zondag 17 mei 2020

Weer eens een keertje naar de bibliotheek!

Op 4  maart ging ik voor het laatst naar de bibliotheek. Ik moest mijn boeken op 1 april inleveren, maar door corona liep alles anders. Ik had vanaf begin maart 3 kinderboeken en 1 kunstboek in huis.
Afgelopen vrijdag heb ik alles ingeleverd en ik heb 4 nieuwe peuterboekjes gehaald, zodat ik er helemaal klaar voor ben als mijn kleinzoon of kleindochter hier weer eens een keer komen spelen.
Ze mogen sinds 11 mei zonder besmettingsgevaar naar de opvang, dus waarom niet eens een keertje bij mij? Zelfs kinderartsen raden ouders aan hun kind naar de basisschool te sturen omdat er geen gevaar zou zijn. 

Wel of geen bezoek aan mij door mijn peuter-kleinkinderen  is een discussie waar sommige lezers de nodige bedenkingen bij hebben en dat snap ik, maar daar wil ik hier verder niet op ingaan.

De bibliotheek hier in de wijk was vanaf de afgelopen week weer open. Er waren flink wat aanpassingen gedaan. De hoofdingang van het gebouw was afgesloten.  De tijdelijke ingang was  bij een nooduitgang, je moest je handen desinfecteren en een muntje pakken om er in te mogen. Als de muntjes op waren, dan moest je buiten op je beurt wachten. Zo houden ze de aantallen onder controle.
Er was éénrichtingsverkeer in de gangen van de bibliotheek en de ingeleverde boeken moesten op karren gelegd worden. Die karren gaan mét boeken minimaal 2 dagen in quarantaine, waarna ze verondersteld worden coronavirusvrij te zijn. De boeken worden dus niet schoongemaakt.

18 opmerkingen:

 1. Jij boft met je wijkbieb open. Hier nog lang niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen gevaar voor je kleinkinderen. Wel voor de ouders en dus voor jou. Als jij dat risico wil nemen is dat toch helemaal prima. lijkt mij alleen vreselijk als je aangestoken bent door je kleinkind. Dat kan later best zwaar voor je dochter of het kind gaan wegen. Ondanks dat het niet expres is uiteraard. Corona is al besmettelijk als je geen symptomen hebt en heel veel mensen, vooral kinderen hebben die niet.
  Ook doen ze nu onderzoek naar ziektes die getriggerd worden bij kinderen door Corona. Dus Corona geen probleem maar daarna.
  Ze weten gewoon te weinig. Zeker de huisartsen. die kijken vooral naar het sociaal emotionele aspect van kinderen want op jonge leeftijd hebben de meeste die contacten gewoon nodig.

  blijft lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog geen besmettingen geconstateerd die van kinderen naar ouders/ouderen hebben plaatsgevonden. De kinderen die wel ziek zijn geworden hebben het van een volwassene gekregen!

   Verwijderen
  2. Gaat dat ook over kinderen in de kinderleeftijd?

   Verwijderen
  3. Zijn er nog andere soorten kinderen dan die in de kinderleeftijd?

   Verwijderen
  4. Ja hoor, als je 50 bent, ben je nog steeds een kind van je ouders, maar niet in de kinderleeftijd 🙃

   Verwijderen
  5. Oh, zulke kinderen!

   Verwijderen
  6. Wat een heerlijke conversatie! Goed voor een brede lach aan het begin van de maandag!

   Verwijderen
  7. Er moest puberleeftijd staan.....
   Woordenboek maakte er wat anders van

   Verwijderen
  8. Want er word tenslotte ook onderscheid gemaakt in de leeftijd 0-12 en de pubers qua maatregelen

   Verwijderen
 3. Ik was op de laatste dag dat de bibliotheek open was, er nog geweest. En nu op de 2e dag na de sluiting weer. Ik was heel vroeg, en dat was maar goed ook, want er stond een fikse rij toen ik vertrok (ben 10 minuten binnen geweest). Ik vond het wel kantje boord qua drukte, omdat de uitleenpaal centraal in de ruimte staat moet iedereen daarlangs.
  Een dame op leeftijd vroeg keurig netjes of een andere klant even wilde wachten omdat ze de afstand te weinig vond, en kreeg me toch een sneer...
  Ik ga voorlopig niet snel weer. Gelukkig kan ik er weer even tegen met 10 boeken.
  G.T.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je wilt wachten op nul risico, voor je je kleinkinderen weer kunt zien, dan kun je nog jaren wachten. Want van dit virus zijn we voorlopig nog niet af. En hier in het noorden zijn we bijna virusvrij. Als het hele land er zo voorstond, ging er nog veel meer open.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat speelt ook mee in mijn overwegingen. Hier in de gemeente Groningen (en dat is inclusief de voormalige gemeentes Ten Boer en Haren = ruim 230.000 inwoners) zijn tot nog toe in totaal 3 coronadoden te betreuren. En er zijn in totaal 18 ziekenhuisopnames geweest. Mijn kleinkinderen wonen net als ikzelf in de gemeente Groningen.

   Verwijderen
  2. Misschien er toch maar op wagen Aaf, tenminste met voldoende afstand en als je dochters het goed vinden. De kans op besmetting lijkt me daar in het noorden zo klein en het zal je zo goed doen om je kleinkinderen te zien!

   Verwijderen
  3. Ik zie hoe mijn jongste kleinkinderen van ruim 1 jaar al geleerd hebben om op ruime afstand van oma en opa te blijven. Komen ze aanrennen... stoppen ze abrupt op ruime afstand. Kinderen weten zoiets heel gauw. Wij zitten achter de tuintafel met toegang tot de achterdeur om binnen wat te pakken zonodig. Bezoek blijft ruim aan de andere kant van de tafel. Zo is bezoek prima mogelijk. Buiten en op afstand

   Verwijderen
 5. Bij onze bieb kon je drie weken geleden boeken reserveren en ophalen. Was ik erg blij mee. Nu is de bieb echt open, met vergelijkbare maatregelen als ik hier les.
  Vervelend trouwens dat mensen lelijk tegen elkaar doen over de maatregelen. De ene persoon is nu eenmaal kwetsbaarder/banger om besmet te raken dan de ander, daar kunnen we toch rekening mee houden. Groet, g

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reserveren kan hier nog niet, ze hebben het eerst te druk met de aanpassingen aan de 1,5 meter- en andere veiligheidsregels.
   Binnenkort mag dat ook weer!

   Verwijderen
  2. Hier ging het dus andrrsom. Eerst kon je alleen reserveren en bij een tafel buiten je papieren zakje boeken ophalen. Inleveren via lbrievenbus. En nu is de bieb dus gewoon open. Wel met routing, desinfectie etc...groet, g

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.