat het te laat was.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze week bij NOS een item over dat gezonde ouderen in Nederland geen voorbereidingen treffen voor als wonen zoals ze nu doen niet meer gaat. Als je ziek wordt of minder mobiel is een verbouwing/verhuizing veel moeilijker te realiseren. Goed regeren is vooruitzien.. en nee je kunt niet alles plannen, maar veel is wel te voorkomen. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker! Ik kon mezelf heel goed alleen redden toen ik rolstoel afhankelijk was in de tijd dat ik enkel en been gebroken had. Alles gelijkvloers, heerlijk. Tegen de tijd dat ik zelf de tuin niet meer kan onderhouden verzinnen we daar wel een oplossing voor. ( laat nu de haag al aan de bovenkant snoeien door een hovenier, hoef ik de trap niet op en af)
      Groet, Ellen

      Verwijderen
  11. Als het huis je bevalt niet verhuizen. Maar wees verstandig als de jaren gaan tellen. Verhuizen moet je doen vóór het een probleem is en niet als het al te laat is.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier biedt de makelaar een maand gratis winkelen bij de AH bij de verkoop van je huis. Doordat de meesten blijven wonen waar ze zitten denk ik dat de makelaars hun winst missen.
    Groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij krijgen af en toe een brief van de woningbouw met het verzoek of wij onze woning willen kopen. Tien jaar geleden begonnen zij hiermee. Toen was de prijs 175.000 euro nu voor 375.000. Maar ik blijf gewoon huren.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ben 47’,en Parkinson, wij moeten ook gaan nadenken over verbouwingen in huis.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik krijg ook van dit soort briefjes. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar echt serieus op in gaat. Ik zou onderhandelen over de courtage, niet zo'n fooitje accepteren

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.