zaterdag 6 juni 2020

Zuinige boodschappen in de afgelopen week

In de afgelopen week gaf ik weinig uit aan eten en drinken.
Ik zit nog te wachten op echt goede 2 voor de prijs van 1 aanbiedingen voor bijvoorbeeld oploskoffie en andere wat duurdere dingen. Tot nog toe heb ik niets gezien!

30 mei '- 6 juni 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
blik ananas AH 1,09
2x 250 gram rozijnen AH 2,58
1 grof volkoren brood AH 1,39
geitenkaas @ AH 1,76
bospeen AH 1,35
paksoy AH 1,39
rucola AH 1,00
530 gr trostomaten* AH 0,84
2 komkommers* AH 0,99
2 puntpaprika's* AH 1,49
gerookte haring* AH 1,78
vegetarische balletjes* AH 1,12
Snacks/ hapjes       0
Dranken
fles wijn* AH 4,49
sojadrink, 2x Coop 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 23,03
Diversen
3 kleine blikjes kattenvoer* AH 1,00
TOTAAL 24,03

Ik kocht deze week bijna dingen die aan de datum waren zonder dat ze afgeprijsd waren. Misschien kwam het omdat ik de dag na Pinksteren boodschappen deed. Ik had eerst een zakje rucola in handen met een datum van de volgende dag. Als ik geen éénpersoonshuishouden had gehad, dan was dat geen probleem geweest, maar voor mij alleen is het niet te doen om zo'n zakje in één keer leeg te eten. Ik vond gelukkig een zakje dat nog 6 dagen houdbaar was! Een stuk beter! Dan kan ik er een aantal dagen over doen.
Hetzelfde gold voor de gerookte haring. Ook zeer kort houdbaar, maar 2 dagen in dit geval. Er zitten er drie in een verpakking. Ik eet haring bij de lunch en het was al een uur of 3, de lunch was al voorbij. Als ik dat pakje gekocht had, dan had ik de volgende dag 3 haringen moeten eten of een deel weggooien. Bij haring gaat het namelijk wel om de uiterste houdbaarheid. En die wil ik liever niet overschrijden. Ik heb gezocht om een ander pakje en er was ook nog een met als uiterste datum 9 juni, een stuk beter!

Let jij op de houdbaarheid?

22 opmerkingen:

 1. Bij sommige dingen wel zoals haring, en zakjes groente koop ik eigenlijk nooit.
  Paar weken geleden kwam in achter in de koelkast een pot zure haring tegen die 2 maanden over de datum was, rook en smaakte prima maar die nacht kreeg wel diarree, weet niet of het daar van kwam maar de rest heb ik wel aan de vissen gegeven in de sloot voor de deur. Paar dagen later had ik weer diarree, dus het kan ook niet aan de haringen hebben gelegen maar toeval

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de sloot? Wat vreemd om daar je afval in te gooien.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik zie dat niet zo echt als afval on de sloot gooien wat vervuilt of niet verteert.
   en nu wordt het nog opgegeten door o.a. palingen. Het restafval wordt slechts 1x per maand opgehaald en was net weg. Dan heb ik liever geen stinkende dingen in de kliko.

   Verwijderen
  4. Haha heel herkenbaar,ook wij hebben water voor het huis en doen het ook zo.
   Begrijpen alleen mensen denk ik die zelf aan het water wonen.

   Verwijderen
  5. Dank je Evelien voor je bijval. Natuurlijk gooien we geen echt afval in het water, nergens anders ook niet natuurlijk.

   Verwijderen
  6. Nee precies Lot,daar ging ik ook niet vanuit en dat doen wij dus ook zeker niet.Maar weet dus hoe je het wel bedoelde.

   Verwijderen
 2. Waarom koop je bij Coop de sojamelk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dochter wilde met haar driejarige dochtertje brood gaan bakken. Mijn kleindochter vindt bakken geweldig leuk en steeds koekjes bakken is niet zo gezond. In de AH was de gist om mee te bakken uitverkocht, ook in "mijn" AH winkel, dus zocht ik voor haar in een andere winkel bij mij in de buurt. Ook daar geen gist helaas. Toen heb ik dus maar wat anders gekocht dat mij altijd van pas komt.
   Het lijkt er op dat de gist volop gehamsterd is voor corona-zelfbak-brood.

   Verwijderen
 3. Ik let zelden op de houdbaarheidsdatum. Alleen laatst kocht ik een emmertje zure haring in de aanbieding. Aangezien ik die niet direct wilde openmaken, maar minstens een week wilde bewaren, heb ik wel even naar de houdbaarheidsdatum gekeken. Ook met gerookte haring is het oppassen. Maar wat een zakje sla betreft, zolang die er nog goed uitziet, is er geen probleem. Ook niet na de houdbaarheidsdatum. Maar ik heb ook wel vlees gehad, over datum, maar rook en smaakte nog prima

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik alleenstaand ben, let ik zeker op houdbaarheidsdatum. De THT datum is niet zo'n probleem, maar de uiterste houdbaarheid vind ik wel belangrijk en dan bij voeding waar ik langer mee wil doen en niet meteen diezelfde avond gebruik.
   Ik koop ook wel afgeprijsde etenswaar, maar alleen als ik het voor de uiterste datum kan consumeren en ik niets hoef weg te gooien.

   Verwijderen
 4. Ik kocht laatst bij de AH afgeprijsde gerookte vis, maar kwam er toen ik die al deels op had achter dat die zes dagen ná de verkoopdatum was verkocht, Iewh! Overigens kun je vis etc. ook goed in vriezen, als je vriezer goot genoeg is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is niet persé als kritiek bedoeld maar het valt mij op dat je best veel haring en makreel koopt. En nu schrijf je dat je de haring bij de lunch eet. In 100 gr haring=1 filet zit al bijna 300 kcal en dan heb je er nog geen brood of zo bij. Ik eet voor de lunch een half sneetje brood met wat hüttenkäse of zelfs gewoon wat skyr met een klein lepeltje zelfgemaakte jam met maar 1/3 suiker of met wat kruiden en fruit, meestal een appel. Makreel eten wij wel regelmatig maar altijd bij de warme maaltijd en dan hooguit ca 50 gr voor mij en 75 gr voor mijn man ook ivm het hoge aantal kcal. De rest vries ik in, hoewel dat vlg de verpakking niet zou kunnen maar het blijft prima zeker als je het later ergens in verwerkt, pasta of salade bv. Ik ben een paar jaar ouder dan jij en moet toch heel erg op de caloriën inname letten zeker als ik af en toe ook nog wat lekkers zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet om mij te verdedigen, maar ik denk dat er weinig mis mee is.
   Met mijn dagelijkse fietsen verbrand ik ongeveer 1000 kcal per dag.
   In haring en makreel zitten gezonde vetten, eiwitten, kalium, magnesium, selenium en vitamines. Ik eet gemiddeld 3 haringen per week.

   Verwijderen
  2. Je hoeft je niet te verdedigen, ik vroeg het me alleen af omdat je zelf wel eens aangegeven hebt dat je eigenlijk wat te zwaar bent en ook diabetes hebt. Ook gezonde dingen kunnen erg calorierijk zijn, niet alleen haring, makreel of zalm maar ook noten bv. Fijn dat je dagelijks kunt fietsen, ik red dat helaas niet vandaar dat ik erg oplet met wat ik binnenkrijg.

   Verwijderen
  3. Mhh, twee keer per dag half uur fietsen en 1000 kcal verbranden zou fantastisch zijn, maar dat is bij lange na niet zo, kijk maar eens na, niet met een gewone fiets en zeker niet met een e-bike.
   Maar geniet er vooral van, goed voor je, ik doe het ook graag...

   Verwijderen
  4. Ik heb het hier uitgerekend: https://www.caloriecalculator.nl/calorieen-per-activiteit/

   Verwijderen
  5. Grappig dat je nu net de enige site uitkiest, die een zeer onrealistisch beeld geeft. Reken op rond de 250 calorien voor een uurtje fietsen.

   Verwijderen
  6. Mijn ervaring is ook dat je met sporten veeeeel minder calorieën verbrandt dan er op internet wordt beweerd. Als je 500 calorieën (extra want in rust verbrand je ook al snel 100!) kunt verbranden in een uur ben je heel lekker bezig. Dan moet je wel echt op enig niveau kunnen sporten. Rennen of squashen of flinke fitness, touwtjespringen of zo.
   Dit is voor heel veel mensen een valkuil. Men denkt door sporten meer te kunnen eten, maar dat valt vies tegen. Daarom gaat het ook vaak beter om af te vallen zonder sporten, dan kun je je veel minder verrekenen.
   Ik zou ook op 250 rekenen voor fietsen op een lager tempo dan wielrenners of mountainbikers.
   Neem bijvoorbeeld deze site:
   https://gezond-gewicht.info/calorieverbruik-per-activiteit/
   Ik weet niet wat je weegt, maar stel dat het 100 kilo is. Dan verbrand je dus volgens deze tabel 100 in rust en 400 met fietsen. Dat zou dus 300 extra zijn in een uur in vergelijking met wat je verbrand had als je in de tuin had gezeten. En ik heb het idee dat zo'n tabel er altijd vanuit gaat dat je flink actief bent. Ik denk dat ze uitgaan van intensiever fietsen dan iemand van jouw leeftijd kan.
   Ik hoop dat je dit niet als kritiek ziet, maar het je helpt om een realistischer beeld te krijgen van afvallen en wat gewicht kwijt kunt raken. Ga vooral door met veel fietsen, het is echt heel gezond!

   Verwijderen
 6. Lekker ananas, uit een ver tropisch land.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welke oploskoffie drink je graag Aaf? Dezeweek, en ik denk ook nog vandaag...is bij Kruidvat de Nescafé original in de aanbieding voor 3,99. Pot van 200 gram. Ik heb ze besteld via de website, want vaak kan ik die aanbieding niet vinden in de winkel. Meteen 2 besteld en in de winkel afgehaald. Omdat ik nog meer artikelen nodig had, heb ik die gelijk mee besteld, waardoor er geen verzendkosten werden berekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de huismerk rood oploskoffie van AH ook prima, die kost een kleine 3 euro per 200 gram. die is lekker genoeg.
   Nescafé goud vind ik nóg lekkerder (normale prijs €7,29, maar die is niet vaak echt goedkoop in de aanbieding. Ik koop die soms als ik die kan kopen voor de 2=1 prijs.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.