dinsdag 1 oktober 2019

Stoptober

Rook jij nog en wil je stoppen? Dan is oktober dé maand om serieus te gaan stoppen.
Je vindt op de site van stoptober allemaal tips, berekeningen hoeveel je bespaart, linken naar noodhulp etc. Je kunt de gratis app downloaden.
Welke organisaties zitten achter Stoptober?
Dat zijn KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij.

Zoals het op de site staat:  
Het geheim van Stoptober zit hem in de aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.
De afgelopen jaren hebben meer dan 275.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen. 

Je krijgt vanuit Stoptober met een positieve aanpak zo veel mogelijk steun.
Kijk vooral op de site over waar die begeleiding uit kan bestaan: o.a. medicijnen, coaching, telefonische hulp.
Ik zou denken: pak die kans en probeer er van af te komen!
Veel succes!

11 opmerkingen:

  1. Dat zijn niet de minste organisaties die daar achter zitten. Dat boezemt vertrouwen in! Het lijkt mij ook een mooie kans om van het roken af te komen voor rokers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stoppen levert op allerlei terreinen winst op! Financieel, gezondheid, je bent een voorbeeld voor je rokende omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben na vele mislukte pogingen, na 25 jaar stevig roken gestopt. Helemaal zonder hulpmiddelen of sites met leuke namen. Stoppen kan alleen als je dat echt zelf wilt. Wat mij wel heeft geholpen zijn de woorden : je HOEFT niet te roken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Roken moet mogen zeg ik dan maar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liever niet, ook voor je eigen gezondheid is het veel beter om te stoppen.

      Verwijderen
    2. Want? Waarom moet het mogen. Voor wie dient dat enig doel, behalve degenen die niet kunnen stoppen?

      Waarom zou iemand in godsnaam wíllen roken als het niet hoeft?

      Verwijderen
    3. Zo ken ik er nog meer Sanne. Roken is ongezond en dient weinig doel, maar dat geldt ook voor gebruik van alcohol. Ook het gebruik van allerlei drugs is superslecht en gevaarlijk en nutteloos. Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom iemand vieze drugs van een drugsdealer op straat in zijn lichaam zou willen stoppen. Toch zijn er hele volksstammen die ieder weekend snuiven en pillen slikken.

      Daar is het opsteken van een peuk niks bij. En nee, ik rook niet. Maar ik zit er ook niet mee als een ander dat wel doet.

      Verwijderen
    4. Het gaat bij Stoptober niet om of je zou mogen roken of niet. Het gaat er om dat mensen willen stoppen en daarbij zo veel mogelijk hulp krijgen.

      Verwijderen
    5. Stoptober is een prima initiatief, daar gaat het niet om.

      Mijn reactie is gericht aan Sanne die denkt te moeten preken. Als het makkelijk was om te stoppen zou niemand roken.

      Verwijderen
    6. Superbenieuwd wie Sanne is, maar dat terzijde. Het gaat er niet om of het makkelijk is of moeilijk is, maar om de uitzichtloosheid in de opmerking 'roken moet mogen'. Waarom in godsnaam? Omdat sommige mensen het lastig vinden om te stoppen moet je het blijven faciliteren?

      Ik las in mn zorgverzekeringsvoorwaarden dat anti-rookmiddelen nu vergoed worden zonder eerst het eigen risico aan te spreken. Hoe ziek is dat! Je kunt wel al die jaren een vermogen uitgeven om te roken, maar de kosten om te stoppen moet 'de maatschappij' maar op zich nemen?
      Kortom: stoptober is een prima initiatief. Als niet roker heb ik er geen last van en doe ik er ook niks mee en de opmerking 'roken moet mogen' is echt te kortzichtig.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.