zondag 8 september 2019

Stroom en gasverbruik in de afgelopen twee weken

De afgelopen weken publiceerde ik per twee weken mijn verbruik. Het wordt nu toch snel kouder en het is nu net zo lang/kort licht als in begin april. Vanochtend was het maar 18 graden in mijn woonkamer en ook in de slaapkamers is het ineens 18 graden. Tijd om weer wat vaker over mijn verbruik te schrijven!

Mijn gebruik in de afgelopen 2 weken (week 35 en 36):

GAS ->   0,7 m3.
In week 33 en 34  gebruikte ik 0,6 m3.

STROOM ->  24  kWh
In week 33 en 34 gebruikte ik 21 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze weken? 
Kosten van mijn verbruik deze twee weken, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €6,26.
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.


3 opmerkingen:

 1. Het viel mij deze week op dat diverse van mijn (hoog)bejaarde buurtjes alweer aan het stoken zijn geslagen, ik zie op meerdere plekken in de straat weer rook uit het luchtkanaal komen. Zo koud vind ik het nog niet geworden (slaap wel weer met dekbed) en onze radiatoren slaan pas aan als de temperatuur in huis onder de 17 graden duikt graden duikt. Ik ga binnenkort nog op vakantie, dan draai ik de thermostaat voor de zekerheid nog maar wat lager. Zonde om te stoken als ik er niet ben.
  Vorig jaar hadden we warmer weer in september.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik woon 2 hoog en het is nog zo rond de 21 graden in mijn huis. Alleen na een frisse nacht is het een graadje koeler. Totdat de zon komt. Dat zijn tenminste weer temperaturen waarin je wat kan doen zonder dat je zowat neervalt van de hitte. En onder een dekbed kunnen slapen is ook heerlijk! Geef mij maar de herfst en de winter, daar voel ik mij het lekkerste bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij houden maandelijks de standen bij. dit doen we al een jaar of 10 en geeft veel inzicht

  BeantwoordenVerwijderen