woensdag 28 oktober 2020

Weer op de fiets!

Een beetje eng was het wel, voor de eerste keer sinds ongeveer 2 maanden weer op de fiets!
Tot eind augustus fietste ik nog. Toen heel kleine stukjes, want ik had steeds meer pijn tijdens het fietsen. De linker heup, die nu geopereerd is en vervangen is door een kunstheup, deed te veel pijn. Het is wel 3 maanden geleden dat ik voor het laatst met plezier fietste.
Nu mag ik dus weer fietsen! En dat heb ik in de afgelopen dagen ook gedaan. Wat mijn linker been betreft, kan dat ook heel goed. Het is nu vooral het rechterbeen dat wat klachten geeft, maar op dit moment tijdens het fietsen nauwelijks.
Door de slijtage aan de rechterheup is lopen niet meer heel prettig, ook niet met rollator. Iedere stap met het rechter been doet na een afstand van ongeveer een kilometer pijn. Kort geleden was dit nog niet zo, ik werd er toen wel moe van, maar lopen was niet onprettig en ook niet pijnlijk. Nu wel dus!
Aangezien bewegen voor mijn gezondheid (voor wie niet?) toch echt wel belangrijk is, ga ik nu méér fietsen. Totdat dat ook niet meer gaat. Ik hoop dat ik nog een tijdje met plezier kan fietsen en nog lekker wat kan genieten van het buiten zijn:
mijn spieren gebruiken,
mijn longen gebruiken,
genieten van vogels en andere dieren en natuurlijk ook planten
bij familie en vrienden op bezoek, voor zover voor mij op fietsafstand
lekker zelfstandig boodschappen halen, een griepprik halen, naar de pedicure, naar de fysiotherapie, naar de kapper
Er zijn best mensen die mij willen rijden naar het gezondheidscentrum, kapper of pedicure, die boodschappen willen halen, maar zelf doen vind ik het fijnst! Dan ben ik ook lekker in beweging! Goed voor mij!
Ik hoop de komende tijd op weinig stormen, heftige regens en gladheid!

13 opmerkingen:

 1. Goed van je en stoer ook. Mag je pijnstillers slikken voor de pijn in de rechterheup?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag pijnstillers slikken, maar ik doe het voorlopig nog niet. Ik vind het nog niet nodig. Alle pijnstillers hebben bijwerkingen, voorlopig liever zonder!
   Overigens gebruikte ik ze wel voor recente wandelingen, maar ze hielpen ook niet goed genoeg!

   Verwijderen
 2. Mooie stap, Aaf! Is er al zicht op een tweede operatie nu in Coronatijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, lekker, fietsen! Ik vind dat toch wel de lekkerste manier om buiten te zijn (en ook nog ergens te komen!). Ik wens je fijne tochtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het lopen niet meer gaat maar gelukkig dat je weer kunt fietsen. Ik hoop dat de 2E operatie snel gaat gebauren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaat ook sneller dan lopen en kom je wat verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fietsen gaat inderdaad een stuk sneller, zeker in vergelijking tot mijn loop-tempo met de rollator.

   Verwijderen
 6. Pas maar op dat je niet valt Aaf. Thuis zo'n fiets trainer is dat geen optie, waarbij je dus gewoon op een stoel zit en dan je voeten in zo'n fiets ding met ondersteuning.. niet om het echte fietsen te vervangen maar om in beweging te blijven?
  Wanneer is de 2de operatie of weet je dat nog niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik fiets niet naar het centrum van de stad, maar bijna alleen langs veilige fietspaden in natuurgebied. Verder een beetje in de wijk waar ik woon. Kortom, ik probeer het zo veilig mogelijk te houden!

   Verwijderen
 7. Goed om te lezen. Persoonlijk kan ik intens genieten van fietsen door de stromende regen, met name nu in de herfst, maar gelukkig wonen we in heel verschillende regio's. Voor Groningen hoop ik dat het vooral 's nachts veel regent ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat je nu meer last krijgt van je andere heup, maar fijn dat fietsen weer lukt. Lekker weer wat verder van huis kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.