zaterdag 21 november 2020

Boodschappen in de afgelopen week ruimschoots binnen budget

Mijn weekbudget is 35 euro en daar ben ik ruim onder gebleven. Deze keer wel wat (magere) kaas.
En verder kopsoep, ik had me eigenlijk voorgenomen om alleen A-merk te kopen omdat ik die lekkerder vind. Toch wilde ik de soep van de Lidl wel eens uitproberen en de variant tomaat  vind ik best lekker! 
Ook deze week kocht ik véél groente, net als vorige week. Dat komt voornamelijk door de enorme zak uien die ik kocht!
Verder nieuw: ik ben voor het eerst sinds maanden weer bij de Lidl geweest, volgens mij was ik daar in februari of maart voor het laatst!

 14-21  nov 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding    
1 kg mandarijnen* AH 0,99
peren 600 gram* AH 0,91
3x kakifruit* Lidl 0,99
grof volkoren brood Lidl 0,99
cottage cheese, 2 doosjes AH 1,14
focaccia, 2 stuks* AH 0,99
komkommer, 436 gram
Lidl 0,65
5 kg grote uien Lidl 1,99
romaine sla, 340 gram* AH 0,87
aubergine, 310 gram* AH 0,69
kastanjechampignons, 300 gram* AH 1,00
blikje haringfilet Lidl 1,13
instant noodles Lidl 0,99
noodles AH 0,59
zwarte bonensaus/knoflookpuree* AH 1,57
sambal Lidl 1,09
kokosmelk Lidl 0,79
Snacks/ hapjes    
2 pakjes x 3 zakjes kopsoep tomaat Lidl 0,80
Dranken    
sojamelk, 6 liter* AH 3,96
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     22,13
Diversen    
4 pakken (= 4 kg) kattenvoer* AH 8,96
TOTAAL   31,09

16 opmerkingen:

 1. Hoe houd jij de uien goed Aaf?? Ik kocht vroeger altijd een voordeelzak van 2 kilo (voor 2 personen) maar ik moest altijd rotte uien weggooien op het eind. Dus nu koop ik 1 kilo zakken..
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die uien leg ik in de schuur. Daar is het koel en droog. Mocht het flink gaan vriezen, dan zoek ik een andere plek, want dan vriest het ook in de schuur.
   Voor gebruik haal ik zo nu en dan een paar uien die ik in een mandje in het aanrechtkastje leg.

   Verwijderen
  2. Die uien en ook mandarijnen en sinaasappels en aardappels moet ik regelmatig controleren. Zo dat niet één aan getaste de rest ook aan tast. Ook moet ik er heel erg op letten dat ik ze zachtjes in het winkelwagentje, fietstas of rugzak neer vlij en er niks zwaars op mik. Gebutsten rotten veel sneller weg en dat is zo niet zuinig aan. K

   Verwijderen
 2. Uien wegen veel. In mijn schuur staan twee lage groente bakken afgedekt met rode en witte uien. Hiermee moet ik tot het voorjaar doen.
  De ventilatie gaten zijn afgedicht met muizengaas. Ik herinner me van vroeger, hoe ik vanuit de schuur gang eerst het licht in de schuur aan moest doen, even wachten en dan naar achteren lopen.
  De schuur was groot. Bedoeld voor koets en paarden, ooit. Ik griezel nog steeds van knaagdieren. Maar ben een groot kattenliefhebber. De kat kreeg bij ons thuis net voldoende voer, zodat wij knaagdier vrij bleven. Als kind kocht ik Felix katten brokjes voor kat. Stond hoog in de kast. Kat was zo blij dat ze bijna tot de hoogste plank sprong, wanneer ik haar ging voorzien van brokjes.
  in die tijd werden katten niet ‘geholpen’ bij de dierenarts. Kleine katjes gingen naar meneer onderwater in de vaart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eten muizen uien? Ik ging er van uit dat muizen niet van uien houden, maar misschien klopt dat helemaal niet?

   Verwijderen
  2. Aardappelen moesten dagelijks gehaald worden in de schuur. Uien hadden we niet. Ook bij mij staan drie lage groentenkisten in de schuur. Twee en een halve lage kist met aardappelen. Mozart aardappelen. Goede aardappel, rode schil en lekker.

