dinsdag 29 september 2020

Een semi-lockdown

Er is nog niet helemaal een lockdown, maar we zitten er niet ver van af.  Na 21 uur mag je niet meer in een café naar binnen gaan, je mag er tot 22:00 uur wel uit. In je huis mag je niet meer dan 3 bezoekers tegelijk ontvangen. Helaas, mijn beide oudste kleinkinderen en een schoonzoon zijn binnenkort jarig, dat zou wel eens een zeer intiem feestje kunnen worden! Daarnaast wordt de reguliere zorg afgeschaald. Ik mag nog steeds naar de tandarts, de kapper en de pedicure, maar dan moet ik wel mijn gegevens opgeven. Iedereen die kan, moet weer thuis werken, in de supermarkt gelden weer veel strengere maatregelen.
Ik heb op dit moment thuiszorg die mijn compressiekousen 's ochtends aantrekt en 's avonds weer uittrekt.

Worden het binnenkort weken dat de thuiszorg niet langs mag komen en er ook niet in mijn huis schoongemaakt kan worden door de huishoudelijke hulp?

De NOS heeft de nieuwe coronaregels overzichtelijk op een rijtje gezet, klik hier voor de regels.

In de derde week van oktober moet er in het ziekenhuis een controle röntgenfoto gemaakt worden van mijn heupen, de nabespreking zou al telefonisch afgehandeld worden, daar hoefde ik niet voor naar het ziekenhuis te komen. Ik verwacht dat dit nog wel kan, maar ik denk dat de operatie aan de 2e heup langer op zich laat wachten dan in eerste instantie gedacht. Ik dacht, dat ik eind december of begin januari aan de beurt zou zijn voor de volgende heup, maar daar ben ik nu niet meer zo zeker van! Het is nu al zo dat tientallen operaties wegens ziekte van het personeel uitgesteld worden.
Is dat erg? Ik had graag gezien, dat ik alles in het vroege voorjaar achter de rug had, en dat ik dan ook al een deel van de revalidatie had afgerond en mij volop kon richten op het verder herstel van de beide nieuwe heupen. Het zou kunnen dat dit een stuk later wordt. En dat is voor mij wel jammer.
Anderzijds is het ook weer niet zo'n ramp, want de pijnklachten aan de heup die nog vervangen moet worden, zijn lang niet zo erg dan aan de heup die al geopereerd is. Ik ben voor een flink deel van mijn pijn af!

40 opmerkingen:

 1. Je mag niet meer dan 3 bezoekers ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook tijdens de lockdown ging de huishoudelijke hulp gewoon door. Zou ook niet best zijn. Ook de verzorging gaat door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar! Tijdens de vorige lockdown had ik nog geen thuiszorg en huishoudelijke hulp, ik weet dus niet wat ik bij ernstige maatregelen kan verwachten.

   Verwijderen
 3. Casedemic. Gisteren 6 corona sterfgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij gaat het op dit moment niet om het aantal sterfgevallen, maar om het snel toenemende aantal besmettingen. Als het aantal besmettingen afneemt, dan zal het aantal toekomstige doden door corona ook afnemen.

   Verwijderen
  2. Meeste besmettingen zijn false positive PCR test gevallen. Een bevolking heeft al voor 40% T-cel immuniteit. Zie ook Zweden. De 'besmettingen' zullen gigantisch oplopen terwijl er nagenoeg geen sterfte en IC opname zal zijn. Al eerder vertoond in 2009 met de swineflu H1N1. Na de golf ging men zich suf testen en liep het aantal 'besmettingen' gigantisch op; Weinig slachtoffers. Menselijke maatregelen als mondkapjes hebben wel wat invloed maar niet veel. De natuur zorgt toch wel dat de Gompertz curve gerealiseerd wordt.

   Verwijderen
  3. Dat de IC niet vol ligt, betekent niet dat de ziekenhuizen niet vol liggen (bij ons momenteel dus wel).

   Verwijderen
  4. Precies. Het aantal covid doden zegt niets. Daarom wordt t ook niet meer zo vaak genoemd in de media.

   Verwijderen
  5. De hele ekonomie op z'n gat door ong. 4 coronadoden per dag. Alles moet kapot. Gemiddeld aantal niet corona doden op een dag is 500.

   Verwijderen
  6. @Anoniem van 16:26 uur: Je moet niet naar het nu kijken, maar naar de ontwikkeling van de besmettingen. Als er niets gebeurt en er geen semi- of totale lockdown komt, dan gaat het héél hard. Dan liggen de IC's overvol en heb je véél en werkelijk veel meer doden dan 4 per dag.

   Verwijderen
  7. Nee, je moet naar de ontwikkeling van het aantal corona doden kijken. Die is al sinds eind mei nihil en de laatste week iets meer. De besmettingen die we nu zien zijn vnl. false positives door gebrekkige pcr testmethode.

   Verwijderen
  8. Ik geloof er niets van dat het allemaal om vals positieve uitslagen gaat.

   Verwijderen
  9. Nee, ik geloof er ook niks van. Het journaal liegt toch niet? Daar zeggen ze niks over valse pcr ofzo.

   Verwijderen
  10. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2052171581593308&id=100004014592296

   Van Dissel over de PCR test. Ik ben verder niet van de complottheorieën. Dit is waar ik het filmpje als eerste weer terug kon vinden. Ik ben wel voor eerlijke informatie, en die krijgen we niet.

   Verwijderen
  11. Het RIVM over PCR testen: Deze testen zijn bedoeld voor situaties waarin een snelle diagnose van levensbelang is. Bijvoorbeeld als iemand in verband met hartfalen of transplantatie in het ziekenhuis moet worden behandeld. Dit soort testen is niet bedoeld om te gebruiken in teststraten voor algemene COVID-19 diagnostiek.

   Verwijderen
 4. Ik vind het bedroevend dat de reguliere zorg weer afgeschaald moet worden, doordat er zoveel corona opnames zijn, die zijn ontstaan door vermijdbaar handelen. In de UK vervallen er controles voor kankerpatienten, daar willen we toch niet heen met zijn allen?
  Ik hoop dat deze maatregelen afdoende zijn om de stijgende trend te keren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp dat het een gevoelig punt is wat ik aansnijd, maar ook heel veel andere (welvaarts) ziektes en aandoeningen (denk hierbij o.a aan roken) worden veroorzaakt door vermijdbaar handelen.
   Overigens hoop ik echt dat we met zijn allen goed wakker zijn geschud en de maatregelen (adviezen en verboden!) serieus gaan nemen! Ik denk trouwens dat er weinig mensen zijn die nooit de 1,5 meter maatregel hebben overtreden!

   Verwijderen
 5. Ik zit al van begin dit jaar binnen met uitstapjes naar het ziekenhuis. Boodschappen laat ik bezorgen en mijn visite was weken niemand naderhand meestal een een enkele keer twee. De ritjes die ik met mijn rolstoel maak zijn altijd naar de tegenovergestelde kant van waar iedereen heengaat.
  Hulp in de huishouding heb ik wel gehad maar dat is in deze omgeving noodhulp want de thuiszorg organisaties krijgen geen goed personeel. Het is meestal echt noodhulp want ze gaan soms al een half of een uur later naar huis en zeggen dat ze klaar zijn. Daar is dan niets tegen in te brengen en het enige wat ik er tegenin kan brengen is dat er in plaats van 2uur de juiste uren ingevuld voor het salaris. Wat ik heel erg vond is dat mijn kankerbehandelingen niet door gingen. Ik woon tegenover een supermarkt en als ik naar buiten kijk en de mensen met elkaar om zie gaan word ik niet vrolijk en dat gebeurde al vanaf dag een. Ook in ieder weekend een grote groep jongeren die zich 'verveelt zijn de omgeving onveilig aan het maken.
  Het klinkt niet vrolijk maar ik ben het wel, ik ben heel graag alleen en naar mate ik ouder word steeds meer. Omdat ik in een stad woon is hrt ook normaler ieder voor zich ook wat betreft burenhulp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat sommige ziekenhuisbehandelingen uitgesteld worden ivm corona maar waarom moet iemand met een levensbedreigende ziekte wachten op een behandeling tgv een corona-patiënt?

   Verwijderen
  2. Daar begrijp ik ook niets van. Hartpatiënten krijgen ook niet altijd hun hartoperatie, terwijl ook zij in levensgevaar zijn.
   Het is nu wel duidelijk dat dezelfde mensen die risico lopen om dood te gaan aan corona ook dezelfde zijn als bij een gewone griep.
   Verder hebben slachtoffers vaak een tekort aan vitamine D. Dus allemaal aan de vitamine D. Dat zet meer zoden aan de dijk dan mondkapjes. En het scheelt veel afval en ongemak. Ook fijner voor de doven en slechthorende medemens.
   En het is toch zoveel fijner als we vriendelijk naar elkaar lachen ipv een niet werkend mondkapje.

   Groet Nana

   Verwijderen
 6. Je hebt ge-en verboden en adviezen. Daar wordt niet altijd onderscheid tussen gemaakt. De horeca valt onder de geboden, het ontvangen van gasten onder de adviezen. Dus wat het aantal gasten betreft, die je thuis ontvangt, daar kan iedereen zijn eigen afwegingen in maken. Niemand die je een boete geeft, omdat je meer dan drie gasten ontvangt. De situatie is ook niet van de een op de andere dag extreem verergerd. Ook wat het thuiswerken betreft, is het een advies. Maar daar kunnen gevolgen aan vast zitten als op het werk een uitbraak blijkt plaats te vinden. Dat de hele boel twee weken dicht moet. Ook bij thuisfeestjes krijg je geen boete omdat er teveel mensen samenzijn. Maar wel om de overlast die je geeft. Ik voel me vrij om van de adviezen af te wijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en omdat er al maanden mensen zijn die zich die vrijheid toe eigenen zitten we nu weer in de ellende. Wat ten koste gaat en gegaan is van mensen die wel opgehokt zitten of//en gezeten hebben.

   Verwijderen
  2. 3 bezoekers thuis is toch echt een gebod.
   Misschien leest u wat u wilt lezen en trekt daarom uw eigen plan.
   Door mensen zoals u die de regels minder of meer naar hun hand zetten zitten we straks in een lockdown.
   Leest u het aub nog eens na en volg de regels. Als iedereen zich aan de regels houdt zijn we allemaal veel veiliger.

   Verwijderen
  3. En als iedereen zich vrij voelt, dan worden adviezen vanzelf geboden omdat niets helpt.

   De situatie is wel degelijk snel verergerd. Dit is wel heel naïef zeg.

   Verwijderen
  4. @Ineke. Ik lees en luister naar wat er staat en gezegd wordt. Noem mij een zinsnede dat Rutte zegt dat het verboden is om meer dan drie mensen te ontvangen. Er wordt steeds op gehamerd dat de overheid niet achter de voordeur komt. Dus citeer Rutte waar hij het over een verbod heeft. Ik vraag om bewijs. @Suzanne. Het feit dat ik me vrij voel, wil niet zeggen dat ik tientallen gasten thuis ontvang. Ik Heb het over wat er letterlijk gezegd is. Bovendien, als je in Amsterdam woont, ligt de zaak totaal anders dan als je in Friesland woont. Ik stoor me er aan, als mensen iets een verbod noemen, terwijl Rutte het een advies genoemd heeft.

   Verwijderen
  5. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/09/28/aangescherpte-maatregelen-om-de-verspreiding-van-het-virus-terug-te-dringen

   Verwijderen
  6. Hierboven de link naar de site van de overheid waar wel degelijk de regels staan.
   Daar heeft u uw bewijs! Trouwens de media staan vol met de nieuwe regels

   Verwijderen
 7. Ja, er breken weer wonderlijke tijden aan... Ik kan me zeker voorstellen dat je het jammer vindt dat de operatie mogelijk langer op zich laat wachten. Het is toch fijn als je op een gegeven moment dat soort dingen achter de rug hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo is het mensen die het niet naleven
  En je mag maar 3 mensen ontvangen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De letterlijke tekst die Rutte uitgesproken heeft: "Voor bezoek thuis wordt het dringende advies gegeven om niet meer dan drie gasten van 13 jaar of ouder tegelijk thuis te ontvangen. " Een dringend advies is geen verbod. Als vier mensen bij mij thuis op bezoek willen komen, zeg ik niet: dat heeft Rutte verboden.Dan zeg ik: die ene zal het verschil niet maken. Het lijkt mij ook dat het afhangt van waar je woont en hoe groot je kamer is. Gezond verstand gebruiken, daar ben ik voorstander van.

   Verwijderen
  2. En daar zit nou net het gevaar...
   Als je denkt dat het in je eigen regio of omgeving wel meevalt zal je zien dat je het op een dag naar je toegehaald hebt.
   Daarbij is het in een dunbevolkt gebied waar de mensen ook ruimer wonen en meer bewegingsvrijheid hebben gemakkelijker om afstand te bewaren en je aan de regels te houden dan in b.v. Amsterdam. Overigens woon ik zelf ook in een dorpje in Friesland en ben me heel erg bewust van de voordelen die dat juist in deze tijd hebben! Solidariteit mogen we juist nu niet vergeten.

   Verwijderen
 9. Als er drie mensen op viste komen, dan kan die vierde er ook nog wel bij. En natuurlijk ook die vijfde. Zo redeneren er heel veel mensen. Door dit soort praat en daad zitten we nog steeds met corona. Dus beste Geartsje. als je gezond verstand hebt, gebruik het dan ook. En houd je aan de dringende adviezen. Als je iemand door corona heb verloren dan praat je wel anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. de arogantie van de jongere van ik kom toch niet op de i.c dus waarom al die regels gaan mij aardig tegen staan. niemand kan voorspellen hoe jouw lijf op de corona reageert.vermijd onnodige contacten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ikke,ikke, ikke en de rest kan (letterlijk) stikken.
  Leg gewoon alle dringende adviezen aan de kant en leef rustig je eigen leventje. Maar als degene die zo denkt verkouden is , dan is het ikke, ikke, ikke. Ik moet nú een test krijgen.
  als men te maken krijgt met een wachttijd voor een test. Dan wordt er gescholden op die achterlijke regering. Want die is de schuld van alles. Hoe dom kun je zijn. Tja, Ik noemt zo iemand een ego-tripper. of nog erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat van een advies afgeweken kan worden als de situatie daar naar is. Voor sommige huiskamers kun je zelfs met 'maar' 2 gasten geen afstand houden, in andere huiskamers kun je er 4 bergen zonder dat het een probleem is. En komen die gasten weer uit hetzelfde gezin? Dan kan 5 soms ook nog wel. Natuurlijk moet je verstand gebruiken, maar je kunt ook te krampachtig met de regels omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens en weet je wat grappig is, ik mag in mijn eentje wel op bezoek bij een gezin bestaande uit vier personen, maar datzelfde gezin mag niet met z'n vieren bij mij op bezoek komen. Zelfde samenstelling van mensen, alleen andere woning. Wie het snapt mag het zeggen 🙃

   Verwijderen
 13. Wat vind ik het in een aantal reacties weer kinderachtig om precies de aangegeven grenzen te overtreden met de motivatie: voor mij geldt het niet want ... Hoe moeilijk is het om een beetje solidair te zijn en te denken aan een ander in de enorme welvaart en welzijn in Nederland ten opzichte van andere landen. Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het één (afwijken van de regels als de situatie daar naar is, bijv. door het hebben van een grote huiskamer) hoeft het ander (solidair zijn
   en aan een ander denken d.m.v. bijv. delen vanuit welvaart en welzijn) toch niet uit te sluiten?

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.