donderdag 8 oktober 2020

Fantastisch, al die zorg aan huis!

Toen ik nog actiever was en overal zelf naar toe ging, toen had ik geen idee wat er allemaal mogelijk was aan zorg bij mij thuis!

Wat voor zorgverleners komen er allemaal tegenwoordig langs?

- Wijkverpleegkundigen komen 2x daags mij helpen met het aan- en uittrekken van mijn compressiekousen en ook helpen ze mij met het aan- en uittrekken van mijn warme wollen bedsokken, zodat ik, als ik naar bed ga geen koude voeten krijg.
- De fysiotherapeut komt aan huis.
- De apotheek levert de medicijnen desgewenst thuis af, dat moet je wel ruim van tevoren aangeven, maar desalniettemin een fijne service. 
- De praktijkverpleegkundige van de huisarts komt een urinepotje brengen. Dat had ik niet meer in huis.
- De diabetesprikdienst komt aan huis om bloed te prikken en een potje urine op te halen.
- De praktijkverpleegkundige komt aan huis om de diabetescontrole te doen, inclusief wegen en bloeddruk meten etc.

Daarnaast zijn mijn (schoon)kinderen voor mij in touw om mij naar het ziekenhuis, pedicure en tandarts te halen en te brengen en ook nog regelmatig van boodschappen te voorzien!

Ik vind het meer dan fantastisch, al die inzet!
Ik hoop, wat mijn kinderen en kleinkinderen betreft, in de toekomst bij ziekte ook wat voor hen te kunnen betekenen! Uiteraard hoop ik dat mijn (schoon)kinderen en kleinkinderen allemaal gezond blijven, maar mocht dat niet zo zijn, dan spring ik graag in als mijn gezondheid dat toelaat!

22 opmerkingen:

  1. Fijn dat dat in Nederland allemaal zo goed geregeld is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn al die mensen die voor je klaarstaan. Je schrijft dat je graag iets voor de familie terug doet mocht sit nodig zijn. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat er ook mensen zijn zonder deze ‘warme’ hulp om hen heen? Wellicht ook in jouw omgeving..juist die mensen moeten de hulp van niet professionals missen als ze ziek zijn. Nu je midden in die ervaring zit van wat fijn wellicht iets om over na te denken wie je ook die warmte kan geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij zal het wel druk hebben met het nadenken over wie "warme" hulp nodig hebben en het daarna nog uitvoeren....
      Of is het niet voor jou maar "iemand anders" (b.v. Aaf) moet het doen?

      Fijn Aaf dat je beseft hoe goed we het in Nederland hebben en dat je daarbij ook nog een liefdevol vangnet hebt. Je verdient het!

      Verwijderen
    2. Nee ben zelf net gestopt met werken en plan nu bewust een paar uur per week voor mensen die eenzaam zijn. Vandaag de dag van de eenzaamheid ga ik ook bij twee mensen langs bv en ik doe mee aan too good to go pakketten maar deel daar ook van met gezinnen die t kunnen gebruiken. En mocht je je afvragen wat er in zit voor mij. Nou due dankbaarheid is niet in geld uit te drukken...

      Verwijderen
  3. Jij bent een dankbare patiënt om voor te werken! En ik ben het eens met Geldover: je kunt ALTIJD iets voor een ander terugdoen - al is het een andere ander dan degene die voor jou iets deed...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij doet Aaf dat al. Al is het niet op dezelfde manier als dat zij iets krijgt...

      Pay it forward is een heel fijn systeem :-)

      Verwijderen
  4. Fijn dat je zo tevreden bent over de hulp die je krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De pedicure en kapper komen eventueel ook thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik kreeg van mijn buurvrouw al de contactgegevens van een kapper aan huis en ik ken persoonlijk een pedicure die aan huis komt, zij is een oud-collega van mij. Die fietst met al haar pedicurespullen in grote fietstassen de stad rond naar haar cliënten.
      Mijn eigen pedicure geeft die thuis-service niet. Ik verwacht binnenkort weer zelf naar de pedicure te kunnen gaan.

      Verwijderen
  6. En je huishoudelijke hulp niet te vergeten. Ik ben blij met alle warme en goede hulp die je krijgt Aaf. Dat zijn toch altijd weer lichtpuntjes in een donkere tijd. Sterkte met je herstel. Eline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijstje dat ik noemde is allemaal (para)medische zorg, daar valt de huishoudelijke hulp buiten. Maar je hebt gelijk, ook haar hulp heb ik wekelijks.

      Verwijderen
  7. Fijn met zo een positief verhaal over hoe het in Nederland geregeld is. Je bent een voorbeeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat er zo'n goede zorg voor je is. Thuis de zorg krijgen is, denk ik, toch fijner dan in verpleeghuis of revalidatiecentrum opgenomen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als een ander dan de rekening maar weer eens betaald , regel nummer een !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe bedoel je? Bijna alle bovenstaande zaken zitten in de basis-zorgverzekering. Dus als jij die hulp nodig hebt, dan kun je die ook krijgen!
      Alleen de fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering, daar betaal ik aanvullende premie voor.

      Verwijderen
    2. Wat een zure reactie! En dan ook nog anoniem.

      Verwijderen
  10. Hoi Aaf, fijn al die hulp! Het komt natuurlijk doordat we allemaal een steentje bijdragen doordat we belasting betalen en een eigen bijdrage aan de zorg. Je hebt er recht op! Dat je familie klaarstaat komt, nu ik je wat beter heb leren 'kennen' door je te volgen, omdat je zelf een mooi en lief mens bent!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als ik het zo weer lees dan mogen we inderdaad blij zijn dat we in Nederland leven waar het zo goed geregeld is! Fijn dat je het waardeert Aaf, je hebt het verdiend. Mag ik vragen voor hoeveel fysiotherapiesessies je bent verzekerd en wat dat kost? Ik heb namelijk volgend jaar ook fysiotherapie nodig. Groetjes Irene

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben verzekerd voor 12 x fysiotherapie per jaar. Mijn aanvullende verzekering dekt tegelijkertijd ook de meeste tandartskosten.
      De premie van de aanvullende verzekering is €22,25 per maand.
      In april had ik een tandartsrekening van €176,68, daarvan werd €125,95 vergoed uit deze aanvullende verzekering.
      De fysiotherapie kost, als je het zelf moet betalen, €35,- per sessie. Volgend kalenderjaar heb ik vanwege de operatie aan de andere heup ook fysiotherapie nodig, dan staat er maximaal weer 12x uit deze verzekering voor mij.
      Voor mij kan de aanvullende verzekering dit jaar en volgend jaar zeker uit. Dat is niet ieder jaar zo.

      Verwijderen
    2. Bedankt dat je het hebt nagekeken, Aaf! Ik vind de kosten voor een aanvullende verzekering meevallen en ik denk dat ik wel uitkom met 12 behandelingen. Ik zal ook eens vergelijken bij andere verzekeraars. Nogmaals dank voor het nakijken! Vriendelijke groetjes, Irene

      Verwijderen
  12. Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter zou aanbevelen die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening terugbetaalt, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail op: lapofunding960@outlook.com

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.