   Verwijderen
 3. Ik volg je al enig tijd, en ik verbaas me over je boodschappenlijstjes. Wat maak jij zoal met bovenstaande ingrediënten? Bijvoorbeeld in combinatie met de ingredïënten van vorige week. Het lijkt zij weinig.. Ik heb heel lang alleen gewoond, en kwam ook uit met 35 euro in de week, maar ik kocht veel meer groentes... maar wel minder fruit volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus jij koopt per week meer groentes dan ik? Daar verbaas ik me over! Gooi je dan heel veel weer weg of zo?

   Ik kocht vorige week 3430 gram en deze week 6386 gram groente. Dat is over de afgelopen 14 dagen ruim 700 gram per dag!
   Deze week kocht ik uien, komkommer, sla, champignons en aubergine
   Vorige week pastinaken, spruiten, bloemkool en tomaten

   Komkommer, sla en tomaten eet ik vaak bij de lunch.

   Uien, bloemkool, pastinaken, spruiten, aubergine en champignons bij de warme maaltijd.

   Verwijderen
  2. Ik vind een gemiddelde aankoop aan groenten van 700 gram per dag enorm veel! Nu weet ik wel da je die uien een tijdje kunt bewaren, maar dan nog!
   Sommige mensen, zoals anoniem, eten blijkbaar nog veel meer groenten, waarschijnlijk al bij het ontbijt en ook bij de borrel!

   Verwijderen
  3. Lekker hoor, beetje boerenkool bij het ontbijt en wat spruitjes bij de wijn.... ik vind 700 gram enorm veel, ben blij als wij de 200 gram halen en wat fruit....

   Verwijderen
  4. Ik eet wat plakjes tomaat of wat komkommer bij het ontbijt en lunch, maar geen boerenkool. Dat gaat me veel te ver!
   🤣🤣
   Die uien bewaar ik nog wel een tijdje. Meestal zit ik op tenminste 400 gram groenten per dag, maar je moet ook niet extreem overdrijven!

   Verwijderen
  5. Sorry voor de late reactie, maar ik kom nu pas toe aan het lezen hiervan. Het kwam op mij zo weinig over, omdat ik komkommer en uien niet zie als groente, en dat is natuurlijk niet juist. Dat zie ik meer voor erbij... Toch blijf ik wel benieuwd naar je recepten. Wat maak jij zoal als warme maaltijd, met bijvoorbeeld bovenstaande ingrediënten en die van vorige week. Je zal wel voor meerdere dagen maken (dat deed ik ook toen ik alleen woonde dan bewaarde ik het in de vriezer indien mogelijk)

   Verwijderen
  6. Ik kook inderdaad bijna altijd voor meerdere keren. Daar vries ik wat van in en daar bewaar ik wat van in de koelkast.
   Kort geleden een wokschotel met uien, spruitjes, bloemkool, noodles, verse gember, veel kerrie en tofu (gekregen van mijn schoonzoon).

   Verwijderen
 4. Misschien doe jij het al lang hoor, maar ik vries kokosmelk tegenwoordig in. En ik neem altijd bij de Lidl de groene blikken ipv de blauwe light variant. De groene blikken bestaan uit 91% kokosextract en dat is erg veel vergeleken met AH voor die prijs:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben altijd blij met je boodschappenlijstje! (Alleen mis ik soms wel de hoeveelheden bij de aanbieding, kleine tip? Maar ik google een aanbieding die ik bij je zie ook wel eens). Zo ging ik n.a.v. dit bericht toch nog maar langs de Lidl voor de kaki's - zó lekker, maar vaak toch een beetje onbetaalbaar... Ze waren nog wel zó hard dat het nog wel even duurt voor ze eetbaar zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga mijn leven beteren en het lijstje aanvullen met hoeveelheden!
   De kaki's waren nog wel wat hard toen ik ze kocht. Gisteren de eerste opgegeten, die was inmiddels rijp genoeg!
   Tip voor als je van kaki's houdt: Bij de AH hebben ze deze week eenzelfde aanbieding: 3 voor 99 cent!

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.