Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 6 oktober 2019

Gas- en stroomverbuik in de afgelopen week

Iedere week noteer ik mijn gas- en stroomverbruik en schrijf ik er een berichtje over.
Mijn gebruik in de afgelopen  week (week 40):

GAS ->   0,8 m3.
In week 39 gebruikte ik 0,4 m3.

STROOM ->  11  kWh
In week 39 gebruikte ik 12 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €3,21
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

In de afgelopen week heb ik 1x de verwarming aan gehad. Mijn kleindochter was hier en het was 17,3 graden in de woonkamer, niet echt aangenaam, dus heb ik de thermostaat op 19,5 graden gezet! Dat kost dan wel wat gas, maar dat is onvermijdelijk. Nu kost het relatief nog weinig om de kou er uit te halen, naarmate het buiten kouder wordt, heb je méér kubieke meters gas nodig om het huis warm genoeg te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten