donderdag 29 oktober 2020

Hoe lang is die wachtlijst?

Hiep hiep hoera!
Ik sta op de wachtlijst voor een nieuwe heup!

Er is op 20 oktober een foto gemaakt van mijn beide heupen. De nieuwe heup links ziet er prima uit, geen afwijkingen, de operatie is goed gelukt. De orthopeed is tevreden en ik ben dat zeker ook!
Volgens de orthopeed is mijn rechter heup erg slecht. Daarmee vertelde hij mij niets nieuws, ik heb de bekkenfoto van 18 juni gezien, toen waren de beide heupen erg slecht. Destijds had ik veel meer pijn aan de linker heup dan aan de rechterheup, daarom wilde ik graag eerst een operatie links en ben ik gelukkig door die operatie van de heftige pijnen links verlost1
Rechts had ik ook klachten, maar niet erg veel. Nu ik actiever word en verder loop dan ik in de afgelopen jaren ooit gedaan heb, gaat de rechterheup luid protesteren, zo voelt het althans in mijn hoofd.

De orthopeed vroeg me of ik op de wachtlijst wilde.
Jazeker wilde ik dat! Bij voorkeur wil ik zo snel mogelijk een 2e nieuwe heup! Liever vandaag dan morgen, bij wijze van spreken. Ik vroeg hoe lang de wachtlijst is. Door corona kon hij daar eigenlijk niets van zeggen. Ik deed een schot voor de boeg en zei: moet ik rekenen op 4 à 6 maanden? Nou zo lang waarschijnlijk niet, maar verder kon hij er niets van zeggen.

Dus het grote wachten is begonnen! Volgend jaar om deze tijd is het zeker klaar, waarschijnlijk een stuk eerder. Het hangt af van corona en drukte en ziekteverzuim daardoor in ziekenhuizen. En ook of we veel gladheid krijgen. Als er veel ouderen door gladheid een heup breken, belanden die ook in ziekenhuizen op operatietafels. Dat betekent extra wachttijd voor mij en anderen die op een nieuwe heup of knie wachten.
Ik ga het zien!

9 opmerkingen:

 1. Ik hoop voor je dat je vrij snel aan de beurt bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop,dat je heup niet te veel verslechterd tijdens het wachten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik er niet te lang op loop, gaat het nog prima! Ik hoop ook dat de heup nog een aantal maanden stabiel blijft en ik geen zware pijnstillers nodig heb.

   Verwijderen
 3. Ik duim mee dat de wachtlijst erg kort is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is goed nieuws! Ik duim met Vlasje mee 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn! Ik hoop dat je snel aan de beurt bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.